Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την απαλλαγή των μαθητών από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/09/blog-post_448.html


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αρ. 5
ΑΘΗΝΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015


Με συναισθήματα απογοήτευσης και αγανάκτησης, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να γίνεται εκ νέου επίθεση στην Ορθόδοξη Πίστη και τις Παραδόσεις του Έθνους μας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο την διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία. Σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, καθώς και στην επιχειρούμενη ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος από το Υπουργείο Παιδείας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

- Είναι ψέματα πως σήμερα το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές. Όσοι είναι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι, μπορούν με μια απλή δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους να απαλλαγούν από το συγκεκριμένο μάθημα.

- Η "απλοποίηση" της δήλωσης αυτής, όπως προτείνουν από το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα, πέρα από τη δημιουργία εντάσεων στα σχολεία και την απαξίωση του μαθήματος, που θα οδηγήσει τελικά στην κατάργησή του.

- Μήπως όμως αυτός είναι ο στόχος τους; Υπενθυμίζουμε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει ήδη "διαπιστευτήρια" ανθελληνικών και αντιχριστιανικών ενεργειών όπως η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ενώ έρχονται σύντομα κι άλλες τέτοιες πράξεις, όπως το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων.

- Πρόκειται, σαφέστατα, για οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης των Εθνικών και Θρησκευτικών μας Αξιών, προκειμένου να χτυπηθεί ξανά η Ελληνορθόδοξη Παράδοση και να δηλητηριαστούν οι ψυχές των μαθητών με κηρύγματα μηδενισμού, αθεΐας και απογοήτευσης. Γι' αυτό δεν θέλουν να διδάσκονται τα Θρησκευτικά στα σχολεία, φοβούμενοι μήπως η Νεολαία μάθει και κάτι διαφορετικό, ελπιδοφόρο και πραγματικό.

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε "συζήτηση" για το μάθημα των Θρησκευτικών, για έναν ακόμα λόγο: Είναι πρόκληση σε μια κοινωνία με τεράστια προβλήματα, οικονομική κρίση, ανεργία, αβεβαιόητα και φτώχεια, το κύριο μέλημα (!!!) ορισμένων να είναι η ικανοποίηση των αθεϊστικών ιδεοληψιών τους, σε βάρος της Πίστης και της Πατρίδας μας.

Επίσης, δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος που αντέδρασε σωστά στο ζήτημα που προέκυψε, πειθόμενη επιτέλους πως όσο κι αν παρουσιάζονται οι πολιτικοί της παρούσας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως "ανοιχτόμυαλοι" και "προοδευτικοί", ακόμα και ως "Χριστιανοί", δεν θεωρούν την Ορθοδοξία τίποτα περισσότερο από ένα παρωχημένο, ίσως φοκλορικό "θεσμό" που πρέπει να ξεριζωθεί, εν ονόματι μιας θολής και ακαθορίστου "εξέλιξης".

Κλείνοντας, επισημαίνουμε πως ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε Ιερή Υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη διδασκαλία των "Ιερών Γραμμάτων" στα σχολεία, από τα οποία έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν οι Αγωνιστές του 1821 που απελευθέρωσαν την Πατρίδα μας. Και για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αφιερώνουμε σε όλους τους αμαθείς και ημιμαθείς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

"Εἰς τὸν καιρὸ τῆς νεότητος ὁποὺ ἠμποροῦσα νὰ μάθω κάτιτι, σχολεῖα, ἀκαδημίαι δὲν ὑπῆρχαν· μόλις ἦσαν μερικὰ σχολεῖα, εἰς τὰ ὁποῖα ἐμάθαιναν νὰ γράφουν καὶ νὰ διαβάζουν. Οἱ παλαιοὶ κονζαμπασῆδες, ὁποὺ ἦσαν οἱ πρώτιστοι τοῦ τόπου, μόλις ἤξευραν νὰ γράφουν τὸ ὄνομά τους. Τὸ ψαλτήρι, τὸ κτωήχι, ὁ μηναῖος, ἄλλαι προφητεῖαι, ἦσαν τὰ βιβλία ὁποὺ ἀνέγνωσα."

Με Πατριωτικούς, Ελληνορθόδοξους Χαιρετισμούς


ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Αγώνας Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος


Εμμ. Μπενάκη 142

11473 Αθήνα



Τηλέφωνο: 697 8619 094




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου