Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Το χρέος –το ΔΝΤ- Η Γερμανία και οι σύμμαχοι (Toυ πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Το χρέος –το ΔΝΤ- Η Γερμανία και οι σύμμαχοι

Τούτα τα χρόνια η Γερμανία κυριαρχεί στα Ευρωπαϊκά πράγματα και εκεί καθοριστικό ρόλο στα όσα γίνονται και αποφασίζονται σχετικά με τη δανειοδότηση της Ελλάδος και την εξυπηρέτηση του αστρονομικού δημόσιου χρέους της.
Ένα χρέος το οποίο έγινε βρόγχος στον «κυρίαρχο» λαό με την άμεση συνέργεια ανθελλήνων πολιτικών και τη συνενοχή των ευρωπαίων, οι οποίοι γνώριζαν τα πάντα και σιωπούσαν ή τα ενέκριναν!

Έρχομαι, λοιπόν, στο θέμα, μεταφέροντας εδώ τα όσα σχετικά γράφει η καθηγήτρια της κοινωνιολογίας στο παν/μιο του Σικάγου Σάσκια Σάσεν αναλύοντας το θέμα της τρομοκρατίας, την οποία συνδέει με το υπέρογκο χρέος και τη φτώχεια των υπαναπτύκτων χωρών. Την επομένη της γνωστής επιθέσεως εναντίον των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης, στις 12 Σεπτεμβρίου 2001, αναφερόμενη στην άδικη μεταχείριση των φτωχών χωρών της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής από το ΔΝΤ έγραφε: «Το ΔΝΤ ζητάει από τις υπερχρεωμένες χώρες να δίνουν το 20-25% από τα έσοδα των εξαγωγών τους για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ, αντίθετα, το 1953, οι Σύμμαχοι διέγραψαν το 80% των πολεμικών χρεών της Γερμανίας και απαίτησαν μόνο το 3-5% των εσόδων από τις εξαγωγές της για την αποπληρωμή των χρεών» (βλ. το συλλογικό έργο: «Η τρομοκρατία και η κοινωνία των πολιτών», εκδ. «Μεταίχμιο», Αθήνα, 2002, σελ. 56).
Αυτά σημαίνουν την ευνοϊκή και προνομιακή μεταχείριση της ηττηθείσης Γερμανίας από τους Συμμάχους, οι οποίοι της έδωσαν τεράστια ώθηση για να γίνει αυτό που έγινε σε βάρος των πολεμικών επανορθώσεων και απαιτήσεων των νικητών λαών, όπως οι Έλληνες. Γραικύλοι μεταπολεμικοί κυβερνήτες της Ελλάδας, όχι μόνον δεν τόλμησαν, να αξιώσουν τις πολεμικές επανορθώσεις αλλά ούτε και αυτό το  κατοχικό δάνειο από την Τράπεζα της Ελλάδας για το οποίο εδώ και χρόνια αγωνίζονται ελάχιστοι επιστήμονες και ανάμεσά τους ο καθηγητής Σ. Σπέντζας. Όμως, παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί λοιδορούν και καταπιέζουν την Ελλάδα και αξιώνουν να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ακόμη και το πόσιμο νερό, ακόμη και τα νησιά μας, ακόμη και τα αρχαία!
Ασφαλώς και δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί μεριμνούν για το δικό τους εθνικό συμφέρον.
Την πρώτη ευθύνη, την εθνική ευθύνη φέρουν οι εναλλασσόμενοι κυβερνήτες που ψηφίζονται από το φαύλο λαό και τους στυλοβάτες του σάπιου συστήματος της οικογενειοκρατίας.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια και ο «κυρίαρχος» λαός της σκούζει, αυτό δεν αφορά ούτε τους δανειστές ούτε τους Γερμανούς!
Το δικαίωμα στη ζωή δεν χαρίζεται. Κατακτιέται. Όμως οι πολιτικοί ταγοί των Ελλήνων τους ευνούχισαν και τους έκαναν λοβοτομή.
Συνεπώς, αναμένεται ο ληξίαρχος της Ιστορίας που θα εκδώσει το πιστοποιητικό του θανάτου.
 
Αθήνα 24/4/2015
 
Πολιτικές υποθήκες:
E.Kαντ: “Μία γενιά δεν επιτρέπεται να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές περισσότερες αμετάκλητες δεσμεύσεις από όσες βρήκε η ίδια’’
Μ.Βέμπερ: ‘’Ας υπάρχει η πρόβλεψη ότι ο Πρόεδρος του Ράιχ, σε κάθε προσπάθειά του να παραβιάσει τους νόμους ή να κυβερνήσει αυταρχικά, θα βλέπει διαρκώς μπροστά του το Ικρίωμα”
Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος: “Υπάρχουν ευτυχίες που κάνουν βαρύτερη τη δυστυχία μας”
Π.Προυντόν: “Οι μεγάλοι φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς γονατίζουμε μπροστά τους”
Κ.Παλαμάς: “Οι αφέντες νόμοι δένουν με δεσίματα λογής και τ’ ανθρώπου τα φτερούγια και τα πόδια της φυλής”
Α.Ζώτου (Άγνωστη αγωνίστρια): “Ήρωες είναι εκείνοι που ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν όταν οι άλλοι γύρω τους σιωπούν“
Αριστοτέλης: “Πολίτης είναι ο μετέχων κρίσεως και Αρχής”
Ε.Παπαγαρυφάλλου: “Πολίτη, ο λόγος σου να ‘ναι τσεκουράτος, σαν αστροπελέκι, φωτιά και φως γεμάτος, κόκαλα να τσακίζει, γερά θεμέλια να χτίζει” (Από το ποίημά της: «Ύμνος του Πολίτη»
Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου