Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Κυβερνώσα Αριστερά: Η επιτομή της διαπλοκής και της διαφθοράς

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/kubernosa-aristera-i-epitomi-tis-diaplokis-kai-tis-diafthoras/10.109783
Λέμε πολλές φορές και γράφουμε ότι η Αριστερά έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα. Ότι πλέον δεν μπορεί να επικαλείται την καλή και άγια παρουσία της στα πολιτικά πράγματα. Ότι δεν μπορεί να μιλά για… καλή διαγωγή όταν το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ήταν βουτηγμένο στη διαπλοκή.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι «εχθροί» της Αριστεράς ήταν γερμανοτσολιάδες, προδότες, πουλημένοι νταβατζήδες, διαπλεκόμενοι και πλείστοι άλλοι χαρακτηρισμοί.
Τους τελευταίους μήνες που γνωρίσαμε και την κυβερνώσα Αριστερά, καταλάβαμε ότι δεν είναι απλά το ηθικό πλεονέκτημα που έχασε, αν και πιθανότατα δεν είχε ποτέ.
Είναι το γεγονός ότι ο κόσμος όταν τον ρωτήσεις για το πώς βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική του πλειοψηφία θα απαντήσει ότι είναι σαν τους άλλους.
Θεωρούν δηλαδή οι πολίτες ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει… αριστερός εξαγνισμός, αντιθέτως ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν νέοι… Εσκομπάρ οι οποίοι στήνουν ένα καθεστώς σήψης, διαφθοράς και πολιτικο-επιχειρηματικών κρυφών συμφωνιών που είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους. Κοινώς, έχει γεμίσει η κυβέρνηση και το κράτος με φθηνούς νταραβεριτζήδες του χειρότερου είδους οι οποίοι δεν έχουν τσίπα μέσα τους.
Πρώτο παράδειγμα η υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Τέτοια ξεφτίλα, τέτοιο βρόμικο και στημένο παιχνίδι δεν είχαν τολμήσει να κάνουν ούτε οι προηγούμενες… διαπλεκόμενες επιχειρήσεις. Ποια κατηγορία για άδειες που δεν δίνονταν ποτέ στους καναλάρχες; Εδώ με μόνο Θεό τους το χρήμα που θα πέσει, οι Παππάς, Σπίρτζης, Κρέτσος και οι λοιποί άσχετοι που δεν έχουν ιδέα από το τηλεοπτικό τοπίο, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και να στήσουν το δικό τους μαγαζάκι.
Διαβάζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα έχει το γενικό πρόσταγμα για τον διαγωνισμό της 30ης Αυγούστου; Δηλαδή το ΕΣΡ δεν θα έχει καμιά παρέμβαση όπως και κάθε ανεξάρτητη αρχή. Πώς ο… εργατολόγος κ. Κρέτσος θα καθορίσει μια διαδικασία η οποία θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο; Τι ξέρει από τηλεόραση αυτός και οι υπόλοιποι «τελετάρχες» της διαδικασίας που θα μοιράσει τις άδειες στους νέους… Εσκομπάρ όπως είπε και εύγλωττα ο κ. Χρυσόγονος αναφερόμενος στην Κολομβία των Βαλκανίων που δεν έχει βρακί να φορέσει αλλά που στήνει βρόμικα παιχνίδια με την ενημέρωση; Πώς όλοι αυτοί οι κύριοι θα διασφαλίσουν την φερεγγυότητα και καθαρότητα της διαδικασίας όταν μέχρι και οι πέτρες ξέρουν πώς γίνονται οι δουλειές; Και τέλος, υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που πιστεύει ότι η διαδικασία είναι καθαρή; Αλλά από την άλλη, αν φύγουν, όπως ακούγεται από το διαγωνισμό ονόματα όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Κοντομηνάς, ο Αλαφούζος τι θα μείνει για να μοιραστεί η πίτα; Οι άσχετοι νεοβαρόνοι που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Μαρινάκης, μια κυπριακή εταιρεία - φάντασμα, ο Καλογρίτσας και ο Βρυώνης με έδρα την Αλβανία; Η υπόθεση των αδειών λοιπόν αποτελεί την επιτομή της αριστερής διαπλοκής.
Και πάμε στην υπόθεση του δυστυχήματος στην Αίγινα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και τα αναλύουμε σε άλλο άρθρο. Ποιος όμως Έλληνας πιστεύει ότι όσα έγιναν τις προηγούμενες τρεις ημέρες είναι απολύτως διαφανή; Πώς απαντά η κυβέρνηση για την ωμή παρέμβαση του Δρίτσα στο έργο της Δικαιοσύνης και την «αθώωση» του καπετάνιου που πήρε στο λαιμό του τόσο κόσμο;
Δεν θα πάρουμε το μέρος ορισμένων άθλιων δημοσιογράφων που έγραψαν απίστευτες ανακρίβειες και ψεύτικες ειδήσεις για υπουργούς που ήταν στο σκάφος και άλλα τέτοια. Δεν πρέπει η είδηση να αποτελεί κουτσομπολιό αστήριχτο και κυρίως να στοχοποιεί ανθρώπους.
Όταν όμως όλη η Ελλάδα γνωρίζει για την παρέα της Αίγινας, για τους Συριζαίους με τα σπίτια και τα κότερα στο νησί πώς να μην υπάρξουν υπόνοιες για συγκάλυψη; Όποιον κι αν ρωτήσεις για το τραγικό δυστύχημα θα σου πει ότι κάτι κρύβεται από πίσω, κάποιοι μεγαλόσχημοι θέλουν να καλυφθούν, κάποια πολιτική εμπλοκή υπάρχει. Ειδικά από τη στιγμή που το σκάφος με τους εγκληματίες χάθηκε για 2,5 ώρες μετά το δυστύχημα. Ακόμη κι αν δόθηκαν κάποια ονόματα των επιβαινόντων, ποιος είναι αυτός που μπορεί να αποδείξει ότι υπήρχαν κι άλλοι στο σκάφος που την κοπάνησαν για να μην τους συλλάβει το λιμενικό;
Κι όταν όλοι ξέρουν για τους υπουργούς με τις βίλες στην Αίγινα και για τις σχέσεις τους με… κοτεράδες πώς να μην πάει ο νους τους σε… περίεργα παιχνίδια συγκάλυψης;

Η ουσία είναι ότι οι «αριστεροί» που μας κυβερνούν, αν κάποτε είχαν το ηθικό πλεονέκτημα τώρα το έχασαν για τα καλά. Ό,τι κι αν συμβαίνει στη χώρα αμέσως ο κόσμος αισθάνεται ότι ακόμη και οι… αριστεροί είναι λαμόγια, κλέφτες, κοτεράδες κ.λπ. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα της κυβέρνησης. Και η αρχή του τέλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου