Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Jim Rogers - Ο Αρμαγεδδών έρχεται παρά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής...


http://attikanea.blogspot.gr/2012/06/jim-rogers.html


Μπορεί οι αγορές να χαιρετίζουν την συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για απευθείας στήριξη των τραπεζών, αλλά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers επιμένει ότι πρόκειται για ''δώρον άδωρον'',καθώς αυτή η κίνηση δεν βοηθά να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης, το οποίο είναι τα υψηλα΄επίπεδα του χρέους.

"Απλώς επειδή τώρα έχεις έναν τρόπο να επιτρέπεις στις τράπεζες να δανείζονται ακόμα περισσότερα χρήματα, δεν λύνεις το πρόβλημα, αλλά το κάνεις χειρότερο'', σημειώνει χαρακτηριστικά.
"Οι άνθρωποι πρέπει να ..σταματήσουν να ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν,'' συμπληρώνει. "Η λύση σε τόσο μεγάλο χρέος δεν είναι περισσότερο χρέος. Το μόνο που κάνει αυτή η 'συμφωνιούλα' είναι να τους δίνει [στις τράπεζες] την πιθανότητα να έχουν ακόμα μεγαλύτερο χρέος για λίγο παραπάνω'', τονίζει.

Ο Rogers υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν τη διάσωση των τραπεζών που καταρρέουν, ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε ''χρηματοπιστωτικό Αρμαγεδδώνα''.
"Τι θα γίνει όταν σε δύο,τρία, τέσσερα χρόνια, όταν οι αγορές πουν ξαφνικά 'όχι άλλο χρήμα' και οι Γερμανοί δεν έχουν πιο πολλά χρήματα και το χρέος των Αμερικανών έχει βγει απ'το ταβάνι;'' διερωτάται.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και για να δημιουργήσουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς ένα ενιαίο εποπτικό σώμα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση. Συμφώνησαν επίσης ότι το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, θα μπορεί να δανείζει απ' ευθείας τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.


www.bankingnews.gr




Πηγή

1 σχόλιο:

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου