Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι «Κουτεντέδες» της κυβέρνησης που μας οδηγούν στην καταστροφή

http://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/oi-koutentedes-tis-kubernisis-pou-mas-odigoun-stin-katastrofi/3.105842
13 Μαρτίου 2015, διαβάστε το εξής απόσπασμα ομιλίας:

«Το περιτύλιγμα του προβλήματος είναι ότι αυτοί που έχουν έρθει να μας δώσουν τα χρήματα, να μας βοηθήσουν, έχουν στηριχθεί πάνω σε κάτι παράξενους τρόπους που δουλεύουν. Και δεν βοηθάνε ακριβώς. Άρα εγώ… πρέπει και να δουλέψουμε, να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις και τους αντίστοιχους που πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα τρία τα οποία μεγαλώνουν, αλλά να το κάνουμε με τους άλλους, με αυτούς τους αντίστοιχα, αν θέλετε, εταίρους οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι… δεν βοηθούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι πραγματικά εκεί όπως θα περίμενα εγώ να είναι. Δηλαδή το βλέπουν το πρόβλημα ακόμα με έναν παράξενο τρόπο. Σου λέει βρε παιδιά… έρχεται και σου λέει ε εντάξει μην πληρώσετε και κανένα μισθό, για 1-2 μήνες χωρίς μισθούς.Άρα λοιπόν έχω… έχουμε πολύ… άρα για αυτό λέω, παιδιά ομοψυχία και δύναμη. Δηλαδή δεν είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ένα κομματικό πράγμα, είναι ένα μεγαλύτερο πράγμα, είναι όλη η Ελλάδα».
Η ομιλία έγινε από την τότε σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Έλενα Παναρίτη, γνωστή «αποκάλυψη» του Γ. Παπανδρέου που αργότερα προσκολλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.
23 Μαρτίου 2016, ένα χρόνο και 10 ημέρες μετά ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών, Φρ. Κουτεντάκης, λέει σε λίγους δημοσιογράφους που έχει καλέσει ότι στα τεχνικά κλιμάκια κατά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων «εκφράσθηκε και πάλι η παραίνεση για καθυστέρηση της πληρωμής μισθών και συντάξεων».
Ο εν λόγω κύριος δεν είναι τυχαίος. Είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε οικονομικά θέματα, τον τοποθέτησε εκεί για να είναι το μάτι του και το αυτί στο υπουργείο Οικονομικών και τις διαπραγματεύσεις.
Όπως διαπιστώνει κανείς, έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Παναρίτη έλεγε ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή ότι το ΔΝΤ μας ζητά να μην πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Κι αναρωτιόμαστε:
1.Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή κάθε Μάρτη λένε τα ίδια και τα ίδια, που είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί για τη χώρα; Αν δηλαδή έχει περάσει ένας χρόνος διαπραγματεύσεων, καταστροφής, μνημονίων, κλειστών τραπεζών και πλήρους διάλυσης της οικονομίας γιατί είμαστε στην ίδια κατάσταση, αν είμαστε βεβαίως;
2.Αν πρόκειται για ένα ακόμη φθηνό κόλπο στοχοποίησης του κακού ΔΝΤ και απόσεισης των ευθυνών της ανίκανης κυβέρνησης για το αδιέξοδο και τα συσσωρευμένα προβλήματα, μέχρι πότε θα τους πιστεύουμε και θα τους ανεχόμαστε;
3.Αν δεν είναι φθηνό συριζαίϊκο κόλπο και είναι πράγματι αλήθεια, ότι δηλαδή το ΔΝΤ μας ζητά να μην πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν έχει γίνει καλά. Κι ότι ο Κουτεντάκης είναι η… Παναρίτη του 2016. Ότι δηλαδή έπεται νέο αδιέξοδο, νέες καθυστερήσεις, η συμφωνία να μην κλείσει ούτε το Ορθόδοξο Πάσχα, να διαψευστεί ο προφήτης Πάνος που λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια την 1η Μαΐου και να πάμε στο καλοκαιράκι που θα πρέπει να πληρώσουμε 4 δις τον Ιούλιο. Να έχουμε νέα στάση πληρωμών, νέα αδιέξοδα και διαπραγματεύσεις, νέα προβλήματα στις τράπεζες, κούρεμα καταθέσεων και πιθανώς χρεοκοπία και… δραχμούλα. Πέρασε ένας χρόνος για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο;
4.Ο Τσακαλώτος συνέχισε σε συνέντευξή του τις επιθέσεις κατά του ΔΝΤ που υπενθυμίζουμε ότι είναι ο μοναδικός μας σύμμαχος στην προσπάθεια απομείωσης του χρέους. Είτε γιατί δεν πληρώνει αυτό, είτε γιατί θέλει να πάει κόντρα στην Ευρώπη η ουσία είναι ότι είναι το Ταμείο το μοναδικό που μιλά για αναδιάρθρωση γιατί αλλιώς δεν είναι βιώσιμο. Ε, λοιπόν, αν κάθε τρεις και λίγο επιτίθεσαι στο ΔΝΤ είτε είσαι ανόητος και χωρίς καμιά στρατηγική είτε έχεις σχέδιο. Για το δεύτερο πολύ αμφιβάλλουμε διότι αν χτυπάς τόσο απροκάλυπτα τον μοναδικό σου σύμμαχο τότε μάλλον είσαι άσχετος .

Κάπως έτσι λοιπόν η κυβέρνηση και η χώρα πορεύεται προς την Σταύρωση με τον Αλέξη να περιμένει και την Ανάσταση. Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος; Κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου