Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΙΝΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 290/25.02.11

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τράπεζες που κοροϊδεύουν το θεό τους

Το ΙΝΚΑ, τα γραφεία της Ομοσπονδίας και τα τοπικά ΙΝΚΑ του δικτύου μας, έχουμε συνδράμει χιλιάδες υπερχρεωμένους στην σύνταξη και την υποβολή των Αιτήσεων Εξωδικαστικού Συμβιβασμού συνοδευόμενες από την εισήγησή μας.

Παρότι είχαμε διατυπώσει τις ενστάσεις μας κ.α. για την αποτελεσματικότητα του Νόμου 3869/10, καλόπιστα θεωρήσαμε, πως η καταβολή του μεγάλου αυτού κόπου από το ΙΝΚΑ, θα γίνει σεβαστή από τις τράπεζες και θα ανταποκριθούν στα ίδια πλαίσια της καλής πίστης και της δεοντολογίας.

Αυτά που διαπιστώσαμε, από την πρώτη στιγμή, είναι τρομακτικά, στο σκέλος της ικανότητας των τραπεζών να ανταποκριθούν με ευγένεια και αρτιότητα στην πληροφόρηση που τις υποχρεώνει ο Ν 3869/10 και η ΚΥΑ Ζ1-699 ΦΕκ 917Β 23.06.10 που ενσωμάτωσε την υποχρεωτική Οδηγία 2008/48/ΕΚ στο Ελληνικό δίκαιο.

Δίνουν την Βεβαίωση Συνολικής Οφειλής, επειδή απειλούνται με καμπάνα πρόστιμο 5.000 €, αλλά δεν απαντούν στην Αίτηση Προσθέτων Πληροφοριών που ορίζει η ΚΥΑ Ζ1-699 ΦΕκ 917Β 23.06.10 - Οδηγία 2008/48/ΕΚ.

Με την πρώτη, μπορεί να συμπληρωθεί κουτσά στραβά η Αίτηση Εξωδικαστικού, χωρίς πληρότητα όμως στο αίτημα του δανειολήπτη, ούτε και στο εισηγητικό του ΙΝΚΑ, αφού δεν περιέχει την απαραίτητη πληροφόρηση για τα κρίσιμα στοιχεία: έτος και ποσό έναρξης του δανεισμού, επιτόκιο έναρξης και τις μεταβολές του, συνολικές καταβολές μέχρι σήμερα.

Για αυτά τα απαραίτητα στοιχεία, το ΙΝΚΑ έχει παραχωρήσει άρτιο έγγραφο αίτησης, που υποβάλλει ο δανειολήπτης, χωρίς να έχει απαντηθεί καμία από αυτές μέχρι σήμερα.

Στις 4.800 Αιτήσεις που διαβίβασε ως συνδράμων φορέας το ΙΝΚΑ και το δίκτυό του, οι απαντήσεις – ερωτήσεις των τραπεζών για πρόσθετα στοιχεία, μακραίνουν για μήνες, η δε θετική ανταπόκριση, είναι μηδενική σε όλες τις Αιτήσεις Εξωδικαστικού. Οι τράπεζες θέλουν τα δικαστήρια. Έχουν μόνιμους δικηγόρους και καλύτερη πρόσβαση στα δικαστήρια από τους άφραγκους δανειολήπτες. Ούτε να το φανταστείτε πως θα πάει χωρίς δικηγόρο ο δανειολήπτης.

Το χαοτικό περιβάλλον και η αυταρχικότητα των τραπεζών σημαδεύεται από την πρώτη στιγμή επικοινωνίας. Καμιά τράπεζα δεν γράφει τα πλήρη στοιχεία της στην κεφαλή του εντύπου της απαντήσεώς της, που απαιτούνται να είναι συμπληρωμένα στο έντυπο της Αίτησης του Ν 3869/10 που θα υποβληθεί.

Απαντούν υπό την παραίσθηση του μεγαλείου τους, όπως έγραφε ο μεγαλειώδης: ’’Ελευθέριος Βενιζέλος ΕΛΛΑΣ’’ στις επιστολές του.

Έχουμε σαφείς αποδείξεις από τα έγγραφά τους, ότι δεν επιδιώκουν σύγκλιση στην επίτευξη του προτεινόμενου συμβιβασμού, ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι εξόφθαλμα ικανοποιητικές οι προτάσεις των υπερχρεωμένων, δημιουργούν δένδρα εξαρτήσεων και γελοίων αντιπροτάσεων, με προεξάρχουσες την Εθνική και την Εμπορική τράπεζα κ.α.

Ασφαλώς γνωρίζαμε την ηθική των τραπεζών και την στηλιτεύαμε πάντα με Δελτία Τύπου και με διανομή χιλιάδων καυστικών ενημερωτικών εντύπων στο μετρό και στις πλατείες, αλλά το να απεμπολούν την ευκαιρία και τον κόπο που υποβαλλόμαστε, χάριν της και προηγούμενα ασύδοτης, συμπεριφοράς τους, υπό την εικονική εποπτεία των κάθε κ.κ. Γκαργκάνα και Προβόπουλου, αυτό δεν ήταν αναμενόμενο. Εδώ ταιριάζει το ΄΄δεν αλλάζει ο γάιδαρος περπατησιά΄΄.

Καλούμε τις τράπεζες, να εγκαταλείψουν τον αυταρχισμό και τον ηγεμονισμό, επειδή μπορούμε να τις τιμωρήσουμε. Και μπορούμε να το κάμουμε. Μπορούμε να αφήσουμε την χωρίς αποτέλεσμα υποστήριξη των δανειοληπτών και να κατεβούμε στους δρόμους και να ρίξουμε προκηρύξεις με ελικόπτερο σε όλη την Ελλάδα, με σύνθημα ΄΄ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ΄΄.

Εμείς το ΙΝΚΑ πάντα φέρνουμε αποτέλεσμα, από 15 έως 70% στα μποϋκοτάζ μας.

Και ξέρετε κάτι, το επιτόκιό σας στα στεγαστικά, πρέπει να το προσαρμόσετε άμεσα με το Ελβετικό που είναι € 0,5%. Όχι να υποβάλλετε σε κατασκευαστή τον δανειολήπτη για να το πάρετε να το ξαναπουλήσετε μετά εσείς

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:
Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432 όρ. 5ος
τηλ. 210 36.32.443, Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka@inka.gr - http://www.inka.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου