Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

“Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…” Κοσμάς ο Αιτωλός!

http://amynias.blogspot.com/2011/05/blog-post_5054.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FslPKB+%28%CE%95%CE%9A%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97+++-+++%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97+++-++++%CE%91%CE%A6%CE%A5%CE%A0%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%97++++-++++%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97+++-++++%CE%95%CE%9B%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%91++++-++++%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97%29

Προσοχή !!! Ανατρεπτικές αποκαλύψεις των Financial Times συνδέονται με γραπτές αναφορές 100 ετών.

Σας μεταφέρω ακριβώς τμήμα του αγγλικού κειμένου των Financial Times:

"...Anyway, the WSJ report follows Monday’s story in the FT that European leaders and the IMF are prepared to lend half of the€60bn-€70bn Greece needs until the end of 2013 with a few strings attached — includinginternational involvement in tax collection and privatisation of state assets...."

Το link όλου του άρθρου των Financial Times ημερομηνίας 31 Μαίου είναι εδώ.

Διαβάστε και εδώ από το Democracy Undeground δύο ημέρες πριν στις 29 του Μάη.

Αλλά για να μην πείτε ότι δεν μας είχαν προειδοποιήσει οι άνθρωποι, διαβάστε και αυτή την δημοσίευση ανήμερα του Αϊ Γιώργη, 23 Απρίλη, από το Reuters.

Και από το enet το άρθρο που θα διαβάσετε πιο κάτω (thanks to www.olympia.gr).

Και μετά κάποιοι μας λένε ότι οι προφητείες δεν στέκουν και ότι είμαστε γραφικοί!

Αυτό κυρίες και κύριοι Κωτσαρίκοι, δεν έχει τίποτα το γραφικό!

Και προσέξτε, ο Πατροκοσμάς, δεν λέει, ότι θα αρχίσουν να εισπράξουν του φόρους αλλά δεν θα προλάβουν!

Αυτό που λέει ....

είναι ξεκάθαρο: ” Θα ξεκινήσουν να ‘ρθουν για να εισπράξουν…”.

Δηλαδή μη περιμένετε να έρθουν και να τους δείτε να εισπράτουν φόρους. Δεν θα γίνει αυτό.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!

Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ετοιμάζει η Ε.Ε., σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο πρακτορείο «Ρόιτερ», με όρους που θα θυμίζουν διεθνή οικονομικό έλεγχο μετά την πτώχευση του 1893.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν στο «Ρόιτερ» ότι δίνεται μάχη με το χρόνο για τη χορήγηση νέων δανείων από τον επόμενο μήνα (Ιούνιο) και την αποτροπή μια χώρα της ευρωζώνης να κηρύξει πτώχευση. Σύμφωνα με δήλωση πηγής της Ε.Ε., υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν έκτακτες, επείγουσες και μη ανακοινώσιμες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το ύψους 65 δισ. ευρώ νέο πακέτο θα περιλαμβάνει μείγμα από δάνεια που θα δοθούν με βάση εγγυήσεις από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα χορηγηθεί υπό την προϋπόθεση νέων μέτρων που θα αφορούν τα έσοδα, καθώς και πρωτοφανή ενδελεχή εξωτερική επο.πτεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

«Θα απαιτεί εγγυήσεις για νέα δάνεια και τεχνική βοήθεια από την Ε.Ε. -ανάμειξη της Ε.Ε. στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει αξιωματούχος της Ε.Ε., υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος.

Οι «Financial Times»

Στο ίδιο μήκος κύματος, χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Financial Times» υποστηρίζει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, στην οποία θα περιλαμβάνεται διεθνής ανάμειξη στη συλλογή φόρων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αντάλλαγμα νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα». Τύφλα να ‘χει ο διεθνής οικονομικός έλεγχος του 1898 (!).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πακέτο θα περιλαμβάνει κίνητρα προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να προχωρήσουν σε εθελούσια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και νέο γύρο λιτότητας. Κατά τους «F.Τ.», οι χώρες της ευρωζώνης θα χρειαστεί να δανείσουν 30-35 δισ. ευρώ, πέραν των 110 δισ. ευρώ του αρχικού πακέτου.

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Ιταλός τραπεζίτης, μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, χαρακτηρίζει «παραμύθια» τα περί συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κόβοντας με το μαχαίρι τη σχετική συζήτηση.

«Μια “συντεταγμένη” αναδιάρθρωση χρέους είναι “παραμύθια”», δηλώνει ο Σμάγκι. «Ακόμη και για μια χώρα που περιφρονούσε επί μια δεκαετία τους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης, μια αναδιάρθρωση χρέους ή έξοδος από το ευρώ θα ήταν σαν τη θανατική ποινή -η οποία έχει καταργηθεί στην Ε.Ε.», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τραπεζίτης.

«Αν η Ελλάδα πτωχεύσει, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε. Θα χρειαζόταν τότε μια τεράστια κεφαλαιακή ενίσχυση -αλλά από πού θα προέρχονταν τα λεφτά;», αναρωτιέται ο Σμάγκι σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. Μοναδική… λύτρωση για την Ελλάδα, το ξεπούλημα…

Και ενώ από επιτρόπους μέχρι κεντρικούς τραπεζίτες εποφθαλμιούν την ελληνική περιουσία, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς θυμήθηκε ξανά την ιδέα του ευρωομολόγου, τασσόμενος με προχθεσινές δηλώσεις του υπέρ της «ξεχασμένης» λύσης για να βοηθηθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση χρέους. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου