Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/paraititheite-kurie-tsipra/2.103498


Όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει πριν μερικές ημέρες το Antinews η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Είχαμε γράψει τότε ότι στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρ. Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός του είχε πει ότι η κυβέρνηση πέφτει καθώς το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Σήμερα ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση με το αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ο Τσίπρας βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να κυβερνήσει και ποντάρει στο χάος που επικρατεί πλέον στη Νέα Δημοκρατία. Βρίσκεται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης καθώς από τη μια οι δανειστές πιέζουν για ψήφιση των μέτρων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου κι από την άλλη υπάρχουν τα πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπορούν να περάσουν ούτε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ούτε από την ίδια την κοινωνία.
Η αδυναμία ενός πρωθυπουργού να προωθήσει το πρόγραμμά του είναι απόδειξη ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό στις 20 Σεπτέμβρη και τώρα αναζητά προδότες στα άλλα κόμματα. Με μια ακόμη κίνηση τακτικισμού επιχειρεί να βάλει στο κάδρο και τα υπόλοιπα κόμματα, κάνοντάς τα σαν τα... μούτρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί δεν δήλωνε προεκλογικά ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει; Δεν ήξερε ότι είναι απασφαλισμένη η βόμβα του Ασφαλιστικού; Δεν γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει στη Βουλή και να πει την αλήθεια;
Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του βρίσκονται μπροστά στο Βατερλό των δικών τους υποσχέσεων. Από πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησε το έγκλημα και συνεχίστηκε κατά τη δεκάμηνη κυβέρνηση της Αριστεράς. Τα μέτρα για τις συντάξεις θα ήταν πιο μικρά, θα ήταν περισσότερο υποφερτά αν δεν συνέβαινε το έγκλημα του Βαρουφάκη και της λοιπής παρέας.
Αλλά για να πάμε στα σημερινά, τι ζητά ο Τσίπρας; Συνενόχους μιλώντας δήθεν για εθνική συνεννόηση. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια παραπλάνησης του πολιτικού συστήματος που δεν πρέπει να περάσει. Αν θέλει εθνικό διάλογο ας συγκροτήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό κι ας πάνε όλοι μαζί να συνομιλήσουν με τους δανειστές. Όχι, να κυβερνά το δίδυμο της αθλιότητας Αλέξη – Πάνου και να βάζουν πλάτη οι υπόλοιποι. Μα καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που υποτίθεται ότι «καθάρισε» με τους ακραίους και είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τη Ζωή, τον Λαφαζάνη ή τον Λαπαβίτσα;
Αν δεν μπορεί λοιπόν να μαζέψει τους δικούς του βουλευτές να μην ψάχνει συνενόχους στο νέο έγκλημα.
Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι ξεκάθαρο: Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και πάμε σε διερευνητικές εντολές. Πάντως, ο ίδιος παραιτείται αν είναι αδύναμος να ασκήσει την εξουσία που του έδωσε ο λαός.
Αν πάλι κανείς δεν μπορεί να ηγηθεί της εθνικής προσπάθειας, ούτε καν να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση τότε να πάμε σε εκλογές, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο. Με δεδομένο ότι η ΝΔ περνά βαθιά κρίση το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι ένα: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος και να βρεθεί κανένας σοβαρός άνθρωπος να προχωρήσει τα πράγματα. Μ' αυτούς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου