Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σήμερα χρεοκόπησε η Αργεντινή, ενώ η Ελλάδα είναι σε μόνιμη χρεοκοπία. (του Πέτρου Χασάπη)



http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/07/blog-post_60.html

Πανηγυρίζει η μνημονιακή ολιγαρχία της Ελλάδας, με τη χρεοκοπία της Αργεντινής. Σε αμυντική στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερνε ως πρότυπο τον τρόπο που λειτούργησε η Αργεντινή.
Η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει δόση για κουρεμένα ομόλογα
περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή που εμείς πληρώνουμε μόνο για τόκους φέτος, 502 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!!! Για δε κεφάλαιο φέτος θα πληρώσουμε 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Αυτά, για να καταφανεί για ποια μεγέθη μιλάμε μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδας και που ακριβώς έχουμε μπλέξει.

Η Αργεντινή δεν αρνείται να πληρώσει αυτά τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Αρνείται όμως να πληρώσει στους «γύπες» των αγορών επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ομόλογα τα οποία δεν συμμετείχαν στο «κούρεμα». Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάναμε εμείς πέρυσι, όταν πληρώσαμε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε έναν «γύπα» από τα νησιά Κέϋμαν. Τα αργεντίνικα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν, αγοράστηκαν από τη δευτερογενή αγορά εντελώς πάμφθηνα και τώρα έρχονται οι τζογαδόροι «γύπες» (όπως έγινε και στην περίπτωσή μας και εξακολουθεί να γίνεται, ακόμα και με την ίδια την ΕΚΤ) για να πληρωθούν στην πλήρη ονομαστική τους αξία, μαζί με τους τόκους τους.
Ο Αμερικανός διακανονιστής, που χειρίζεται την υπόθεση, δεν δέχτηκε να γίνει η πληρωμή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων των κουρεμένων ομολόγων, αλλά απαίτησε πρώτα να πληρωθεί το ακούρευτο 1,5 δισεκατομμύριο, διαφορετικά θα κήρυττε την Αργεντινή σε στάση πληρωμών, όπως και τελικά έγινε. Έτσι δυστυχώς δουλεύει η σύγχρονη παγκοσμιοποίηση. Πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των διεθνών τζογαδόρων. Αυτή είναι η κατάρα της εποχής μας. Η Αργεντινή αυτή τη στιγμή μάχεται ενάντια σε αυτή την κατάρα και δεν πρέπει, τουλάχιστον εμείς, να επιχαίρουμε.
Μετά από τα πιο πάνω, αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο άραγε πανηγυρίζει η μνημονιακή ολιγαρχία; Μήπως επειδή τα δικά μας χρέη τα πληρώνει η τρόϊκα, με νέα δανεικά, καταργώντας μας ως κράτος; Μήπως για τη μόνιμη χρεοκοπία και τον οριστικό ενταφιασμό της Ελλάδας ή μήπως για το ότι θα συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία η ίδια μνημονιακή ολιγαρχία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου