Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Χαρακτηριστικές προεκλογικές αφίσες από την Ελλάδα της μεταπολίτευσης


http://olympia.gr/2012/04/30/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/

Από το «ψηφίζω ΠΑΣΟΚ για μεγαλύτερο εισόδημα», που σήμερα φαντάζει τουλάχιστον αστείο, μέχρι το προφητικό «τα χειρότερα έρχονται» του ΚΚΕ, μερικές χαρακτηριστικές προεκλογικές αφίσες του παρελθόντος προκαλούν γέλια και κλάματα, όχι μόνο για την αισθητική τους, αλλά και για τις υποσχέσεις που αποδείχτηκαν φούσκα.
Η Νίκη Ρωμανού και το cosmo.gr συγκέντρωσαν μερικές από τις καλύτερες προεκλογικές αφίσες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την πολιτική κουλτούρα της Ψωροκώσταινας.
To ΠΑΣΟΚ του ’81
Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ανοίγουν καινούργιοι δρόμοι για τη νέα γενιά, η εκπαίδευση γίνεται εγγύηση για τη δημοκρατική πορεία του Έθνους, και έχεις και μεγαλύτερο εισόδημα.
Μητσοτάκης… τέλος!
Χωρίς πολλά πολλά, μια αφίσα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να σε κοιτά με το βλέμμα του «είμαι ένας από εσάς», τα λέει όλα. Τελικά, μετά από δύο προσπάθειες, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 1989, οι εκλογές του Απριλίου το 1990 τον ανέδειξαν νικητή.
Το προφητικό ΚΚΕ
Η Αλέκα το είχε πει ξεκάθαρα, αλλά εμείς δεν την ακούγαμε: «Έρχονται τα χειρότερα». Άσχετα με το πόσο επιτυχημένο επικοινωνιακά είναι το συγκεκριμένο σλόγκαν, πιο εύστοχο δεν θα μπορούσε να είναι.
Οι αφίσες την εποχή του photoshop
Ο Κώστας Σημίτης σημειώνει ότι οι Έλληνες πετύχαμε πολλά, χωρίς ούτε μία (!!) ελιά στο πρόσωπό του. Πάντως, άσχετα με το αν έπαιξε η αφαίρεσή τους κάποιο ρόλο, Μιλτιάδης Έβερτ έφαγε τη σκόνη του στις βουλευτικές εκλογές του 1996.
Με το ΔΗΚΚΙ το μέλλον μας ανήκει – Αλλά είναι κάπως άχρωμο
Ο αποστάτης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας κατέβηκε στον στίβο των εκλογών του 2000 με μια πεζή, άχρωμη, ουδέτερη, άγευστη και άοσμη αφίσα. Ούτε μια τσαχπινιά, ούτε ένα κάτι, για αυτό και το ΔΗΚΚΙ κατέλαβε μηδέν εις το πηλίκο έδρες και ένα λειψό 2,7%.
Ουδέν σχόλιον…
Η dream team του ΠΑΣΟΚ
Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Γεώργιο Παπανδρέου και από τον Σημίτη στον ΓΑΠ. Ιδού η dream team του ΠΑΣΟΚ, μια πεντάδα – ωδή στις αρχές του σοσιαλισμού.
Γιώργος Καρατζαφέρης, απλά μοναδικός…
Ποδοσφαιριστή έχουμε; Έχουμε, βλέπε Κώστα Καραμανλή. Κωπηλάτη, ποδηλάτη και μαραθωνοδρόμο έχουμε; Έχουμε, βλέπε ΓΑΠ. Ε, πλέον με το Λ.Α.Ο.Σ. στη Βουλή έχουμε και μποξέρ.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου