Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ

Πλαίσιο κειμένου: Ένωση Καταναλωτών Ν. 2251/1994 Υπουργείο Ανάπτυξης Αριθμός Μητρώου -2-. 
ΔΤ 560 21.07.15

Για να ξεφύγουμε λίγο ακούστε στο http://tinyurl.com/qzf6zqk 

 το

Στα είπα όλα Ερωτόκριτος Πασχαλίδης

ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ
Ε ΤΙ Λέμε τώρα. Δεν είμαστε και του Λυκείου που λέει και ο Κρούγκμαν.
 
Ρωτήσαμε τον κανένα και μας είπε ότι, ο έμπορος ή ο πολίτης παίρνει ένα δάνειο, (και οι υπάλληλοι που το βγάζουν παίρνουν το μπόνους και τις προμήθειες) και κάνει μια δουλειά και βγάζει λεφτά κέρδος και ξεπληρώνει το δάνειο και συνεχίζει την δουλειά του στο εμπόριο, ο πολίτης φτιάχνει το σπίτι του ή τις διακοπές του και από το εισόδημά του που υποχρεωτικά έλεγξε η τράπεζα πριν τον δανείσει, το εξοφλεί και συνεχίζει την κανονική ζωή του χωρίς να χρωστά.
 
Από όσους ρωτήσαμε κανένας δεν μας είπε ότι με Δάνεια μπορείς να ξεχρεώσεις τα προηγούμενα φουσκωμένα με τις επιβαρύνσεις των προηγούμενων.
Στο ΙΝΚΑ που βρισκόμαστε 45 χρόνια δίπλα στα πράγματα, την οικονομία και την πολιτική, έχουμε τραπεζικούς και οικονομολόγους και τεχνικούς συμβούλους και μέλη από όλες τις κατηγορίες γνώσεων.
Ε λοιπόν, μας λένε ότι, ή ο έμπορος δεν κάνει καλό κουμάντο και μπαίνει στον κύκλο των διαρκώς αυξημένων δανείων μέχρι να πτωχεύσει στο τέλος, από τον όγκο τους που τον φουσκώνει σκόπιμα ο δανειστής για να του πάρει την περιουσία που έχει σαν εγγύηση, ή μαζί ο έμπορος και ο δανειστής τα κάνουν πλακάκια για να μεταφερθεί η περιουσία του στον δανειστή χωρίς να το καταλάβουν οι συγγενείς κληρονόμοι του. Είναι μια καλή μαγκιά και πολύ επιτυχημένος αυτός σχεδιασμός.
Προϋπόθεση είναι να μισεί ο έμπορος τους συγγενείς του και να θέλει να τους αποκληρώσει.
 
Για την περίπτωση του πολίτη, μας λένε ότι, η περίπτωση να παίρνει νέο δάνειο για να ξεπληρώσει το προηγούμενο, μπορεί να είναι λογική, αν το καινούργιο είναι με μηδενικό ή 0,5% επιτόκιο, επειδή μειώθηκε ο μισθός του καθώς και άλλοι συνδυασμοί κλπ. Αλλιώς και αυτός εκποιεί την περιουσία του στον δανειστή, σαν ανόητος ή επειδή μισεί και αυτός τους συγγενείς του.
Με τους κυβερνήτες μας, είμαστε άραγε συγγενείς, ή είμαστε από άλλοι γενιά οι πολίτες ιδιοκτήτες της χώρας και από άλλη γενιά οι εναλλασσόμενοι πολιτικοί.
Οι κυβερνήτες μας γιατί αδιαφορούν αφού μπορούν να ξέρουν και ξέρουν ότι η φουσκοθαλασσιά δανείων επί δανείων μεταφέρει με απόλυτη συνέπεια την περιουσία της χώρας, εμάς των πολιτών στους δανειστές.
Οι συμβαλλόμενοι στα δάνεια και οι δανειστές έχουν τις τεράστιες προμήθειες και το ασφαλές ότι θα αποκτήσουν την γη που παίρνουν εγγύηση.
Κάπου πρέπει να το πούμε καθαρά, ότι το βλέπουμε καθαρά αυτό, ότι με δάνεια δεν βγαίνουν τα δάνεια και ότι επειδή δεν ξεσυγγενέψαμε μπορεί να τους κακοσυνέψει το που κάνουν ότι δεν τους έχουμε καταλάβει.
Αυτά δεν μας τα είπε ο κανένας, μας τα είπαν όλοι.
Για αυτό και το τραγούδι Στα είπα όλα, μας αρέσει πολύ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου