Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η “συνιστώσα Σόρος” στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/i-sunistosa-soros-stin-kubernisi-kai-ston-suriza/2.109840
Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, επανειλημμένα είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χρηματοδοτήσεις ελληνικών “Μη” Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και ατόμων που διατηρούν στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, από το Ίδρυμα Σόρος.
Οι χρηματοδοτήσεις ρέουν με πρόσχημα ή με αιτία την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, την στήριξη μιας πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας, την αντιμετώπιση του νεοφασισμού, ή, όπως εσχάτως αποδείχτηκε από έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, την καταπολέμηση της “ρωσικής διείσδυσης” στην Ελλάδα. Παλαιότερα, βέβαια, άπαντες ενθυμούνται τη δράση του Ιδρύματος Σόρος στην Ελλάδα -που προφανώς συνοδευόταν από τις σχετικές χρηματοδοτήσεις- υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως “Μακεδονίας”. Τότε, μάλιστα, είχε γίνει λόγος για έμμεση πλην σαφή -”ιδεολογική”- στήριξη αυτής της δράσης από κύκλους προσκείμενους στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και ανθρώπους του στο υπουργείο Εξωτερικών και στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και στα μεγάλα επεισόδια, με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης της ΝΔ, με την ... ευγενή χορηγία του Σόρος, εξαιτίας κυρίως της προσπάθειάς της για επαναπροσέγγιση της Αθήνας με τη Μόσχα.
Τώρα, για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας επίσημα έγγραφα του Ιδρύματος Σόρος (Open Society) που δείχνουν κάποιες από τις χρηματοδοτήσεις -και- προς την Ελλάδα, μόνον όμως για το 2014. Εκεί, εκτός των άλλων, φαίνεται πως δόθηκαν 26.000 δολάρια για τέσσερις μήνες στο γνωστό Athens Pride (από 23-8 έως 9-12-2014). Πράγμα, που δεν ξενίζει, βέβαια, αν ληφθεί υπόψιν ότι φέτος ανακοίνωση “συμπαράστασης” στην Gay parade στην Αθήνα, εξέδωσε η ίδια η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα. Όμως, ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα αυτού του εγγράφου, υπάρχει και η χρηματοδότηση σε μια ΜΚΟ, υπεύθυνη της οποίας εμφανιζόταν ηΕλένη Τάκου.Η τελευταία ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της πρώην υπουργού Μετανάστευσης, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, θέση την οποία κατέχει και σήμερα επί υπουργίας Γιάννη Μουζάλα. Φέρεται, επίσης, να έχει άμεση πρόσβαση στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ λέγεται ότι κατ' επανάληψη συνόδευσε τον Α.Τσίπρα σε ταξίδια του. Από άλλα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, επίσης, φαίνεται ότι ο άνθρωπος που προσελήφθη στο μέγαρο Μαξίμου για να χειρίζεται τα social media του πρωθυπουργού, είχε λάβει μέρος στην εκστρατεία που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σόρος στην Ελλάδα, το 2015, για να δυσφημιστεί η Ρωσία και να αναστραφεί το όχι και τόσο θετικό κλίμα στην ελληνική κοινή γνώμη για την κυβέρνηση του Κιέβου και την Ουκρανία.
Το 2014, όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της “εξέγερσης του Μαϊντάν” στο Κίεβο, ανατράπηκε η φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας, στη συνέχεια ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, με αποτέλεσμα την αυτονόμηση -με τη βοήθεια της Μόσχας- της Ανατολικής Ουκρανίας, και τέλος η Κριμαία πέρασε στην “αγκαλιά” της Ρωσίας. Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ιδιαίτερα σοβαρά κονδύλια για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της νέας φιλοαμερικανικής κυβέρνησης του Κιέβου, ενώ έχουν ρίξει μεγάλο πολιτικό και στρατιωτικό βάρος ούτως ώστε να μην περάσει και πάλι η Ουκρανία στην επιρροή της Ρωσίας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της αντιρωσικής καμπάνιας που έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα, εντός του 2015, ένα από τα σχέδια του Ιδρύματος Σόρος προέβλεπε το λόμπινγκ σε σειρά ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε να αναστραφούν οι φιλορωσικές διαθέσεις της ελληνικής κοινής γνώμης. Αυτό φαίνεται σαφώς από την επιστολή που είχε στείλει το Μάρτιο του 2015 ο Γιάννης Καρράς, ως άτυπος (;) εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σόρος (https://www.opendemocracy.net/author/iannis-carras), στον Ματθαίο Τσιμιτάκη. Την επιστολή αυτή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έφεραν στο φως της δημοσιότητας αμερικανοί χάκερ – ακτιβιστές στην ιστοσελίδα DCLeaks, η οποία φιλοδοξεί να γίνει κάτι αντίστοιχο της ιστοσελίδας WikiLeaks, η οποία, ως γνωστόν, βγάζει στη φόρα υποκλαπέντα έγγραφα.
Ο Μ.Τσιμιτάκης, εργαζόμενος παλιότερα στην “Αυγή”, και στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο”, φέρεται να διαθέτει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ λέγεται ότι παλαιότερα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις καμπάνιες του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του διαδικτύου και των social media. Πολλοί επίσης, τον θυμούνται να εμφανίζεται, ουκ ολίγες φορές, στα στούντιο της ΕΡΤ, όταν μετά το “λουκέτο”, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία του τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο ίδιος προσελήφθη μάλιστα, στο μέγαρο Μαξίμου (Φεβρουάριος 2015) για να διαχειρίζεται τα social media του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται ως ειδικός σε αυτόν τον τομέα. Ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος είναι ένας από εκείνους που δημόσια, στα social media, είχε υπερασπιστεί τον Γιάννη Μουζάλα, όταν αυτός είχε αποκαλέσει τα Σκόπια, “Μακεδονία”. Χαρακτηρισμός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Γ.Μουζάλας σε επανειλημμένες δηλώσεις “μετανοίας”. Τι να πει κανείς; Προφανώς, οι απόψεις της “συνιστώσας Σόρος” στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό, το Σκοπιανό, και σειρά άλλων ζητημάτων, συμπίπτουν πλήρως με αυτές του Σόρος και της παρέας του.
Η “συνιστώσα Σόρος” στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ 229385 photo
Και σε ρόλο πολιτικού αναλυτή πριν τις εκλογές, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης. Που αλλού; Στην "ανεξάρτητη" ΕΡΤ.
Συντροφικά μαχαιρώματα με χορηγό τον Σόρος;
Κοινή πεποίθηση είναι ότι οι περιπτώσεις της Ελένης Τάκου και του Ματθαίου Τσιμιτάκη, είναι η κορυφή του παγόβουνου, και ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι, τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε άλλους χώρους που βλέπουν με συμπάθεια την κυβέρνηση (μεταξύ των οποίων και σε κάποια κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των Εξαρχείων), οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σόρος ή παρόμοια Ιδρύματα και διεθνείς φορείς. Είναι κοινό μυστικό, βέβαια, ότι αρκετές ΜΚΟ, ΜΜΕ, κ.ο.κ., χρηματοδοτούνται από κέντρα που εξυπηρετούν μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, συχνά πυκνά μάλιστα, τα αμερικανικά ή και άλλα πολυεθνικά. Κατά τα λοιπά, “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”, που φώναζαν και οι ΣΥΡΙΖΑΐοι, μέχρι να γίνουν κυβέρνηση.
Υπάρχουν, όμως, και κάποια ενδιαφέροντα σημεία στην επιστολή Καρρά προς Τσιμιτάκη, που -εμμέσως πλην σαφώς- δείχνουν ότι στόχος του Ιδρύματος Σόρος ήταν και η στοχοποίηση υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Ενώ, λοιπόν, στο έγγραφο αναφέρεται ως θετικό ότι, “όπως βλέπουμε με την πολιτική της Ελλάδας για το Ισραήλ, ο Κοτζιάς μπορεί να είναι πολύ ρεαλιστής”, σε άλλο σημείο, όταν γίνεται λόγος για τα ΜΜΕ στα οποία πρέπει να γίνουν κρούσεις, στοχοποιείται, και προτείνεται, στο πλαίσιο του σχεδίου, να κάνουν κρούση και στο περιοδικό, Athens Review of Books. Ο Γ.Καρράς, μάλιστα, σημειώνει σε παρένθεση “πληροφορίες για τον Κοτζιά”.
Περίπου την ίδια περίοδο, τους πρώτους μήνες του 2015, συνεχή ήταν τα δημοσιεύματα (μεταξύ των άλλων και στο Athens Review of Books), για σχέσεις Κοτζιά με τη ρωσική ακροδεξιά, και ειδικά με τον θεωρούμενο ως έναν από τους εκπροσώπους της, Ρώσο θεωρητικό, Ντούγκιν, καθώς και για το παρελθόν του υπουργού στο ΚΚΕ, κ.λ.π. Όλως περιέργως, βέβαια, ουδείς μιλούσε για τις παλαιότερες σχέσεις Κοτζιά με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Εν πάση περιπτώσει, η κόντρα Κοτζιά με το Athens Review of Books, και με άλλα Μέσα που είχαν αναφερθεί εκείνη την περίοδο εναντίον του, δεν μας αφορούν. Άλλωστε, εξ όσων γνωρίζουμε, έχουν προηγηθεί δικαστικές διαμάχες. Η επιστολή Καρρά προς Τσιμιτάκη, όμως, δημιουργεί εύλογα ένα σοβαρό ερώτημα: Άραγε, επιθέσεις που έγιναν στο πρόσωπό του Κοτζιά (αρχικά ξεκίνησαν από κάποια παντελώς άγνωστα αγγλόφωνα sites του εξωτερικού –στη Βουλγαρία, και κατόπιν στην Ουκρανία (!)- για να αναδειχθούν τέλος σε μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης), είχαν τις ευλογίες, αν δεν ήταν ενταγμένες στον σχεδιασμό, και του Ιδρύματος Σόρος;
Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του φέρουν τεράστιες ευθύνες, που έχουν επιτρέψει να μπουν στο πρωθυπουργικό γραφείο ή και σε άλλα νευραλγικής σημασίας κυβερνητικά πόστα, ανθρώποι, οι οποίοι, σε συνεργασία με κάθε λογής “φιλανθρωπικούς” Οργανισμούς, και με αμοιβές που προσφέρουν αυτοί, διαμορφώνουν σχέδια ακόμα και κατά κυβερνητικών στελεχών. Είναι γνωστά, βέβαια, τα “συντροφικά μαχαιρώματα” που δίνουν και παίρνουν εντός κυβέρνησης, όπως και τα βυζαντινά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑΐων για τη νομή της εξουσίας και των κρατικών ταμείων. Όμως, όταν σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα της κρίσης, που βρίσκεται σε άκρως ευαίσθητη γεωπολιτικά γειτονιά, κάποιοι επιχειρούν να στραπατσάρουν την εικόνα του (εκάστοτε) επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και του ΥΠΕΞ, δείχνει εικόνα κράτους σε πλήρη διάλυση. Πολύ περισσότερο, δείχνει ότι η κυβέρνηση (συνειδητά ή από ανοησία;) τον εκθέτει στο έλεος ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Εκτός πια, κι αν η “συνιστώσα Σόρος” εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνά και διαμορφώνει και την πολιτική και στο Μεταναστευτικό και σε άλλους τομείς.
Η “συνιστώσα Σόρος” στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ 229387 photo
Σιγή ιχθύος
Οι ΣΥΡΙΖΑΐοι, όμως, φαίνεται πως έχουν και θράσος χιλίων πιθήκων. Αντί να απαντήσουν, έστω σε μια αράδα, αν χρηματοδοτούνται από τον Σόρος, και εν πάση περιπτώσει να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν αυτή την κίνησή τους, μας κάνουν και μαθήματα με ύφος Καρδιναλίου. Για παράδειγμα, στην απάντηση της Ελένης Τάκου, στη σελίδα της στο Facebook, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με κάποιες από τις χρηματοδοτήσεις του 2014 (https://sli.mg/a/Rjhdx8) δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για το αν η ΜΚΟ της χρηματοδοτήθηκε. Ούτε καν το παραμικρό "επιχείρημα" για το εάν είναι "ηθικό" να δέχεται κανείς χρήματα από τον πασίγνωστο κερδοσκόπο, με λείαν αμφισβητούμενους πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς, ο οποίος έχει βρεθεί πίσω από κάθε λογής “έγχρωμες επαναστάσεις” για την ανατροπή κυβερνήσεων. Τουναντίον, το μόνο που μας λέει, είναι πόσο καλή δουλειά έκανε η ΜΚΟ της εναντίον των Χρυσαυγητών. Ωραία, να την στηρίξουμε κι εμείς σε αυτή την προσπάθειά της. Εξάλλου, να της θυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά μπήκαν οι νεοφασίστες στην "στενή", ενώ αντίθετα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα τα "μπουμπούκια" είναι έξω.
Ιδού, λοιπόν, πως, αβρόχοις ποσίν, προσπαθεί να ξεπεράσει το θέμα, και με τι αλαζονικό τρόπο καταλήγει στο κλείσιμό της: “Θέλω να πω κάτι από καρδιάς”, γράφει σε ανάρτησή της, στις 17 Αυγούστου 2016. “Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας υπήρξε από το 2011 ίσως το πιο συναρπαστικό εγχείρημα που έχω ζήσει. Σε μια εποχή που τα τάγματα εφόδου σαρώναν ανενόχλητα, πέτυχε να αναδείξει το φαινόμενο, να συλλέξει στοιχεία, να φέρει το ρατσιστικό έγκλημα στον δημόσιο λόγο, να πιέσει για νομοθετικές και θεσμικές αλλαγές και να πετύχει πολλές και σημαντικές. Ξεκινήσαμε με μηδέν καταγραφές από την αστυνομία και καταλήξαμε σε πέντε χρόνια να έχουμε καταδίκες διαφόρων μικροσυμμοριών φασιστών, υποκινούμενων ή αδέσποτων. Είμαι σίγουρη πως έβαλε κι αυτό το λιθαράκι του στη δίωξη της Χρυσής Αυγής, όπως κι ελπίζω ότι τα στοιχεία που έχει καταθέσει θα συμβάλουν στην καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας, για να ξεβρωμίσει λίγο ο τόπος. Ψυχές του εγχειρήματος οι οργανώσεις και οι άνθρωποί τους (σ.σ. αναφέρει πλειάδα ονομάτων), που μαζευτήκαμε γύρω από ένα τραπέζι και βάλαμε στο πλάι τις διαφορές μας για να πετύχουμε αυτό που ήταν για εμάς το πιο σημαντικό: την ηθική και νομική καταδίκη της διαστροφής που ορίζει ότι μπορείς να ασκείς βία σε κάποιον/α απλά επειδή είναι διαφορετικός/ή. Η ιστορία θα γράψει ότι, ακόμα κι αν αυτό που κάναμε δεν ήταν πάντα αρκετό, κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέσα από την ψυχή μας ώστε να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε. Και με τη δύναμη αυτής της εμπειρίας θέλω να απευθυνθώ στα καλόπαιδα που με στολίζουν στο inbox, λέγοντας: Θα μας κλάσετε”.
Εάν πρόκειται για Χρυσαγήτες που σας έστελναν στο inbox σας υβριστικά μηνύματα, κ.Τάκου, να σας βοηθήσουμε κι εμείς να τους “κλάσετε”, όπως γράφετε. Δε μας λέτε όμως και για τις χρηματοδοτήσεις σας από το ευαγές Ίδρυμα Σόρος; Όχι τίποτε άλλο, αλλά, εξαιτίας σας κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν όλοι οι αριστεροί “Σοράκια”. Και, επειδή είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε πολύ καλά, και μόνο που ακούνε κάτι τέτοιο, βγάζουν σπυράκια.
Le canard
Βλέπε επίσης:
-Leaked Memo Shows Soros Pushed Greece To Support Ukraine Coup, Paint Russia As Enemy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου