Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Οδηγούν τη χώρα σε εμφύλιο

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/odigoun-ti-xora-se-emfulio/10.106560
Έχουμε γράψει κατά καιρούς για τη… χαλαρότητα και την καναπεδάτη αντιμετώπιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ελληνική κοινωνία.
Όχι μόνο για τα μέτρα και τα μνημόνια που φέρνει, αλλά και για την γενικότερη καθεστωτική, στα όρια της αριστερής χούντας, νοοτροπία της.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει υπομονή στα ψέματα, την υποκρισία, τις εγκληματικές διαπραγματεύσεις, τα βάσανα που τον έχουν οδηγήσει οι συριζαίϊκες ανοησίες. Δεν είναι μόνο η καταστροφή στην οικονομία, είναι και η διάλυση κάθε ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά είναι και μια διαρκής απαξίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Οι αναρχικοί κάνουν ό,τι γουστάρουν, σπάνε, προκαλούν, περιπολούν σαν τάγματα ασφαλείας με όπλα. Οι αλληλέγγυοι υποκαθιστούν το κράτος με τους πρόσφυγες, καταλαμβάνουν κτίρια και ξενοδοχεία, βάζουν πρόσφυγες εκεί, τους προτρέπουν να μείνουν γιατί η «μαμά Ελλάδα» θα τους περιθάλψει, θα τους βρει δουλειά, θα τους δώσει ελληνική υπηκοότητα.
Όσο για τους πρώην μπαχαλάκηδες που κάποτε έκαναν γης μαδιάμ το κέντρο; Ε, αυτοί έχουν μετακομίσει εντός του κτιρίου της Βουλής και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα.
Η κάκιστη εικόνα μιας άθλιας κυβέρνησης ενισχύεται από τη συμπεριφορά υπουργών και βουλευτών. Ο κρητίκαρος τζάμπα μάγκας θέλει να θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη δημοσιογράφους, την ώρα που δεν κάνει παρεμβάσεις για προσλήψεις. Η Θεανώ Φωτίου, που είναι και καθηγήτρια στο ΕΜΠ τρομάρα του (του ΕΜΠ), όταν δεν φτιάχνει γεμιστά επικροτεί τις τραμπούκικες συμπεριφορές.
Μέσα στη Βουλή κάθε φορά που μιλά κάποιος οι Συριζαίοι βουλευτές με αρχηγό των ατάκτων των επαγγελματία συνδικαλιστή Μπαλαούρα, φωνάζουν, υβρίζουν, προκαλούν.
Η Γεροβασίλη, μια άθλια παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου, με ύφος Αντουανέτας προσπαθεί να κάνει το κρέας ψάρι. Ενώ ο Παππάς και τα «μαντρόσκυλά» του απειλούν ότι θα… καθαρίσουν κατά πως οι ίδιοι θέλουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Και να μη μιλήσουμε για την εικόνα διάλυσης μιας κυβέρνησης που τσακώνεται με τον Πιτσιόρλα, που ανέχεται πρακτικές τύπου Δρίτσα ή Σκουρλέτη. Ή που βλέπει το «στρατηγό Σπληνάντερο και μαζί κι ένα κοντοσούβλι» να το παίζει κομάντο σε μια χώρα που στην εξωτερική της πολιτική και άμυνα τα έχει κάνει θάλασσα.
Οι Σκοπιανοί αλωνίζουν στα βόρεια, οι Τούρκοι στα ανατολικά και ο Κοτζιάς είναι… περήφανος για την εξωτερική του πολιτική.
Στο οικονομικό επίπεδο τα 9 δις μέτρα, κανονικά και «κάβα» που δεσμεύτηκε να υπογράψει η αριστερή κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν απλά ότι έχουμε να κάνουμε με ανίκανους κι επικίνδυνους.
Όμως, όλη αυτή η αποπνικτική κατάσταση μπορεί να αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα από τον κόσμο (βοηθούμενη η κυβέρνηση και από τα «βουβά» μέσα ενημέρωσης λόγω απεργιών ή εκβιασμών του Μαξίμου), όμως, μέχρι πότε; Άντε να περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της κατάνυξης, άντε και η επόμενη εβδομάδα, όμως, όταν θα έρθει ο λογαριασμός, όταν η σταλινικού τύπου διακυβέρνηση της χώρας θα φτάσει στο μη παρέκει πώς θα αντιδράσουν οι πολίτες;
Όταν θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα του υποθηκεύει το μέλλον του αλλά καταστρέφει και το παρόν του πώς θα αντιδράσει; Είναι θέμα χρόνου να ανάψει η φωτιά και οι αντισυριζαίοι να επιτεθούν στους συριζαίους. Είναι θέμα χρόνου το κλίμα διχασμού που έχει δημιουργήσει το καθεστώς του Τσίπρα και της παρέας του, να γυρίσει μπούμερανγκ.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακιά του ώρα λέει ο λαός. Ένας χρόνος αριστεράς πέρασε με ψέματα και ψευτοπροοδευτικά διλήμματα. Ο κόσμος έκανε υπομονή και περίμενε κάτι καλύτερο. Τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο μήπως δούμε ακόμη και συγκρούσεις στους δρόμους;
Η κατάσταση είναι έκρυθμη, ο κόσμος που έχει πληγεί από την αριστερή διακυβέρνηση βράζει από το κακό του. Όπου πας ακούς ύβρεις, βλέπεις οργή στα πρόσωπα ακόμη και εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Μια σπίθα αρκεί να βάλει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και τότε κανείς δε θα γλιτώσει.
Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά η τελευταία εθνική προδοσία με την υπογραφή των μνημονίων της αριστεράς σε συνδυασμό με την κατάσταση στο προσφυγικό και την καθημερινότητα που όλο και χειροτερεύει θα τινάξουν τα πάντα στο αέρα.

Ο κίνδυνος εμφυλίου είναι υπαρκτός και μόνο με μια νέα… ήττα της Αριστεράς μπορεί να αποφευχθεί. Και μια νέα Βάρκιζα εδώ που τα λέμε για να τελειώνουμε οριστικά μ’ αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου