Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Καμμένου: Επισκέφτηκε το Άγιον Όρος χωρίς να πάρει άδεια από την Ιερά Κοινότητα - Διαβάστε την επίσημη διαμαρτυρία των Αγιορειτών στον ασεβή Υπουργό

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/12/blog-post_45.html


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Είναι πραγματικά απίστευτο, πρωτοφανές το θράσος του κυβερνητικού συνεταίρου, που νομίζει ότι το Άγιον Όρος είναι καμιά...αλάνα που μπορεί να προσγειώνεται με το ελικόπτερό του (που χρυσοπληρώνει εν μέσω κρίσης ο ελληνικός λαός) και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ από την Ιερά Επιστασία του Άθωνα!!!

Κυρίως όμως, μιλάμε για ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, αφού δημιουργεί προηγούμενο σε όσους «σκέφτονται» να...μπαινοβγαίνουν στο Περιβόλι της Παναγίας χωρίς Διαμονητήρια και Άδεια Εισόδου! Καλά, αυτά δεν τα σκέφτεται ο «Ορθόδοξος» Υπουργός; Δεν του είπε κανείς πως με τη «λογική» του, ο κάθε πολιτικός, οικονομικός ή άλλος ισχυρός παράγοντας θα μπορεί να «σουλατσάρει» στο Άγιον Όρος όποτε του...καπνίσει;

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η οργή της Ιεράς Επιστασίας! Ο Καμμένος εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος, άρα πρέπει να συμπεριφέρεται προσεκτικά και να μην προκαλεί!Δεν είναι δυνατόν ακόμα και Πατριάρχες που έρχονται στο Άγιον Όρος να τηρούν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ένας πολιτικός να γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια» Κανονισμούς! Εκτός των άλλων, είναι και ΑΝΗΘΙΚΟ κάποιος που μιλάει για Ορθοδοξία να φέρεται με τέτοιον ΑΣΕΒΗ τρόπο στο κατεξοχήν «κάστρο» της Πίστης μας, τον Ιερό Άθωνα!

Ακολουθεί το αναλυτικό άρθρο και η σχετική επιστολή των Αγιορειτών στον «ελικοπτεράκια» Υπουργό. Όσο για το τι πήγε να κάνει στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου; Δεν γνωρίζουμε, αν και θα έπρεπε από εκεί να του υπενθυμίσουν πρώτοι πως στο Άγιον Όρος υπάρχουν Κανόνες και δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»!...Αλλά φαίνεται, πως για δικούς τους λόγους κάποιοι έχουν ανοίξει ήδη τις «Κερκόπορτες» στους...Καμμένους και άλλους άσχετους με την Ορθοδοξία...και ο νοών νοείτω!

Εξαλλοι στο Αγιο Ορος με τον Καμμένο – Πήγε κρυφά με ελικόπτερο και συνάντησε μόνο τον Εφραίμ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο, χωρίς να λάβει άδεια.

«Νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν επειδή είναι υπουργοί;» διερωτώνται μοναχοί, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Οπως αποκαλύφθηκε, ο Π. Καμμένος και η συνοδεία του πήγαν να δουν τον ηγούμενο Εφραίμ στη Μονή Βατοπεδίου. Καμμένος και Εφραίμ συνομίλησαν για περίπου μία ώρα και εν συνεχεία ο υπουργός και η συνοδεία του έφυγαν έτσι όπως ήρθαν, χωρίς δηλαδή να συναντήσουν οποιονδήποτε άλλον.

Ο κ. Καμμένος, λένε οι αγιορείτες, δεν ζήτησε άδεια για προσγείωση, ούτε εξασφάλισε διαμονητήριο και, το κυριότερο, δεν ζήτησε άδεια για απογείωση ελικοπτέρου. «Στις απογειώσεις από το Αγιον Ορος γίνεται πάντοτε (είναι νόμος) και τελωνειακός έλεγχος. Οι πάντες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από τον έλεγχο αυτό», γράφει ο «Βηματοδότης».

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Τι γύρευε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και εταίρος της κυβέρνησης με τον Εφραίμ; Τι είδους συνομιλία είχαν και γιατί κρατήθηκε μυστική; Τι δουλειά είχαν οι στρατιωτικοί στη Μονή Βατοπεδίου; Γιατί δεν επισκέφθηκαν την Ιερά Επιστασία, πράγμα που κάνουν οι πάντες, ακόμη και οι αρχηγοί κρατών, όταν επισκέπτονται το Αγιον Ορος;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν έλαβε η Ιερά Κοινότητα και έτσι αναγκάστηκε να στείλει (στις 30 Νοεμβρίου) επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Με τη γνωστή «διπλωματικότητα» που υπάρχει στη γλώσσα των αγιορειτών, «υπενθυμίζεται» στον κ. Καμμένο η «τάξις» του Αγίου Ορους, το «αυτοδιοίκητο αυτού του τμήματος της ελληνικής γης» και ακόμη ότι «επιβίωσε ανά τους αιώνας διαμέσου μυρίων κινδύνων».

«Ελπίζουμε ότι η παρέκκλισις κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας από τα θεσπισμένα, όπως η προσφορά διαμονητηρίου τιμής ένεκεν από της Ιεράς Επιστασίας, η μη γνωστοποίηση της πτήσης και προσγείωσης του ελικοπτέρου εις την Ιερά Κοινότητα, της μόνης που είναι αρμόδια για την άδεια στις από αέρος προσεγγίσεις κ.λπ. οφείλεται σε άλλους λόγους και όχι σε παράβλεψη των διά ειδικής συνταγματικής διατάξεως και διεθνών συνθηκών κατοχυρωμένου καθεστώτος του Αγίου Ορους και της αυτοδιοίκητης ανωτάτης αρχής του» αναφέρεται δηκτικά στην επιστολή.
Οι αγιορείτες θυμήθηκαν ότι και άλλη μία φορά ο κ. Καμμένος μετέβη στο Αγιον Ορος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Θυμήθηκαν συγκεκριμένα όταν «εισέβαλε» το 2012 με ιδιωτικό σκάφος για να επισκεφθεί την υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από «ζηλωτές» Μονή του Εσφιγμένου, χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως άδεια προσέγγισης, ούτε όμως και έγγραφη άδεια επίσκεψης στο Αγιον Ορος.


Για μια «νέα προκλητική και ασεβή ενέργεια του κυρίου υπουργού, ο οποίος δεν ακολούθησε τους κανόνες που προβλέπονται και αποτελούν μέρος και της ελληνικής νομοθεσίας» έκαναν λόγο στο «Εθνος της Κυριακής» εκπρόσωποι Μονών στις Καρυές. «Δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει με ελικόπτερο, παραβιάζοντας το τυπικό, όπως είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια που μπήκε και πάλι κρυφά με ιδιωτικό σκάφος», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» μέλος της Ιεράς Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου