Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_9295.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+YouPayYourCrisis+%28You+Pay+Your+Crisis%29

ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ...
ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
Σε μια απαράδεκτη κίνηση προέβη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους(ΝΣΚ), το οποίο με μια επαίσχυντη και προφανούς σκοπιμότηταςαπόφαση, επιχειρεί να μπλοκάρει την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων, χωρίς την καταβολή του χαρατσιού των ακινήτων!
Όπως έχει γίνει γνωστό, ένας από τους τρόπους που έχουν προταθεί για την αποφυγή καταβολής του άδικου ηλεκτρο-φόρου, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το τέλος των ακινήτων, προκειμένου οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην πληρώσουν το χαράτσι, να μην δουν την παροχή ρεύματος να κόβεται!



Τι λέει η απόφαση
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ' Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά». 
"Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της", προσθέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Το ΤΠΔ, έκανε το σχετικό ερώτημα, ως μη όφειλε...
Το εξωφρενικό μάλιστα στην όλη υπόθεση είναι πως η απαράδεκτη απόφαση του ΝΣΚ, εκδόθηκε μετά από ερώτημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η διοίκηση του οποίου λειτούργησε ωςκυβερνητικό ανδρείκελο, δίνοντας στο ΝΣΚ το απαραίτητο "πάτημα".
Τίποτα δεν έχει κρίθει!
Όπως είναι εύλογο, τα κυρίαρχα ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν την εν λόγω απόφαση ως κάτι το οποίο βάζει νομική ταφόπλακα στο κίνημα άρνησης πληρωμής του ηλεκτρο-φόρου!
Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση τα πράγματα δεν είναι έτσι, καθώς το ΝΣΚ αποτελεί σώμα της διοίκησης και όχι δικαστήριο!
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τις τελικές νομικές αποφάσεις, τόσο σχετικά με τη συνταγματικότητα τουηλεκτρο-φόρου όσο και σχετικά με την αρμοδιότητα της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων να τοεισπράττουν, θα τις πάρουν τα δικαστήρια.
Ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κατατεθεί τουλάχιστον μια προσφυγή στην οποία επισημαίνεται ότι η επιβολή του νέου φόρου είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1 και 26 του Συντάγματος), αλλά και αντίθετη στη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 Η επιχειρηματολογία της αντισυνταγματικότητας στοιχειοθετείται στο ότι, μεταξύ των άλλων, η είσπραξη του επίμαχου φόρου ανατίθεται στη ΔΕΗ (υπολογισμός και είσπραξη τέλους ακινήτων, βεβαίωση παράβασης για μη πληρωμή και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες), ενώ αυτό μπορεί να γίνει μόνο από όργανα της εκτελεστικής εξουσίας.
Αναλογες προφυγές έχουν κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών,
Μάλιστα, ένας ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας κατέθεσε αίτημα πενίας στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, καθώς δεν μπορούσε ούτε να καταβάλει το χαράτσι (€832!!) αλλά ούτε και να πληρώσει δικηγόρο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου