Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ελλάδα – Νότιος Κορέα στον ίδιο δρόμο της κρίσης με τα ίδια αποτελέσματα. (Toυ πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

Η άγνοια των φαρμάκων
Ο βιολόγος νομπελίστας Τ. Γκιέργκυϊ, αναφερόμενος στον τρόπο χορηγήσεως φαρμάκων στην Πατρίδα του την Ουγγαρία, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, ομολογεί ότι: «Είχαμε πολλά εντελώς άχρηστα φάρμακα και τα δίναμε σε σύνθετες συνταγές, όλες στα Λατινικά, ώστε να μην τις καταλαβαίνουν οι άρρωστοι, αφήνοντάς τους στο σκοτάδι για το επάγγελμά μας το οποίο προσπαθούσαμε να περιβάλλουμε με μυστήριο» (βλ. το δοκίμιό του για τους νέους: «Ο Τρελλός Πίθηκος», εκδ. 7η «Λογοθέτης», Αθήνα 1991, σελ. 36).
Ποιος και πως μπορεί να μας βεβαιώσει ότι αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα;
 
Αθήνα 28/04/2015

 
Ελλάδα – Νότιος Κορέα στον ίδιο δρόμο της κρίσης με τα ίδια αποτελέσματα.
Η Ν. Κλάϊν, περιγράφοντας εικόνες πανικού και οδύνης από τη λεηλασία των ασιατικών χωρών, στη δεκαετία του 1990, οπότε ενδημούσε η κρίση, γράφει: «Στη Νότια Κορέα οι τηλεοπτικοί σταθμοί καλούσαν τους πολίτες να δωρίσουν τα χρυσά κοσμήματά τους στα πλαίσια της μαζικής εκστρατείας προκειμένου να λειωθούν και να χρησιμοποιηθούν για να αποπληρωθούν τα χρέη της χώρας. Μέσα σε λίγες βδομάδες 3 εκατομμύρια άνθρωποι παρέδωσαν περιδέραια, σκουλαρίκια, αθλητικά μετάλλια και έπαθλα. Μια γυναίκα δώρισε τη βέρα της και ένας Καρδηνάλιος πρόσφερε το χρυσό σταυρό του… όμως παρόλο που συγκεντρώθηκαν διακόσιοι τόνοι πολύτιμου μετάλλου… η αξία του νομίσματος της Κορέας συνέχισε να καταποντίζεται… το 1998 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 50%». Όμως πέρα απ’ αυτά εικόνες αποκαλύψεως στις ασιατικές χώρες στις οποίες «το ΔΝΤ υπονόμευσε και τη δημοκρατία στη Νότιο Κορέα». Τώρα θα τα γνωρίσει και ο «κυρίαρχος» ελληνικός λαός που εξακολουθεί να το παίζει σαχλαμπούχλας, περιμένοντας σωτηρία από τους νεκροθάφτες του.
Οι εικόνες αυτές θυμίζουν την εποχή της περίφημης ψωροκώσταινας, του Ναυπλίου στην εποχή του Καποδίστρια, προσφέροντας τις οικονομίες της στο κράτος, που είχε από ζητιανιά!
Εκεί κατάντησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες όλα τα λαμόγια της εξουσίας: Πράσινα – Μπλε – Κόκκινα και ροζ που κατασπάραξαν την Ελλάδα 40 χρόνια πλιάτσικου.
Σημ. Τα στοιχεία για τη Νότια Κορέα βλ. Ν. Κλαϊν: «Το Δόγμα του Σοκ», εκδ. «Λιβάνι», 2007, σελ. 357 και 363).
Τέτοιες μέρες έρχονται!
 
Αθήνα 28/04/2015
 
Πολιτικές υποθήκες:
E.Kαντ: “Μία γενιά δεν επιτρέπεται να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές περισσότερες αμετάκλητες δεσμεύσεις από όσες βρήκε η ίδια’’
Μ.Βέμπερ: ‘’Ας υπάρχει η πρόβλεψη ότι ο Πρόεδρος του Ράιχ, σε κάθε προσπάθειά του να παραβιάσει τους νόμους ή να κυβερνήσει αυταρχικά, θα βλέπει διαρκώς μπροστά του το Ικρίωμα”
Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος: “Υπάρχουν ευτυχίες που κάνουν βαρύτερη τη δυστυχία μας”
Π.Προυντόν: “Οι μεγάλοι φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς γονατίζουμε μπροστά τους”
Κ.Παλαμάς: “Οι αφέντες νόμοι δένουν με δεσίματα λογής και τ’ ανθρώπου τα φτερούγια και τα πόδια της φυλής”
Α.Ζώτου (Άγνωστη αγωνίστρια): “Ήρωες είναι εκείνοι που ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν όταν οι άλλοι γύρω τους σιωπούν“
Αριστοτέλης: “Πολίτης είναι ο μετέχων κρίσεως και Αρχής”
Ε.Παπαγαρυφάλλου: “Πολίτη, ο λόγος σου να ‘ναι τσεκουράτος, σαν αστροπελέκι, φωτιά και φως γεμάτος, κόκαλα να τσακίζει, γερά θεμέλια να χτίζει” (Από το ποίημά της: «Ύμνος του Πολίτη»
Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου