Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! ΜΥΡΙΖΕΙ ¨ΜΠΑΡΟΥΤΙ” ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ – ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ…ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!

http://www.makeleio.gr/?p=575361

eidomeni
“Καραβάνια” λαθροπροσφύγων επιστρέφουν στην Ειδομένη μετά τις περίεργες φήμες στο διαδίκτυο!
Στο στόχαστρο της  Αστυνομίας έχουν μπει άτομα που συστήνονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή εθελοντές και τα οποία φέρονται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια, παρακινώντας τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.
Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα αναρχικών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία προσφύγων λαθρομεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα και σήμερα.
Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνολικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τέσσερις από αυτές.
Όπως είναι φυσικό η διαρροή της συγκεκριμένης ψευδούς πληροφορίας  έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των 12.000 περίπου εγκλωβισμένων προσφύγων, οι οποίοι ξεσηκώνονται με την παραμικρή “χαραμάδα” ελπίδας ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Β. Ευρώπη.
Κατόπιν αυτών των πληροφοριών οι αστυνομικές αρχές -που για περισσότερο από ένα μήνα ενέχουν ρόλο παρατηρητή στον καταυλισμό- τέθηκαν σε επιφυλακή προκειμένου να μην επαναληφθούν τα προ 20ημέρου γεγονότα, όταν περίπου 2.000 εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες  – ανάμεσά τους πολλές γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά-  προσπάθησαν να παρακάμψουν το φράκτη και να εισέλθουν στα Σκόπια, με συνέπεια να συλληφθούν και αρκετοί από αυτούς να πέσουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών από τους Σκοπιανούς Συνοριοφύλακες.
Την ίδια ώρα με «ρυθμό χελώνας» προχωρά η προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης, με τη μεταφορά όσων προσφύγων και λαθρομεταναστών επιθυμούν τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας των γύρων περιοχών.
Προς το παρόν έχουν  εγκαταλείψει τον καταυλισμό με ναυλωμένα πούλμαν περίπου 800 άτομα (8 χθες και 12 σήμερα), παρά την προσπάθεια ενημέρωσης των προσφύγων με ανακοινώσεις και φυλλάδια που διανέμουν μέλη των επίσημων ΜΚΟ και της Πολιτείας.
Τις επόμενες ημέρες οι προσπάθειες για τη σταδιακή, ειρηνική αποσυμφόρηση της Ειδομένης θα εντατικοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δομών (προσωρινών κέντρων φιλοξενίας) για τη διαμονή 5 με 6 χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου