Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ " ΝΤΑΛΤΟΝΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ" - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ALTER

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/04/alter_9746.html

Συνεχίζουμε την εξιστόρηση του αμαρτωλού παρελθόντος του Alter για να καταλάβουν όλοι οτι δεν συνέβη ξαφνικά και απροειδοποιήτα η οικονομική του εξαθλίωση. Η σημερινή κατάντια του καναλιού που έχει ως συνέπεια να βρίσκονται με το ένα πόδι στην ανεργία 700 εργαζόμενοι, είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης που έκαναν τα στελέχη του καναλιού. Ένα πρώτο δείγμα του καθεστώτος που επικρατούσε απο το 2000-2003 (επι των ημερών Αθανασούλη) μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Μετά την επανάκτηση των μετοχών του καναλιού απο τον Κουρή, το καλοκαίρι του 2003, αποσύρεται ο σύντροφος Αθανασούλης απο το προσκήνιο αλλά τα στελέχη του παραμένουν -όχι για πολύ- στο κανάλι του Περιστερίου. Μέσα στην αναμπουμπούλα που επικράτησε εξαιτίας των ανακατατάξεων βρίσκουν την ευκαιρία οι άνθρωποι του Κουρή (Παπαγεωργίου) να μπουν δυναμικά και πάλι στο παιχνίδι της διαχείρισης του καναλιού. Όμως η χαρά τους δεν θα κρατήσει για πολύ...


Λίγο καιρό μετά ανηφορίζουν απο τον Ταύρο στο Μπουρνάζι οι "Ντάλτονς" του Γιαννίκου. Λέγεται μάλιστα οτι για να τους πείσει ο Γιαννίκος να εγκαταλείψουν την ασφάλεια και τη σιγουριά του Star (όπως και να το κανεις είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις οτι δουλεύειες σε επιχείρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη) τους πρόσφερε εξωφρενικούς μισθούς και τους "χάρισε" τα υπόλοιπα δανείων που είχαν πάρει απο το κανάλι. Ειδικά για έναν απο τους Ντάλτονς που έιχε τις εντονότερες αμφιβολίες να ακολουθήσει το team στη νέα επιχείρηση "Χρυσοδάκτυλος" λένε οτι έσκισε μπορστά του τα αποδεικτικά εξόφλησης του δανείου που είχε πάρει.

Αφού λοιπόν πήρε τα ηνία του καναλιού στα χέρια του ο Γιαννίκος, μαζί με ένα πακέτο μετοχών 25%, εγκαταστάθηκε στο Μπουρνάζι. Απο κοντά και ο κοντός με τα πούρα και το american marines κούρεμα που ανέλαβε γενικός διευθυντής, ο καράφλας που ανέλαβε γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού με την συμπαράσταση του μονίμως αγχωμένου Περικλάκια που πήρε τον τίτλο του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων. Οι άλλοι δύο απο τους Ντάλτονς ανέλαβαν "αρχισυντάκτες" γενικώς και αορίστως. Εξαλλού οι τίτλοι δεν είχαν τόση σημασία αφού το χρήμα είχε κανονιστεί για όλους.


Οι μισθοί των Ντάλτονς ξεκινούσαν απο τα 15000 ευρώ (5 παλιά εκατομμύρια δραχμούλες δηλαδή) και έφταναν έως τα 35000 ευρώ (σχεδόν 12 παλιά εκατομμύρια δραχμούλες δηλαδή) ενώ για τις έξτρα παροχές (βενζίνη, κινητά, εταιρικά αυτοκίνητα) ούτε λόγος. Την ίδια ώρα που οργίαζε η σπατάλη ο νέος ισχυρός άνδρας του καναλιού αρχίζει τις ...μπίζνες απο το εστιατόριο που λειτουργούσε στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, με ειδικές τιμές για τους εργαζόμενους. Όταν απέτυχε η προσπάθεια του να το εκμισθώσει σε γνωστή αλυσίδα "μικρογευμάτων" το έκλεισε για να φτιάξει το γραφείο του, μακριά απο τους κοινούς θνητούς του καναλιού.


Παραλλήλως απαγόρευσε τη στάθμευση των αυτοκινήτων των εργαζομένων μπροστά στο κανάλι για να μπορεί να παρκάρει ο οδηγός του την εταιρική Μερσεντές που αγοράστηκε με λεφτά του καναλιού ειδικά γι αυτόν. Η στάθμευση επιτρεπόταν μόνο για τους Ντάλτονς και την ...γραμματέα του χοντρού η οποία πολύ σύντομα αντικατέστησε το ταπεινό Suzuki vitara με ένα Jeep Grand Cherokee!!! Ο βλοσυρός διευθύνων σύμβουλος απαγόρευσε την χρήση του ασανσέρ σε όλους τους εργαζομένους σε περίπτωση που βρισκόταν ο ίδιος μέσα σε αυτό ή περίμενε για να το χρησιμοποιήσει. Προφανώς για να μην τον μολύνουν με κάποιο ...μικρόβιο. Λένε οτι είχε επιχειρήσει να φτιάξει ιδιωτικό ασανσέρ που θα τον μετέφερε απο την είσοδο στο γραφείο του αλλά δεν μπορούσε να κατασκευαστεί εκ των υστέρων. Η πληροφορία οτι ο κοντός υποτακτικός του, του πρότεινε να φτιάξει γυάλινο εξωτερικό ασανσέρ ελέγχονται ως ανακριβείς.

Επόμενη περικοπή ήταν στο φαγητό που προσφερόταν στους εργαζόμενους απο τη διέθυνση τις γιορτές (Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά). Ο πλούσιος μπουφές αντικαταστάθηκε απο τυποποιημένα γεύματα συγκεκριμένου catering το οποίο τροφοδοτούσε ...νοσοκομεία, οπότε καταλαβαίνετε την ποιότητα των "εδεσμάτων". Παραλλήλως έκαναν την εμφάνιση τους στο κανάλι και 10 αυτόματοι πωλητές καφέδων, αναψυκτικών, σάντουιτς, σνακς, χυμών κλπ. Λένε οτι η συμφωνία προέβλεπε 50-50 τα κέρδη ανάμεσα στην εταιρία των αυτόματων πωλητών και τον ιθύνοντα νου της μπίζνας,
Και ξαφνικά άρχισαν να προσλαμβάνονται στο κανάλι νέα πρόσωπα απο το ...πουθενά με εξωφρενικούς μισθούς και αυξημένες αρμοδιότητες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων. Κάποιοι κακόπιστοι μάλιστα έλεγαν οτι εκείνη την περίοδο όποια υποψήφια είχε μια σχετικά καλή εμφάνιση (άλλοι προτιμούσαν τις μελαχρινές και άλλοι τις ξανθιές) προσλαμβανόταν με προοπτική να γίνει τηλεπαρουσιάστρια, ή να αποκτήσει τη δική της εκπομπή. Οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν ξανά σε δύο στρατόπεδα. Όχι για πολύ όμως γιατί η άφιξη του Ευαγγελάτου και της ομάδας του πυροδότησε νέες εντάσεις.





Μέχρι την ανακοίνωση απο την διεύθυνση του καναλιού, της μεταγραφής του Ευαγγελάτου και της κουστωδίας του, υπήρχαν 3 κατηγορίες εργαζομένων. Οι προνομιούχοι του Αθανασούλη που είχαν κλείσει συμβόλαια με πολύ καλούς όρους και αμοιβές. Οι αδικημένοι του Κουρή που δούλευαν απο παλιά στο κανάλι, αλλά ετσι κι αλλιώς δεν διέθεταν εμπειρία με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ. Και οι εργαζόμενοι που ανήκαν στον στενό κύκλο των Νταλτονς, οι οποίοι ήταν στην καλύτερη περίοδο της οικονομικής επαγγελματικής και ...προσωπικής (sic) ζωής τους.


Όλα αυτά ήρθε να τα ανατρέψει η άφιξη του Ευαγγελάτου της συζύγου του και της κουστωδίας τους που ξεπερνούσε τα 30 άτομα. Όλοι αυτοί προερχόμενοι απο το αποτυχημένο New Channell του Ανδρουλιδάκη είχαν ήδη συνηθίσει στην πλούσια ζωή εξαιτίας των τρελλών μισθών που τους έδινε το αφεντικό τους ο Ευαγγελάτος για να τους κρατάει απολύτως εξαρτημένους απο τον ίδιο. Θεώρησαν λοιπόν απολύτως φυσιολογικό οτι θα έπρεπε να πάρουν τα ίδια λεφτά και να έχουν τα ίδια πόστα στο Alter.


Το πρόβλημα έμοιαζε με καυτή πατάτα στα χέρια του Γιαννίκου αλλά κατάφερε να κρατήσει το παιχνίδι στα χέρια του με τους χειρισμούς που έκανε. Έδωσε τους μισθούς που ήθελε ο Ευαγγελάτος στους συνεργάτες του, τοποθέτησε τους περισσότερους απ αυτούς σε καίρια πόστα, αλλά ταυτοχρόνως διατήρησε στις επιτελικές θέσεις τους δικους του ανθρώπους, Κοσμόπουλο, Σφαέλο, Χαλάτση. Αναγκάστηκε όμως να κάνει και ορισμένες υποχωρήσεις "θυσιάζοντας" κάποια άλλα μέλη της ομάδας τα οποία υποβίβασε σε αρχισυντάκτες εκπομπών (Μπακουλόπουλος, Κουτσωκώστας). Κάπως έτσι άρχισε ένας ακήρυχτος πόλεμος στο κανάλι με αρκετές παράπλευρες απώλειες. Στις 3 ομάδες εργαζομένων είχε προστεθεί "καπέλο" μια 4η, του Ευαγγελάτου και των συνεργατών του (με μισθούς 10 000 - 40 000 ευρώ το μήνα).


Με την αλαζονεία και τον αέρα της φίρμας ο Ευαγγελάτος επέβαλε το δικό του καθεστώς αποκλείοντας εργαζόμενους (τεχνικούς και δημοσιογράφους) που δεν ήταν στον έλεγχό του. Ο Γιαννίκος ανεχόταν τα καπρίτσια του γιατί είχε τις μπίζνες του να τρέξει. Μπορεί να μην συμφωνούσε με την γραμμή Ευαγγελάτου αλλά ποτέ δεν έλειπαν απο τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του Alter θέματα που αφορούσαν τις θεατρικές παραστάσεις στα θέατρα συμφερόντων Γιαννίκου, τις εκδόσεις των ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΚΑΙΡΩΝ και τις δισκογραφικές δουλειές της Modern times επίσης συμφερόντων Γιαννίκου ενω συχνά πυκνά το production του σταθμού εργαζόταν αποκλειστικά για τα video clips των καλλιτεχνών που προωθούσε ο Γιαννίκος, σε συνδυασμό κει με τη χρήση των studios για οτι γυρίσματα χρειαζόνταν. Υπήρχε κάτι σαν άτυπη συμφωνία ανάμεσα σε Ευαγγελάτο και Γιαννίκο ώστε και οι δύο να κάνουν τη δουλεία τους και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.



Ο Κουρής όλο αυτό το διάστημα δεν είχε κανένα λόγο να ασχοληθεί με το κανάλι, ειδικά όταν κάθε μήνα τσέπωνε κανονικά ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σαν "ενοίκιο" ή ποσοστό απο τα κέρδη που έφερναν οι μπίζνες του Γιαννίκου. Έτσι όλα τα επιτελικά στελέχη ήταν ευχαριστημένα. Οτι η πλειονότητα των εργαζομένων ήταν καζάνι που έβραζε απο τις αδικίες και το καπέλωμα που γινόταν δεν είχε καμία απολύτως σημασία για του "Ντάλτονς" και τους "Ευαγγελιστές".


Έχει ιδιαίτερη σημασία της νοοτροπίας του Ευαγγελάτου το γεγονός οτι είχε απαιτήσει και είχε επιβάλει τα βίντεο στα μεγάλα θέματα του δελτίου ειδήσεων και των εκπομπών να ετοιμάζονται απο τους δικούς του συνεργάτες μόνο, ανεξαρτήτως του ανθρώπου που είχε κάνει το ρεπορτάζ. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να δικαιολογήσει προς τα έξω τις εξωφρενικές αμοιβές που έδινε στους υποτακτικούς του, οι οποίοι πλέον είχαν μεταδημοτεύσει στην Εκάλη και στο Διόνυσο με τα θηριώδη jeep τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου