Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Όταν Επίσκοπος κηρύττει διαφορετικά απ’ ότι οι Άγιοί μας!

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
 Ομάδα <<Φίλοι του αγίου Κοσμά του Αιτωλού>>, εκπροσωπούμενη από τον Δημήτριο Β. Εμμανουήλ
Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Και Οι Προλήψεις!
ΘΕΜΑ: Η ορθή αντίληψη ότι «εμείς θα σώσουμε την Εκκλησία», και οι αταίριαστοι χριστιανοί και επίσκοποι του 21ου αιώνα!
[Πρώτη κίτρινη κάρτα: η σιωπή για τα περί Οικουμενισμού! Δεύτερη κίτρινη: η σιωπή στα περί  της «Κάρτας Πολίτη»]!!!
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, είναι γνωστό στον ουρανό (=Εκκλησία)  και άγνωστο εδώ κάτω στη γη ότι:
-          <<Η Πρωτοδευτέρα Σύνοδος συγκλήθηκε το έτος 861, από τον αυτοκράτορα Μιχαήλ, γιο του εικονομάχου Θεοφίλου.
 
-           Ο 15ος Κανόνας της Συνόδου αυτής, είναι ένας άλλος Κανόνας, που προβλέπει την παύση ή διακοπή της «κοινωνίας» από τον επίσκοπό του. Ο Κανόνας αυτός είναι πολύ σημαντικός. Αναφέρεται όμως, μόνο σε μία ειδική περίπτωση. Όταν κάποιος επίσκοπος κηρύττει δημόσια αίρεση, καταδικασμένη από Συνόδους και Πατέρες.
 
-          Στη περίπτωση αυτή ο Κανόνας λέει, πως όποιος παύει την «κοινωνία» από τον επίσκοπο, που κηρύττει αίρεση, προτού ακόμα αποφασίσει η Σύνοδος, αυτός όχι μόνο δεν πρέπει να τιμωρείται, αλλ’ απεναντίας να επαινείται, γιατί έπαψε την κοινωνία» από ψευδεπίσκοπο και ψευδοδιδάσκαλο, όπως αποκαλεί τον αιρετικό επίσκοπο, και δεν τεμάχισε την Εκκλησία, αλλ’ απεναντίας την έσωσε από σχίσματα…..
 
-           ῾Ερμηνεία εἰς τὸν ΙΕʹ ῾Ιερὸν Κανόνα τῆς Πρωτοδευτέρας ῾Αγίας Συνόδου 4 ὑπὸ ἀοιδίμου ᾿Επισκόπου Νικοδήμου Μίλας.
 
-          Ο ΚΑΝΩΝ οὗτος εἶναι….. >> [Διαβάστε περισσότερα: http://orthopraxiaa.blogspot.gr/2013/04/15.html ].
 
Αγαπητοί αδελφοί,
Αν ρίξουμε το βλέμμα της πίστης! πίσω από 2016 χρόνια για να δούμε τον αρχηγό της πίστεως μας, τον γλυκύτατο Ιησού, αλλά και πάλι στο σήμερα για να δούμε τους 10 αρχηγούς των γνωστών Εκκλησιών μας και ειδικότερα τον πατριάρχη μας (όχι φυσικά για να τους συγκρίνουμε!) τότε ίσως νιώσουμε το πως είναι δυνατόν, και ίσως και φυσικό, κάποτε οι πιστοί του Χριστού να καταντήσουν θύματα του ψευδοπροφήτου και οπαδοί του Αντίχριστου! Λίγο-λίγο που φτάσαμε αδελφοί μου! Αλήθεια, τι δεν έκανε ο Ιησούς ή καλύτερα, τι χάρισε στους άλλους μαθητές που δεν το έδωσε και στον Ιούδα το Ισκαριώτη… Τελικά η αποστασία του λαού γέννησε τους ανθρώπους αυτούς (που με φιλήματα προδίδουν τον Χριστό) ή οι άνθρωποι αυτοί ευθύνονται για την αποστασία του λαού του θεού; Το 99/100 των πιστών που αγάπησαν τον νυν αιώνα! δεν εκκλησιάζονται καν, και αν και οι κανόνες απαιτούν γι' αυτούς να αφορίζονται..... ώστε με τη συγκεκριμένη αυτή εκκλησιαστική πράξη! να αισθανθούν την ντροπή και το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν να μείνουν έξω του νυμφώνος Χριστού (αν και έχουν λάβει το άγιον βάπτισμα! όπως και ο Ιούδας την Κοινωνία!)... εμείς οι αταίριαστοι χριστιανοί του 21ου αιώνα, όχι μόνον αυτούς (τους λαϊκούς!) δεν προειδοποιούμε ότι δίχως συνειδητή επιστροφή στους κόλπους της Μίας Εκκλησίας δεν πρόκειται να δουν πρόσωπο θεού.. όχι μόνον αυτό δεν κάνουμε (ασχέτως αν όλοι αυτοί είναι συγγενείς μας!), αλλά! και όσους πιστούς κατασπαράζουν (οι λυκοποιμένες!) μέσα στην μάντρα του Χριστού, δεν βρίσκουμε το θάρρος να τους ελέγξουμε, και πόσο μάλλον να τους διώξουμε, δείχνοντάς τους την έξοδο του μαντριού… (όχι όμως και να τους ‘’θανατώσουμε’’… ας τους αφήσουμε να φτάσουν έως τα όρια του πρώτου θανάτου… ίσως και μετανοήσουν!...).   
Αδελφοί μου, η Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού. Εκκλησία = Σώμα Χριστου!!!Εμείς δηλαδή οι πιστοί (κληρικοί και λαϊκοί!) είμαστε τα τίμια μέλη του σώματός Του. Σώμα Χριστού αδελφοί μου, είναι το νηπιοβαπτισμένο που σήμερα παίρνει το όνομα Του, σώμα είναι π.χ. και ο πατριάρχης! Όλοι μαζί είμαστε, το ένα σώμα Του και απλά ως μέλη διαφέρουμε! Ο καθένας μας έχει ένα μοναδικό όνομα (και όχι αριθμό!) και αποτελεί έτσι ένα ιδιαίτερο και μοναδικό πρόσωπο-μέλος (του όλου σώματος) και έχει φυσικά και τα ανάλογα χαρίσματα-διακριτικά! Καμία άλλη διάκριση (μελών) δεν γίνεται ανάμεσα στα μέλη.
Δεν μπορεί το μυαλό να πει στα χέρι:
-           δεν σε έχω ανάγκη
-           εγώ δικαιούμαι! και θα πάρω περισσότερα από εσένα γιατί όλοι παραδέχονται πως: εγώ είμαι το μυαλό και πως αν σου πω και αμαρτία να κάνεις… εσύ, την υπακοή σου!!!…
Αδελφοί μου, όλα τα μέλη είναι τίμια μα! και φυσικά υπάρχουν και  τα αξιώματα! Από όποιον έχει όμως αξιώματα, η Εκκλησία αξιώνει μόνο ένα! Να πιστεύει και να κηρύττει σύμφωνα με το <<ΠΙΣΤΕΥΩ>> Της, και να ακούει και κανένα γεροντάκι του Αγίου Όρους!!!
Διδάγματα από τον Νηπιοβαπτισμό!  Πως τώρα, ως Ορθόδοξος λαϊκός,  μπορώ να σηκώσω στα χέρια μου ένα βρέφος που κινδυνεύει να πεθάνει-και σωματικά αλλά και πνευματικά- και να το αεροβαπτίσω, και δεν μπορώ να σηκώσω την φωνή μου και να πω, ναι! Ναι, αδελφοί μου “εμείς θα σώσουμε την Εκκλησία”. Ο λαός έχει και αυτό το δικαίωμα! να "ξεβαπτίζει" κάθε κακόδοξη σύνοδο. Να μην παραδέχεται το ψέμα, να παραμένει στο φως του μόνου Αρχηγού της Εκκλησίας μας και πάλι, να σβήνει ή καλύτερα να φωτίζει τα σκοτάδια των 10 Εκκλησιών μας και έτι περισσότερο του ενός πατριάρχου μας, που στην συνείδησή μας έδωσαν στις εξετάσεις του Ιουνίου το μάθημα των θρησκευτικών και ΚΟΠΗΚ-ΑΝ, και η Κρητική σύναξη, αλλά  και οι 10 αρχηγοί αρχιερείς.[ Ο Θεός είπε κάποτε στον Προφήτη του Σαμουήλ: πήγαινε να χρίσεις τον υιό του Ιεσσαί βασιλέα, τον Σαούλ τον έχω αχρηστέψει…….. (Α’ Βασ. Κεφ.16)]……
Ακόμη βέβαια δεν αποκόπηκαν (από όλα τα άγια Θυσιαστήρια μας) μιας και πάνω σ' αυτά απαγορεύεται να μνημονεύονταικατά κανόνα οι καταδικασμένοι -από αγίες Συνόδους- αιρετικοί, αλλά μην ξεχνάμε και τον <<15 861="" i="">’ Όταν κάποιος επίσκοπος κηρύττει δημόσια αίρεση, καταδικασμένη από Συνόδους και Πατέρες
’’>>……
 
Αδελφοί, επειδή κάθε μαθητής της Εκκλησίας (με αποστολικό βαθμό) που με φίλημα προδίδει τον Κύριον μας έχει πάνω του την κατάρα που τον κατατάσσει στους καταλόγους των αλόγων και σ’ αυτόν (τον κατάλογο!) του «Υιού της απωλείας»… ας προσέξουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι σύγχρονοι αιρεσιάρχες-ιεράρχες μας και αν τους αγαπάται πείτε τους την αλήθεια… σηκώστε την φωνή σας και βαπτίστε τους στον (ομολογίας) λόγο της αληθείας! μιας και εξ Αυτού του Λόγου εκτίσθησαν τα πάντα….. και ο θεός ας ελεήσει όλους εμάς τους αταίριαστους χριστιανούς του 21ου αιώνα πριν είναι αργά, πριν το θρησκευτικό σκοτάδι και οι αρχηγοί μας, μας παραδώσουν στο σφράγισμα του Αντίχριστου, που όπως ακούσαμε, έρχεται!!!
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
 ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. <<Βάλθηκαν-λέγει ο άγιος Παΐσιος- με πολύ πονηρό τρόπο ,να «περάσουν» , το Νέο Οικονομικό Σύστημα, στους Χριστιανούς ,και να τους παγιδεύσουν. Στην Αμερική ,το 1982 , χαράχθηκαν με ακτίνες Λέϊζερ , 3.000 άνθρωποι ,στο μέτωπο ή στο χέρι .
 
Ο γέροντας δείχνοντας το βιβλίο της Αμερικανίδος Mary Relf “ The New Money System 666 ” έλεγε στενοχωρημένος :
n  Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό , για το οποίο μας έχει ενημερώσει ( εδώ και 2.000 χρόνια ) ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκαλύψεως , στενοχωριέμαι γιατί πολλοί , ακόμη ιερείς και επίσκοποι , δεν βλέπουν το θέμα πνευματικά , αλλά καθαρά κοσμικά . Λένε στον κόσμο πώς δεν συμβαίνει τίποτα κι’ ούτε πειράζει να πάρουμε ταυτότητες και κάρτες…
Σχετικά με την Τηλεόραση έλεγε :
-          Η τηλεόραση κάνει μεγάλο κακό, να μη την παρακολουθείτε . Τις ειδήσεις να τις μαθαίνετε από το ράδιο…………[http://www2.cytanet.com.cy/gogreek/paisios.htm ].
 
Υ.Γ.

Ο Διδάσκαλος και οι ψευδοδιδάσκαλοί μας!

[Όταν Επίσκοπος κηρύττει διαφορετικά απ’ ότι οι Άγιοί μας!]. Χριστιανοί,
Επτά αδελφοί, μαζί με τον Σεβασμιότατο π. Θεόκλητο, τον Πρωτοσύγκελο π. Νικηφόρο και τον Αρχιερατικό Φλωρίνης π. Δημοσθένη, μιλήσαμε για πάνω από 2 ώρες στα γραφεία της Μητροπόλεώς μας (πριν το φαινόμενο της Κρήτης), και μεταξύ άλλων θεμάτων μιλήσαμε και για το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη». Με μία φωνή υποστήριξαν, οι τρεις πατέρες μας, πως το θέμα αυτό είναι:
-          ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ… ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ- ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ- ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ!
Έπειτα ο Σεβασμιότατος δημοκρατικό τον τρόπο, μας ρώτησε έναν-έναν την γνώμη μας επί του θέματος. Ένας προς ένας, οι επτά αδελφοί, απαντήσαμε:
-          ΟΧΙ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ (ΑΚΡΩΣ!) ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ.
 
ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου