Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τα πρώην συντρόφια των Εξαρχείων... εκδικούνται


http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ta-proin-suntrofia-ton-eksarxeion-ekdikountai/2.109961

Φωτο: eleftherostypos.gr
To είχαμε επισημάνει από καιρό και πολλές φορές. Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τους μπαχαλάκηδες που προστάτευε η κυβέρνηση θα έφτανε κάποια στιγμή στο απροχώρητο.
Το κράτος των Εξαρχείων δεν πολεμιέται με μια έφοδο που έκαναν για δύο ωρίτσες τα ΜΑΤ του κ. Τόσκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την άφρονα πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια να καλύπτει τους κουκουλοφόρους και τους αντιεξουσιαστές.
Τους χρησιμοποίησε ως «πέμπτη φάλαγγα» για να έρθει στην εξουσία και αυτοί νόμισαν ότι με τον Τσίπρα στην κυβέρνηση τα όνειρά τους δικαιώνονται. Ότι θα έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να μην τιμωρούνται.
Τόσες και τόσες φορές έχουμε γράψει για το σκηνικό πολέμου που επιθυμούν να στήσουν οι μπαχαλάκηδες τώρα που βλέπουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε... συστημικός. Προκάλεσαν μία, ξαναπροκάλεσαν αλλά η κυβέρνηση δεν πήρε χαμπάρι ή δεν θέλησε να τα βάλει με τα πρώην συντρόφια των Εξαρχείων.
Τώρα τι θα κάνει; Τώρα που ξυλοκόπησαν αστυνομικό και μάλιστα αξιωματικό εν υπηρεσία τι προτίθεται να κάνει ο πολύς κύριος Τόσκας; Πώς θα προστατέψει τους πολίτες και τη νομιμότητα στη χώρα αυτή; Πώς θα αντιμετωπίσει τη βία που παίρνει νέες διαστάσεις; Κάθε Παρασκευή και Σάββατο καίγονται τα Εξάρχεια, τι άλλο περιμένουμε άραγε; Να υπάρξουν νεκροί;
Αλλά είναι σε θέση η Αριστερά να αντιμετωπίσει τη βία; Μπορεί να τα βάλει με εκείνους που χρησιμοποίησε τόσα χρόνια ως εμπροσθοφυλακή; Η απάντηση είναι απλή. Όχι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη μπροστά στου θύλακες της βίας και στους εν δυνάμει τρομοκράτες.
Η επίθεση κατά του διοικητή της Τροχαίας απλά επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε. Ότι το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τα βάλει με το παρακράτος των αντιεξουσιαστών απλά και μόνο γιατί μπορεί... να τους ξαναχρειαστεί. Θα είναι όμως, πολύ αργά αν η κατάσταση ξεφύγει. Θα γυρίσει μπούμερανγκ στον κ. Τσίπρα, τον κ. Τόσκα ή τον κ. Παρασκευόπουλο.

Η «προστασία» που πούλησαν τόσα χρόνια στους μπαχαλάκηδες θα γυρίσει σαν κατάρα εναντίον τους. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι μ' αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος διότι αυξάνονται οι νέοι που επιστρατεύονται στο αντάρτικο πόλεως. Η ανοχή έφερε το αποτέλεσμα που βλέπουμε, δυστυχώς όμως δεν έχουμε δει τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου