Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Όμηρος Αλεξάνδρου: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος και απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών της περασμένης Κυριακής, γιατί οι απώλειες που υπέστησαν τα 3 μεγάλα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ είναι δυσανάλογα μικρότερες, συγκρινόμενες με  το μέγεθος της καταστροφής που αυτά επέφεραν στην Κύπρο και τον Λαό της.


Προεκλογικά όλα σχεδόν τα Κόμματα και Πολιτικές Κινήσεις,  πέραν του πολιτικού κατεστημένου που αποτελείται από τα πιο πάνω κόμματα, τα οποία και κατακρίνω σφοδρά τα τελευταία χρόνια, μου πρότειναν να κατέλθω σαν υποψήφιος τους στις Βουλευτικές Εκλογές της περασμένης Κυριακής. Αρνήθηκα όμως να το πράξω για 2 κυρίως λόγους:

1)      Γιατί ο αρρωστημένος κομματικός πατριωτισμός και η ιδιοτέλεια του κύπριου και κυρίως του βολεμένου ευρύτερου δημόσιου τομέα που προστατεύεται από το σύστημα, με το οποίο αποτελεί συγκοινωνούντα δοχεία, δεν αφήνουν τα πράγματα να αλλάξουν.
2)      Γιατί στην πολιτική δεν έχουν πλέον θέση οι τίμιοι και πατριώτες πολίτες αλλά τα λαμόγια. ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΟΣΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΑΡΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΑΤΟ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΦΕΛΛΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΑΝΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

Μέσα από αυτά τα δεδομένα θα σκεφτώ πάρα πολύ αν θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τα τελευταία 15 χρόνια. Να προσπαθώ δηλαδή ν’ αφυπνίσω τον κύπριο για να αλλάξει στάση και να περάσει από την ιδιοτέλεια και την πολιτική ηλιθιότητα, στην φιλοπατρία και στην πολιτική ωριμότητα που προάγει το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και της Πατρίδας.

Ας προβληματιστεί επιτέλους ο κάθε ένας από εμάς που ζει σ’ αυτό τον επίγειο παράδεισο που μας χάρισε ο θεός. Από πού έχουμε έρθει, γιατί είμαστε εδώ και τι στην ευχή θέλουμε να κάνουμε σε αυτή την ζωή, σε αυτή την χώρα; Θα μπορούμε αύριο να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια; Τι θα τους απαντήσουμε όταν αύριο θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για να τους εξασφαλίσουμε την συνέχιση της ζωής τους σ’ αυτή την χώρα; Η επανόρθωση της οικονομίας μπορεί με σκληρές θυσίες να επιτευχθεί, αν όμως η Κύπρος τουρκέψει αυτό θα είναι μη αναστρέψιμο.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους που με διαβάζατε και με ανεχθήκατε όλα αυτά τα χρόνια.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου