Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ (1)





3 σχόλια:

  1. Όταν είμουν μικρή δεν πίστευα ότι ακούγονται χτυπήματα από το τάφο του Αγίου Νεκταρίου. Κάποια ημέρα, σε ηλικία 28 ετών περίπου,ξεκίνησα με μία φίλη μου να πάω να επισκεπτώ τη μονή του Αγίου. Έτσι αφού μπήκαμε στο"δελφίνι" και τακτοποιηθήκαμε, κάποια στιγμή αποκοιμήθηκα και είδα κάτι μετξύ ονείρου και οράματος : είδα έναν καλόγερο να υποδέχεται τους προσκηνητές, στο λιμάνι. Ξαφνιάστηκα και ξύπνησα. Μετά από λίγο με πήρε πάλι ο ύπνος και είδα έναν Δεσπότη να στέκεται έξω από το μοναστήρι. Αφού ξύπνησα, συζήτησα μαζί με τη φίλη μου τα όνειρα-οράματα που είδα και μου είπε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν δει τον Άγιο Νεκτ. ως καλόγερο να υποδέχεται τον κόσμο στο λιμάνι και ότι κάποια στιγμή στην ζωή του τον έχρισαν Δεσπότη. Αφού φτάσαμε στο μοναστήρι παρατήρησα ότι οι προσκηνητές,οι οποίοι ακουμπούσαν το αυτί τους στο τάφο του Αγίου Νεκτ., άκουγαν δίαφορα χτυπήματα. Έτσι αποφάσισα και εγώ να ακουμπήσω το αυτί μου με δύο τρία άλλα άτομα μόνο και μόνο από περιέργεια, μήπως ακούσω κάτι. Αισθάνθηκα κάτι σαν να είχε σκάσει βόμβα(στο αυτί μου). Ρώτησα αν και τα άλλα άτομα που έπραξαν το ίδιο με εμένα βίωσαν την ίδια εμπειρία. Μου είπαν ότι αυτοί δεν άκουσαν τίποτα. Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τον Άγιο Νεκτάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη η Χάρη του...ας τον επικαλούμαστε να μας βοηθήσει...παντού και πάντα...με τις πρεσβείες του προς την Υπεραγία Θεοτόκο μας να δίνει καθαρό μυαλό και σκέψη στούς κυβερνώντες,αλλά και σε μας τούς ανθρώπους.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί αγαπητοί συνάνθρωποι αναζητάτε μεσάζοντες και ενδιάμεσους για να επικοινωνήσετε με τον Θεό που έχουμε όλοι μέσα μας ;

    Ο άγιος Νεκτάριος, ήταν άνθρωπος.Και ως άνθρωπος, όσο θαύματα έκανε, τα έκανε μέσω της πίστης του στον Θεό και στον Υιό του και Σωτήρα μας ενανθρωπήσαντα Χριστό.

    Ο Χριστός μας αποκαλεί αδέλφια του. Στο όνομά του και μέσω της ενανθρωπήσεως και της σταυρώσεώς που υπέστη προς χάριν όλων των ανθρώπων, γίνονται όλα αυτά που ονομάζουμε θαύματα, με μεγαλύτερο θαύμα την ίδια την ζωή που μας χάρισε ο Θεός.

    Επικαλείστε την βοήθεια των υπασπιστών του Θεού αντί να επικαλείστε τον ίδιο τον Θεό και τον Υιό του.

    Συγχωρείστε με που δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

    Εχω την πεποίθηση ότι ο άγιος Νεκτάριος θα συμφωνούσε μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου