Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

"Το Μεγάλο Ξεπούλημα" - Κυριακή 29 Μαρτίου, 23.20, στο MEGAtv.

Η Ηλιάνα Δανέζη από την εκπομπή του Mega: "Ορίζοντας" του Σωτήρη Δανέζη, επικοινώνησε μαζί μου για να τη φέρω αρχικά σε επαφή με την ιστορικό Τασούλα Βερβενιώτη, ώστε να πάρει πιθανά αποσπάσματα από συνεντεύξεις της ομάδας "Προφορικής Ιστορίας" που θα αναδείκνυαν το γεγονός πως κάποιοι αναγκάστηκαν να ξεπουλήσουν την προσωπική περιουσία τους (ακίνητη και κινητή) για να επιβιώσουν στο ξέσπασμα της κρίσης.
Της έδωσα τα στοιχεία επικοινωνίας και της θύμησα επιπλέον το βιβλίο"Ημερολόγιο ενός ανέργου" που επιμελήθηκε ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, όπου πλήθος άνθρωποι μιλούν και για ανάλογες προσωπικές ιστορίες και θα μπορούσε ο ίδιος να αναφέρει στην συγκεκριμένη εκπομπή, ή ακόμα και συμμετέχοντες του Ημερολογίου όπως της εξήγησα.

Μετά από μέρες μου ζήτησε να μιλήσω και εγώ στην εκπομπή, με αφορμή την Έρευνα για την κρίση (2010-2014), Εκδ. Κέδρος, και επιπλέον τα στοιχεία επικοινωνίας του καθηγητή φιλοσοφίας Στέφανου Ροζάνη που είχε συμμετάσχει στην εν λόγω έρευνα και της τον είχα αναφέρει στην προηγούμενη κουβέντα μας μαζί με άλλα ανάλογα πρόσωπα, και όπως μου είπε αργότερα, όντως, του πήραν συνέντευξη για την ίδια εκπομπή (αν και δεν τον βλέπω στο συγκεκριμένο τρέιλερ).
Στη συνέχεια μετά από λίγες μέρες το τηλεοπτικό συνεργείο ήρθε στην Αίγινα που διαμένω τα τελευταία χρόνια και απάντησα στις ερωτήσεις τους για τις συνθήκες διεξαγωγής της έρευνάς μου, αλλά και σε ερωτήσεις σχετικές με δικές μου απόψεις για το τι έχει υποστεί -και συνεχίζει να υφίσταται- κυρίως / όπως ρωτήθηκα, η μεσαία τάξη της ελληνικής κοινωνίας αυτά τα χρόνια της κρίσης.
Αν και οι έρευνες δείχνουν ότι την κρίση την πλήρωσαν άνθρωποι όχι μόνο της μεσαίας τάξης(που όντως το μεγαλύτερο μέρος της έχει σχεδόν καταστραφεί), αλλά κυρίως της κατώτερης οικονομικά τάξης, εκείνων που ζούσαν με τον μισθό τους που είδαν να εξαφανίζεται, και ως επι το πλείστον των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, απάντησα στις ερωτήσεις τους, όπως και στο στόχο της εν λόγω έρευνας που διεξήγαγα και των αποτελεσμάτων της για το "ποιές αιτίες μας έφεραν ως εδώ και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε", που είναι το βασικό στοιχείο της, και μάλλον το ζητούμενο ακόμα και σήμερα...
Δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μου με την εκπομπή.
Θα το δούμε την Κυριακή το βράδυ... 
("Το Μεγάλο Ξεπούλημα" - Κυριακή 29 Μαρτίου, 23.20 στο MEGA). Ελπίζω να είναι ενδιαφέρον μετά το καθιερωμένο μοντάζ...και εύχομαι καλή επιτυχία. 
---

Κρυσταλία Πατούλη
Δημοσιογράφος - σύμβουλος ανθρωπίνων σχέσεων
http://afigisizois.wordpress.com/
email: cpatouli@yahoo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου