Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις - Λιγότεροι φέτος οι επιτυχόντες (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

http://www.naftemporiki.gr/story/995633/anakoinothikan-oi-baseis-ligoteroi-fetos-oi-epituxontes


EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Τους 70.988 έφθασαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958. 
Τα αναλυτικά στοιχεία υποψηφίων και επιτυχόντων έχουν ως εξής:

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν με δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και αναλυτική εγκύκλιο.
Όλοι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Πτώση των βάσεων
Συνολικά, οι βάσεις 246 σχολών παρουσίασαν πτώση, ενώ 217 άνοδο. Πέρυσι, 331 σχολές είχαν υψηλότερες βάσεις, ενώ μόλις 131 πτώση. «Πρακτικά, είχαμε πτώσεις των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, με εξαίρεση το 5ο, των οικονομκών επιστημών», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Γιώργος Χατζητέγας, αναλυτής των βάσεων.
Σημαντική είναι η πτώση στις νομικές σχολές, που ξεκινά από τα 491 μόρια στην Αθήνα και φτάνει τα 757 μόρια στην Κομοτηνή. Πτώση παρουσίασαν και οι ιατρικές σχολές -309 μόρια στην Αθήνα, «έπεσε» κάτω από τα 19.000 μόρια (18.924), -536 μόρια στην Αλεξανδρούπολη.
Εντυπωσιακή είναι η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές των ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανολόγων μηχανικών. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (-1.321 μόρια). 
«Βασικό κριτήριο που διαφαίνεται στις επιλογές των υποψηφίων είναι η παραμονή στον τόπο κατοικίας τους, κάτι που φαίνεται στην πτώση των βάσεων σε περιφερειακές σχολές», πρόσθεσε ο κ. Χατζητέγας. Χαρακτηριστική, η περίπτωση της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών Ξάνθης, που έπεσε 1.419 μόρια, αλλά και οι σχολές φιλολογίας σε Καλαμάτα και Ιωάννινα που έπεσαν 1500 μόρια. 
Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη σχολή Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθηνών, της τάξεως των 6.271 μορίων (βάση 2015: 6.636, βάση 2014: 12.907) και στην αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης, η οποία «έχασε» 5.664 μόρια (βάση 2015: 6.682, βάση 2014: 12.346).
Στον αντίποδα, ανοδική πορεία κατέγραψαν οι βάσεις σε ορισμένες σχολές που πέρυσι κυμάνθηκαν κάτω από τα 10.000 μόρια. Χαρακτηριστικά, θεαματική άνοδο σημείωσαν οι βάσεις των σχολών Μουσικών Σπουδών Αθηνών και Κέρκυρας, με την πρώτη να ανεβαίνει 8.044 μόρια (βάση 2015: 13.316, βάση 2014: 5.272) και τη δεύτερη 4.782 μόρια (βάση 2015: 11.472, βάση 2014: 6.690).
Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, των οικονομικών σχολών, ελάχιστα τμήματα υποχώρησαν και τα περισσότερα παρουσίασαν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής.
Εξάλλου, 14 πανεπιστημιακά τμήματα, στην περιφέρεια κυρίως, βρίσκονται κάτω από τα 10.000 μόρια, καθώς επίσης και εκατοντάδες τμήματα των περιφερειακών ΤΕΙ.
Δείτε αναλυτικά: 
Αναλυτικές συγκρίσεις βάσεων: 
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.
Σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
Υπενθυμίζεται ότι φέτος θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ και έτσι, όσοι έχουν επιτύχει σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους.
Οι επιτυχόντες πρέπει να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου