Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

«Αλλάχου άκμπαρ»

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/allaxou-akmpar/10.105882

Από τον φετινό εορτασμό της εθνικής επετείου του 1821 δύο πράγματα μας έμειναν, και τα δύο έχουν σχέση με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται και αντιμετωπίζει την πατρίδα.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή, με την πρώτη φορά αριστερά, η επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε για πρώτη φορά χωρίς επεισόδια μετά από χρόνια. Καθόλου τυχαίο καθώς οι μπαχαλάκηδες των προηγούμενων παρελάσεων είχαν βάλει κοστούμια και είχαν ανέβει στις εξέδρες των επισήμων.
Εν πάση περιπτώσει, το πρώτο εντυπωσιακό γεγονός ήταν οι ανόητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τις οποίες απαντήσαμε δεόντως. Περί του συγκεκριμένου κυρίου δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Όταν πάρει το πτυχίο του, όταν στρώσει κάτω τον πισινό του και λιώσει το παντελόνι του για να δει πώς μορφώνεται κάποιος και δεν παραμορφώνεται από τις αριστεράτζες και τα παπατζιλίκια, ίσως τότε ασχοληθούμε ξανά μαζί του.
Το δεύτερο σημαντικό θέμα, το οποίο ίσως να μας απασχολήσει στο μέλλον ήταν η παρέλαση του μικρού κοριτσιού από την Αίγυπτο που παρέλασε φορώντας την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντίλα.
Ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι που μίλησε στα κανάλια με απίστευτη ωριμότητα, που είπε ότι το έκανε για να δείξει ότι δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες. Μπράβο της που είναι και αριστούχα μαθήτρια, που μαθαίνει την ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό καλύτερα από κάτι ψευτοαριστερά, ψευτοπροοδευτικά θρασίμια που δε ασχολούνται με τις σπουδές τους αλλά τρέχουν να πετάξουν μολότοφ στις πορείες ή να τα σπάσουν σε κάποιο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Από την άποψη αυτή το κοριτσάκι με τη μαντίλα είναι αξιέπαινο γιατί δείχνει ότι μπορούν να αφομοιωθούν μουσουλμάνοι στην Ελλάδα. Ως εδώ τα καλά γιατί υπάρχει και ένα μεγάλο έγκλημα που έγινε με το να επιτραπεί η παρέλαση του κοριτσιού φορώντας τη μαντίλα.
Η μαντίλα αυτή έχει απαγορευτεί σε ουκ ολίγες χώρες, ακόμη και στην Τουρκία σε ορισμένες περιπτώσεις στα σχολεία ξέρετε γιατί; Διότι θεωρείται ότι ενισχύει τον θρησκευτικό φανατισμό. Ότι οδηγεί σε θρησκευτικές διακρίσεις που δεν είναι σωστές αλλά και που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Κι όμως, κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί, από αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει με την οκά, ίδιοι με εκείνους που σπεύδουν να πουν στους πρόσφυγες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, εκμεταλλεύτηκαν ένα αθώο κορίτσι. Το έκαναν άθελά της «πράκτορα» τους. Η μικρή και αθώα κοπέλα δεν ήθελε να κάνει πολιτική. Δεν ξέρει πιθανότατα καν τι σημαίνει να παίζεις πολιτικά παιχνίδια.
Κάποιοι… αλληλέγγυοι, από εκείνους που πουλάνε την πολυφυλετικότητα και τον πολυπολιτισμό λες και είναι χύμα φασόλια, κάποιοι που ζουν μόνο και μόνο να το παίζουν προοδευτικοί, την εκμεταλλεύτηκαν. Την ώθησαν να παρελάσει με την μαντίλα, με το σύμβολο του θρησκευτικού φανατισμού, την ημέρα της εθνικής και θρησκευτικής εορτής της Ελλάδας.
Άραγε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί να παρελαύνει στην Άγκυρα ένα παιδάκι χριστιανός και να κρατά τον σταυρό; Πολύ αμφιβάλλουμε αν θα το άφηναν ακόμη και να περάσει το δρόμο. Ακόμη και στη Γαλλία που όλοι ξέρουμε πόσο ανεκτικοί είναι, δεν αφήνουν τη μαντίλα διότι φοβούνται. Και δικαίως, όχι γιατί οι μουσουλμάνοι είναι συλλήβδην εγκληματίες ή απλά κακοί. Αλλά γιατί η μαντίλα κρύβει τους μύχιους πόθους εκείνων που είναι φανατικοί μουσουλμάνοι. Το νεαρό κοριτσάκι στην παρέλαση απλά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ειδικά τώρα που χιλιάδες μουσουλμάνοι θα μας μείνουν αμανάτι για χρόνια πολλά.
Για σκεφτείτε του χρόνου να θελήσουν να κάνουν παρέλαση καμιά δεκαριά μουσουλμανάκια με μαντίλες, τουρμπάνια, ημισελήνους και ό,τι άλλο θρησκευτικό σύμβολο έχουν στο μυαλό τους. Τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το γεγονός συνέβη επί δεύτερης φοράς αριστερά. Ούτε αποσυνδέεται από την προσπάθεια αποϊδεολογικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας μέσω της παραχάραξης της ιστορίας.
Οι δηλώσεις του Φίλη, η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, οι βόλτες του Τσίπρα στην αιματοβαμμένη προβλήτα της Σμύρνης είναι η συνέχεια των «συνωστισμών», των μεταναστών που λιάζονται ή των προσφύγων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα κατά τον Μάρδα.
Είναι μια συνειδητή προσπάθεια να συνηθίσει ο Έλληνας πολίτης και το τουρμπάνι, και τη μαντίλα, και τους χιλιάδες πρόσφυγες μουσουλμάνους, και την «άλλη» ιστορία που έμαθε ο Φίλης και οι όμοιοί του.

Στην υγεία σας Έλληνες. Μην ξυπνάτε από τον λήθαργό σας. Θα σας ξυπνήσει μια ωραία πρωία η φωνή του ιμάμη από κάποιο τζαμί που θα λέει «Αλλάχου άκμπαρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου