Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ της Αν. Μεσογείου τις φυλάει ο ΘΕΟΣ

http://hellasforce.com/2015/10/31/%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%85/

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Ουσιαστικά εκεί που κυκλοφορούσε πέρσι το Barbaros σεργιανίζει η Ρωσική Αρμάδα.

Εκεί που βράζουν μέσα στο θαλάσσιο πυθμένα τα λασποηφαίστεια και εκτοξεύουν τους υδρίτες του παγωμένου μεθανίου στην ακριτική περιοχή του Καστελόριζου ¨βράζει¨ και ο τούρκος στο ζουμί του.
Και ενώ πριν λίγο καιρό λιγουρευόταν ο λιγούρης τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στα ενεργειακά αντίκλινα της Αν Μεσογείου νότια της παραθαλάσσιας ακτής της Μ. Ασίας και διερευνούσε τις προθέσεις των Ελληνικών – Κυπριακών –Αιγυπτιακών συνομιλιών για το χάραγμα της ΑΟΖ. Τώρα από χωροφύλακας της Αν. Μεσογείου έγινε τροχονόμος και απλώς παρατηρεί σιωπηλά και μουδιασμένα σαν βρεγμένη γάτα την μακρά πορεία των ρωσικών πλοίων που περνούν τα ΣΤΕΝΑ και κατεβαίνοντας το Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ στρίβουν στην Αν. Λεκάνη της Μεσογείου από το ναυτικό διάδρομο -πέρασμα μεταξύ Καρπάθου-Κάσου και νότια του Καστελόριζου.
Σήμερα τι συμβαίνει;
Σε ναυτικό αποκλεισμό προχώρησε η Ρωσία στην Συρία.
¨Μετά τη no-fly-zone που δημιούργησαν οι Ρώσοι στη Συρία ζητώντας μάλιστα από τους Αμερικανούς να αποσύρουν κάθε αεροσκάφος το οποίο εμπλέκεται στην περιοχή προς αποφυγήν κατάρριψης του, έχει επιβληθεί παράλληλα και ένας ναυτικός… αποκλεισμός στα ανοιχτά της Συρίας, μέχρι την Κύπρο, με τα πλοία του ρωσικού Στόλου να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μεσογείου.¨neinnewsgr.blogspot.gr/
Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία πέρσι μας είχε ζαλίσει να γυροφέρνει με το ερευνητικό της σκάφος ¨Barbaros’¨ την Κύπρο παρουσία συνοδευτικών πολεμικών πλοίων επιμένοντας να παραβιάζει την κυπριακή υφαλοκρηπίδα για έρευνες σε ενεργειακά κοιτάσματα και μάλιστα επεξέτεινε τις έρευνες προς την πλευρά του Καστελόριζου.
Φέτος τα πράγματα άλλαξαν και η Ρωσία μπαίνει σφήνα στις τουρκικές φιλοδοξίες να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ουδείς θα τολμούσε να αμφισβητήσει την ισχύ του ρωσικού Ναυτικού, ούτε ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικανοί καθώς γνωρίζουν ότι αυτό θα σημάνει σύγκρουση με αντίστοιχα πυρηνικά ισοδύναμα.
Ουσιαστικά εκεί που κυκλοφορούσε πέρσι το Barbaros σεργιανίζει η Ρωσική Αρμάδα.
Που να κουνηθεί ο ¨θαλασσόλυκος τούρκος¨ στην Αν. Μεσόγειο;
Και τι κάνει τότε;
¨Σε δέσμευση περιοχής, σε διεθνή ύδατα, στην καρδιά του Αιγαίου προχώρησε η τουρκική πλευρά, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Κίνηση που οπωσδήποτε εντάσσεται στις συνεχείς πιέσεις που ασκεί η τουρκική αστική τάξη, ώστε να διευρύνει το μερίδιό της από την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων στο Αιγαίο και ευρύτερα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός, άλλωστε, ότι η Άγκυρα προχωρά στην εν λόγω κίνηση την ίδια ώρα που εντείνονται οι ευρωενωσιακές πιέσεις για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, υπό «ευρωπαϊκή αιγίδα», με αφορμή το Προσφυγικό.
Ειδικότερα, με τη NAVTEX NW NR 1009/15, η Τουρκία δεσμεύσει περιοχή δυτικά των Ψαρών για ασκήσεις με πραγματικά πυρά («GUNNERY EXERCISE») για την περίοδο 15 Νοέμβρη – 15 Δεκέμβρη. ¨ rizospastis.gr/ 30 .10. 2015
¨Για έναν μήνα οι Τούρκοι θα βαράνε κανονιές έξω από την Εύβοια! Ως μια ακόμα επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μπορεί να θεωρηθεί η δέσμευση από την Τουρκία για έναν ολόκληρο μήνα, μεγάλης περιοχής του κεντρικού Αιγαίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Η Τουρκία επιλέγει ολοένα και συχνότερα να δεσμεύει περιοχές που «χωρίζουν» το Αιγαίο στη μέση δημιουργώντας συνθήκες για κλίμα έντασης και προστριβών στα ελληνοτουρκικά. Τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιεί καθόλου αυτές τις περιοχές αυτές αφού ο στόχος δεν είναι οι ασκήσεις αλλά ο «εθισμός» της Ελλάδας αλλά και των «συμμάχων» σε NATO και ΕΕ, ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά. ¨http://www.voicenews.gr/ 30 Οκτωβρίου 2015
Δηλ. με όλα αυτά οι τούρκοι βγάζουν το μένος τους στο Κεντρικό Αιγαίο εναντίων μας αρκεί να είναι μακριά από την Ρωσική Αρμάδα της Αν. Μεσογείου που δίχως να το κατανοούμε επακριβώς έχει κατοχυρώσει την ασφάλεια των διαδρόμων ναυσιπλοΐας στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ουσιαστικά το Καστελόριζο είναι τόσο κρίσιμος παράγων για την ναυσιπλοΐα των Ρωσικών πλοίων όσο και τα Στενά του Βοσπόρου.
Για τους Ρώσους αυτό το ναυτικό πέρασμα είναι η ΠΎΛΗ που τους οδηγεί στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής μέσω της Συρίας.
Για τους Έλληνες το Καστελόριζο σημαίνει πολλά.
Μέχρι τις 23 Απριλίου 2010 το Καστελόριζο ήταν το ακριτικό νησί που μας έφερε τις ηρωικές ενθυμήσεις της κυράς της ΡΩ στο παραπλήσιο νησάκι.
Μετά τις 23 Απριλίου 2010 με εκείνο το διαβόητο διάγγελμα το όνομα του ακριτικού νησιού ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ συνδέθηκε με τη χρεοκοπία της χώρας, το ΔΝΤ, τις εποπτείες και τα μνημόνια.
Όμως το Καστελόριζο, εκτός από αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειας είναι ο καθοριστικός μελλοντικός παράγων που θα παίξει ισχυρά στο ενεργειακό παιχνίδι.
Το Καστελόριζο ήταν, είναι και θα είναι η γέφυρα της ΕΝΩΣΗΣ Ελλάδος –Κύπρου.
Για αυτό και το προστατεύει απλόχερα Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ που σήμερα κατέβασε τον Ρώσο με αφορμή τα γεγονότα της Συρίας για το φυλάει από τις ορέξεις των τούρκων.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου