Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Το εμπόριο των ιδεών και των ηθών

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/to-emporio-ton-ideon-kai-ton-ithon/10.103988


Μ’ αυτή την κυβέρνηση από την αρχή –εδώ και ένα χρόνο περίπου- το έργο που θα παιζόταν ήταν ξεκάθαρο και ομοίαζε στο γνωστό παιχνίδι με τις κουμπάρες. Κοινός ενοποιητικός παράγοντας Τσίπρα και Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός τους, αυτός ο λαϊκισμός που βρίθει βαρύγδουπων διακηρύξεων στην πραγματικότητα εξωπραγματικών γιατί δεν πρόκειται τίποτα περισσότερο παρά για την υπόσχεση του τετραγωνισμού του κύκλου.
Όταν τελείωσε το παραμυθάκι του αντιμνημονίου και οι ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν «στα τέσσερα» το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια εφαρμοστικούς νόμους που δεν τόλμησε καμία ως τα σήμερα μνημονιακή κυβέρνηση να ψηφίσει το έριξαν στο τσάμικο για να συνεχίζεται το νταραβέρι… της εξουσίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το έριξε στη χειραφέτηση των gay και οι ΑΝΕΛ προσπαθούσαν να το παίξουν πατρίς θρησκεία οικογένεια. Ο καθένας ψήφιζε τα δικά του στη βουλή αλλά στο μεταξύ υπήρχαν οι πρόθυμοι κάθε φορά στυλοβάτες του κάθε νομοθετήματος και το σύμφωνο συμβίωσης του ομόφυλου αυτού ζευγαριού της εξουσίας, της συγκυβέρνησης δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κοντεύει να χρονίσει στις υπουργικές καρέκλες.
Έτσι φτάνουμε στον Τσίπρα να ζητάει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους και ο Καμμένος να τους παρομοιάζει με κτηνοβάτες και καταλήγουμε στον Καμμένο που θέλει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες και στρατιωτικά λύκεια και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να λέει μην παίρνετε και στα σοβαρά τα όσα λέει ο Καμμένος. Μάλιστα σε μια κορυφαία στιγμή του σουρεαλισμού ο Παπαδημούλης δηλώνει μέσω των social media (sic) ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζει την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης στην εθνική άμυνα!
Μιλάμε για κανονικούς εμπόρους ιδεών και ηθών . Για πραγματικούς θεομπαίχτες μέρες που είναι. Το μόνο που τους ενώνει είναι η δίψα για την εξουσία και τη μοιρασιά της κυβερνητικής πίτας, μπροστά στην οποία δεν διστάζουν σε τίποτα και δεν έχουν κανένα φραγμό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συνάψει κανονικό σύμφωνο κυβερνητικής συμβίωσης για ομόφυλα πολιτικά ζευγάρια. Το επόμενο βήμα είναι να υιοθετήσουν κανένα ορφανό από το κέντρο, το «δημοκρατικό σοσιαλισμό» ή το ποτάμι για να δέσει το γλυκό …της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου