Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

https://hellasforce.com/2016/02/26/%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BC%CE%B5/
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ
Είχα καιρό να αναφερθώ στην αρρώστια που είναι «μόδα» πλέον στις ημέρες μας, στην ΚΑΤΑΡΑ της σύγχρονης εποχής μας. Πάνω που ήμουν έτοιμος να συνεχίσω το αφιέρωμα – αναφορά για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έσκασε σα βόμβα ένα δημοσίευμα, το οποίο βάζει θα έλεγα πολλά πράγματα στη θέση τους.

Κατά καιρούς, τακτικά θα μπορούσαμε να πούμε, σκάει και από ένα πυροτέχνημα για «Νέες Θεραπείες» που βγήκαν για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Το πυροτέχνημα αυτό το παίρνουν τα διάφορα ΜΜΕ και το αναπαράγουν, το προωθούν ανάλογα, ΙΣΩΣ, έχοντας πάρει την αντίστοιχη «γραμμή» από κάποια φαρμακοβιομηχανία. Και δεν είναι που η κίνηση τους αυτή γεμίζει με ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ τους πάσχοντες από την Αρρώστια αυτή και τις οικογένειες τους, είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ δε μπαίνει στον κόπο να κάνει ΕΡΕΥΝΑ πριν δημοσιεύσει οτιδήποτε και κάνει άνω κάτω τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ασθένεια.
Οι ΑΓΩΓΕΣ λοιπόν, βαφτίζονται «ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ», μόνο που όπως φαίνεται, κάποιοι ΔΕΝ μπορούν να διαχωρίσουν την αγωγή, από την θεραπεία, η μπορούν, και δεν το κάνουν σκόπιμα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό (και όχι μόνο) τύπο δημοσίευμα για την ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, και όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε ο σχετικός χαμός με τα μύρια όσα γραφόμενα, αλλά και με νέες ψεύτικες ελπίδες προς τους ασθενείς από την γνωστή ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ.
Αν και όπως λένε , «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», στην περίπτωση των πασχόντων από ΣΚΠ, κάποιοι φροντίζουν και τη στήνουν καθημερινά στο απόσπασμα….. Δεν ξέρετε φίλοι αναγνώστες τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν οι ασθενείς με ΣΚΠ και οι οικογένειες τους, με τα «ανεβοκατεβάσματα» της πάθησης, ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε ΠΩΣ είναι δυνατόν κάποιος να ΖΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ (ναι, ναι, και όμως συνηθίζουν να ζουν με ΦΡΙΧΤΟΥΣ πόνους), και να παρακαλά να γίνει καλά…..
Δε μπορείτε να φανταστείτε, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ»….
Πολλές φορές η «εξωτερική εικόνα» κάποιου που πάσχει από την ασθένεια αυτή, ξεγελά τους άλλους, ακόμα και τους γιατρούς, που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί με την πάθηση αυτή (για αυτό το φωνάζω πως η ΣΚΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ).
Ας κλείσω αυτή την μικρή «παρένθεση», και πάμε και πάλι στα του ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ. Με το που μαθεύτηκε λοιπόν, αναπτύχτηκε μια παραφιλολογία, μια παραπληροφόρηση άλλο πράγμα, κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας από τους ασθενείς όμως ΠΑΓΩΣΑΝ αμέσως μετά το δημοσίευμα που ακολουθει…..
«ΕΛΛ.Α.ΝΑ: Η ανακάλυψη εμβολίου για τη Σκλήρυνση είναι απλώς μία υπόθεση
Λανθασμένη εντύπωση ότι το «εμβόλιο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας» θα είναι σύντομα διαθέσιμο δημιουργήθηκε στο κοινό μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα. Αποτέλεσμα ήταν η εκδήλωση έντονου και επίμονου ενδιαφέροντος προς τους ειδικούς γιατρούς από ασθενείς και συγγενείς τους για την προμήθεια του «εμβολίου».
Αυτός ήταν και ο λόγος που η επιστημονική εταιρεία της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ) να εκδώσει ανακοίνωση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.
«Ως επιστήμονες και ερευνητές συμμεριζόμαστε απόλυτα τον ενθουσιασμό του Καθηγητού κ. Ματσούκα για την πορεία των μακροχρόνιων ερευνών του ιδίου και της ομάδας του και της δυναμικής που αυτές μπορεί να εμπεριέχουν. Ωστόσο, η εξασφάλιση επιπλέον πατέντας για τα προϊόντα έρευνας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είναι πάγια τακτική των ερευνητικών ομάδων για προστασία των προϊόντων της έρευνάς τους, ανεξάρτητα από το αν τα προϊόντα αυτά θα αξιοποιηθούν μελλοντικά», ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των επιστημόνων.
«Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι αυτό το μήνυμα που εκπέμπεται από τα σχετικά δημοσιεύματα στους ασθενείς και τους συγγενείς τους οι οποίοι εκλαμβάνουν το λεκτικό, το ύφος και τα μηνύματα των σχετικών δημοσιευμάτων ως άμεση λύση στο πρόβλημα της υγείας τους. Μόρια ή τεχνικές που θα μπορούσαν δυνητικά να είναι θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση υπάρχουν πολλά στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα, ομάδες σαν αυτή του Καθηγητού κ. Ι. Ματσούκα αποτελούν μέλη της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας όπως και όλες οι αντίστοιχες ομάδες της πατρίδας μας, που στο σύνολό τους τιμούν την Ελληνική επιστημονική κοινότητα», συνεχίζει.
Οι ειδικοί τοποθετούνται λέγοντας ότι η ανακάλυψη αποτελεί προς το παρόν μόνο μία υπόθεση που μένει να εξεταστεί αν είναι ή όχι ρεαλιστική. Κι αυτό διότι η διαδικασία αυτή είναι μακροχρόνια και σε πολλές περιπτώσεις απρόβλεπτη. Κατ’ επέκταση κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί τεκμηριωμένα και με ασφάλεια πως η δημιουργία εμβολίου αποτελεί «θέμα χρόνου, όπως αφήνεται να εννοηθεί από ορισμένα δημοσιεύματα».
«Υπεύθυνοι για ανακοινώσεις προς την κοινωνία και οπωσδήποτε τους ασθενείς σε θέματα που άπτονται της θεραπευτικής των νόσων, είναι οι αρμόδιοι ιατροί της εκάστοτε ειδικότητας. Και αυτό, διότι οι ασθενείς μας δεν μπορούν να διαχειριστούν τον επιστημονικό ρεαλισμό μιας πληροφορίας, ιδιαιτέρως υπό το κράτος της ανάγκης για ελπίδα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ο καθηγητής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛ.Α.ΝΑ Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος.ΠΗΓΗ: tanea.gr
Το δημοσίευμα είναι της 23/02/2016
Άλλη μια «κατραπακιά» για τα άτομα με ΣΚΠ, μια ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα. Οι ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ και τα άσχημα αποτελέσματα τους…… Τα παιχνίδια των ΜΜΕ, των φαρμακοβιομηχανιών, και ο ανθρώπινος πόνος στην Ελλάδα του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου