Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αφιερωμένο σε όλους τους Ευρωλιγούρηδες του Συντάγματος..


http://hellasforce.com/2015/06/22/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7/
Αφιερωμένο σε όλους τους Ευρωλιγούρηδες του Συντάγματος..

Στη δημοσιότητα η έκθεση – όραμα για το μέλλον της ΕΕ – Αφιερωμένη, χωρίς σχόλια, σε όλους όσους διαδήλωσαν και θα διαδηλώσουν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ…

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μαζί με άλλους τέσσερις αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέταξαν μια έκθεση η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας και στοχεύει σε μεγαλύτερη σύγκλιση και αυστηρότερες προδιαγραφές στους προϋπολογισμούς των μελών-κρατών της ΕΕ καθώς και στην εισαγωγή προτάσεων για ανανέωση των υποχρεώσεων των κρατών της ευρωζώνης στα επόμενα δέκα χρόνια.
Οι ιδέες που παρουσιάζονται προτείνουν μεγαλύτερο έλεγχο από τις Βρυξέλλες, ενδυνάμωση του ευρώ, μεγαλύτερη χρηματοοικονομική πειθαρχία, αλλά και αναγκαστική προσαρμογή στους προϋπολογισμούς κρατών με συνεχόμενα εμπορικά πλεονάσματα, όπως η Γερμανία.
Η έκθεση ξεκινά με τη φράση «Το ευρώ είναι ένα επιτυχές και σταθερό νόμισμα», αλλά υποδεικνύει και την ανάγκη να αποφευχθούν οι εύκολες λύσεις, ιδιαίτερα εν όψει της αυξημένης ανεργίας, για να εξασφαλιστεί ότι το ευρώ – ένα «πολιτικό και οικονομικό σχέδιο» – θα έχει μια «μακροχρόνια, δίκαιη και δημοκρατικά νόμιμη βάση».
Μεταξύ των προτάσεων συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία στο απώτερο μέλλον ενός ταμείου (treasury) της ευρωζώνης – παρότι η έκθεση υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε σκοπός να συνεχιστεί η μεταφορά ρευστών προς ορισμένες οικονομίες σε μόνιμη βάση, ή να χρησιμοποιηθούν για να εξισορροπήσουν το εισόδημα φτωχότερων κρατών με τα πλουσιότερα.
Εθνικές αρχές ανταγωνισμού
Προτείνει, επίσης, τη γρήγορη δημιουργία εθνικών αρχών ανταγωνισμού, παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στην Ολλανδία και το Βέλγιο, που θα πιέσουν κυβερνήσεις να ακολουθήσουν πολιτικές ενδυνάμωσης της παραγωγής. Η έκθεση επίσης ζητά μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση νέων θέσεων εργασίας και βιώσιμων συστημάτων σύνταξης, καθώς και τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος καταθέσεων ασφάλισης για να μοιράζεται το ρίσκο μεταξύ των κρατών της ΕΕ.
Πάντως, η έκθεση ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Γιούνκερ δεν σχεδιάζει καμία αλλαγή στις συμβάσεις της ευρωζώνης πριν το 2017.
Η έκθεση – «Ολοκληρώνοντας την Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης», επίσης γνωστή ως «Έκθεση των Πέντε Προέδρων» – είχε ζητηθεί πέρσι από τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι θα τη συζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής.
Οι συνυπογράφοντες, εκτός από τον κ. Γιούνκερ, είναι οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Μάριο Ντράγκι), του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Ντόναλντ Τούσκ), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Μάρτιν Σούλτς) και του Eurogroup (Γερούν Ντέισελμπλουμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου