Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Oι (μοιραίοι) πρωταγωνιστές


http://www.kourdistoportocali.com/articles/13745.htm

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο ένας  πριν λίγες ώρες επανεξελέγη πρόεδρος τηςΣοσιαλιστικής Διεθνούς, ο άλλος κυβερνάει την Ελλάδα προσπαθώντας να συμμαζέψει τα συντρίμμα που άφησε πίσω ο συμφοιτητής του στοΚολλέγιο Αθηνών και στο Άμχερστ της Μασσαχουσέτης.
Το  κοντινό στοίχημα του Σαμαρά είναι να «υπάρχει» η χώρα την Άνοιξη του 2013.
Ο Γιώργος σπούδασε κοινωνιολογία και μ΄αυτή τη χαλαρή αντίληψη της ζωής που τον διακρίνει έριξε την χώρα στα βράχια.
Άλλοι-όπως ο Πεπόνης και ο Καμμένος-υποστηρίζουν ότι το έκανε για να αποκομίσει προσωπικά-οικογενειακά οφέλη. 
Θα τον κρίνει η Ιστορία μια και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα χρόνια τώρα επιλέγει να αφήνει ερωτηματικά να πλανώνται για όλες τις μεγάλες υποθέσεις-σκάνδαλα τις οποίες χειρίστηκε.
Ο Αντώνης σπούδασε οικονομικά και έχει βαλθεί να αποδείξει ότι τα εφαρμοσμένα μαθηματικά είναι πιο ασφαλής συνταγή διακυβέρνησης. 
Μιλάμε για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής τις οποίες αμφότεροι είχαν την τύχη να τις κάνουν πράξη με 10 εκατομμύρια πειραματόζωα στην διάθεσή τους. 
Ώσπου να διαπιστώσουμε ποιος από τους δύο θα βγει νικητής από αυτή την ιδιόμορφη σύγκρουση ας κρατήσουμε την σημασία που έχουν τα «καλά» σχολεία για όσους θέλουν να αισθάνονται μέρος της εξουσίας. 
Οι πασόκοι που το 1981 κυκλοφορούσαν με τα αμπέχωνα λίγο αργότερα έψαχναν την Μαριάννα Λάτση και την Γιάννα Αγγελοπούλου για να μεσολαβήσουν ώστε τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο Κολλέγιο Αθηνών.
Ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα εκβίασε τον Παπανδρέου να βάλει πλάτη για να μπει το παιδί του σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, διαφορετικά δεν θα ψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο.
Κύριο μέλημα πασόκων, νεοδημοκρατών αλλά και των δημοσιογράφων που δαπλέκονται είναι να τρυπώσουν τα παιδιά τους στα «καλά» σχολεία ώστε τα επώνυμά τους να εξακολουθήσουν αενάως να φιγουράρουν ανάμεσα σε εκείνα της εγχώριας ελίτ.
Κορόιδο λαέ εσύ σκάσε και πλήρωνε. Άλλωστε, σύμφωνα με τον άνδρα που σαγήνεψε ακόμη και αυτή την Όλγα Τρέμη, μαζί τα φάγαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου