Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η χώρα σε κατάσταση αναρχίας

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/i-xora-se-katastasi-anarxias/10.105104
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με την ευθύνη και της κυβέρνησης βεβαίως και των κομμάτων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.
Όλων εμάς που αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, επιλέγουμε, ζούμε καθημερινά χωρίς να αντιδρούμε σε όσα βλέπουμε. Το τοπίο είναι βορβορώδες και προκαλεί τρόμο για το μέλλον. Για σκεφτείτε τι γίνεται αυτή την ώρα στη χώρα και θα καταλάβετε ότι δεν πάμε καθόλου καλά.
Χιλιάδες μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Λεωφορεία με ξένους περιφέρονται ανά την Ελλάδα και δημιουργούν μικρά hot spots σε όλη τη χώρα. Στην Ειδομένη και τα νησιά γίνεται χαμός, η Αθήνα είναι θέμα χρόνου να φρακάρει και η επαρχία περιμένει τη σειρά της για να υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες.
Την ίδια στιγμή το αγροτικό έχει προκαλέσει ήδη τεράστια προβλήματα στο εμπόριο, στις μεταφορές, στην οικονομία η οποία έχει παγώσει και εξαιτίας της διαπραγμάτευσης που δεν κλείνει.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε, καμιά νομοθετική ρύθμιση, όλα είναι παγωμένα εν αναμονή των δανειστών που πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για μια σειρά από θέματα. Ούτε τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να ανοίξουν αν και έλεγαν ότι μπορεί να τις καταθέσουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο κόκκινο, το δημοσιονομικό κενό μεγαλώνει και ο φόβος του Grexit επανέρχεται.
Στην ΕΡΤ μπουκάρουν οι αναρχικοί όποτε γουστάρουν ενώ στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η απόδραση του Μαζιώτη, χάρη στην αντίδραση του πιλότου. Από την άλλη το σκάνδαλο με τους εκβιασμούς από κύκλωμα δημοσιογράφων – εκδοτών έρχεται να επιδεινώσει την βαριά ατμόσφαιρα που υπάρχει στη χώρα.
Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, αδυνατεί να κυβερνήσει, να συνεννοηθεί με τα κόμματα, να βρει λύσεις, να πιέσεις την ΕΕ η οποία καταρρέει αφού ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει.

Και στην ελληνική κοινωνία επικρατεί ένας απίστευτος φόβος για την επόμενη ημέρα. Είναι πλέον θέμα χρόνου να επέλθει μια διάλυση η οποία θα είναι η χειρότερη τραγωδία για τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτή η αίσθηση της αναρχίας που επικρατεί ασφαλώς είναι μείζον εθνικό θέμα που δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Όσο τα κόμματα δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όσο η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζεται αδύναμη ενώ η ΝΔ ακόμη δεν μπορεί να βρει την περπατησιά της, όσο οι Έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τον θάνατο του άτυχου νεαρού τραγουδιστή κι όχι για το πώς θα βρουν όλοι από κοινού λύσεις στα μείζονα προβλήματα, τόσο η χώρα θα βουλιάζει. Η θύελλα είναι μπροστά μας, δεν τη ζούμε τώρα, αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η αυγή μιας πολύ μαύρης ιστορικής περιόδου για την Ελλάδα. Αναζητούνται ηγέτες να μπουν μπροστά στο κάρο. Αναζητούνται και πολίτες να πάψουν να βάζουν εμπόδια στη σωτηρία της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου