Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ατελείωτο... πανηγυράκι

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/ateleioto-paniguraki/10.109670
To θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός είναι δική του, ιερή υπόθεση και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μ’ αυτό.
Να πηγαίνει στην Εκκλησία, να ψέλνει, να στέκεται κλαρίνο, να κλαίει ή να γελάει σε στιγμές άσκησης των θρησκευτικών του… καθηκόντων.
Όμως, αυτό που γίνεται κάθε χρονιά με τον 15αύγουστο ξεπερνά τη θρησκεία και γίνεται ένα ατελείωτο πανηγυράκι με πρωταγωνιστές κυρίως τους πολιτικούς. Καλύπτεται με τον χειρότερο τρόπο έτσι η ιερή κατάνυξη που υπάρχει και γενικώς η θρησκευτική ταπείνωση που πρέπει να νιώθει κάθε πιστός απέναντι στο θαύμα της Παναγίας.
Υπό κανονικές συνθήκες, κι εφόσον η θρησκεία δεν είχε εμπορευματοποιηθεί με τέτοιο προκλητικό τρόπο, ο καθένας θα γιόρταζε την Παναγία του με το δικό του προσωπικό τρόπο κι όχι με φιέστες στην Τήνο, την Πάρο ή όπου αλλού. Φιέστες για τις οποίες έχει βεβαίως μεγάλη ευθύνη και η Εκκλησία η οποία δεν θέλει να χάσει το… μαγαζί γωνία με τα τεράστια έσοδα και την εξουσία που προσφέρει η πίστη εκατομμυρίων χριστιανών. Άλλο όμως να πιστεύεις μέσα σου και να το κάνεις καθημερινά κι άλλο να γίνεσαι μέρος μιας προκλητικής χλιδής στο όνομα της Παναγίας. Το μέτρο έχει χαθεί και μαζί το έχουν χάσει και οι πολιτικοί που δε χάνουν την ευκαιρία να… τρουπώσουν μέσα σ΄αυτό το θρησκευτικό πανηγυράκι που στήνεται. Πάρτε για παράδειγμα τον Πάνο Καμμένο. Μπείτε στο youtube και δείτε να ψέλνει στην Τήνο το Πιστεύω και άλλους ύμνους. Δείτε τον πόσο φανερά εκμεταλλεύεται την ιερή στιγμή για να κερδίσει ψηφαλάκια μπας και ξαναμπεί στη Βουλή. Πόση συγκίνηση αισθανθήκαμε όταν είδαμε τον… «Θεομπαίχτη» να το παίζει «παπαδοπαίδι». Μα καλά, αυτός δεν είναι συνεταιράκι του άθεου Τσίπρα; Αυτός δεν στηρίζει μια κυβέρνηση αντεθνική η οποία μάλιστα καλύπτει και τους αναρχικούς που μπουκάρουν σε εκκλησίες; Όταν η πίστη γίνεται κουρελόχαρτο στα χέρια των Συριζαίων πού είναι ο ακομβίωτος στρατηγός; Πετάει ένα «έχουμε ιδεολογικές διαφορές, αλλά στηρίζουμε για το καλό της χώρας» και καθάρισε; Αμ δεν είναι έτσι. Δεν στηρίζεις έναν ψεύτη και αντίχριστο εκτός κι αν θέλεις να έχεις κομματάκι από την τούρτα της εξουσίας.
Αλλά κι όλος αυτός ο στόμφος, όλη αυτή η πρεμούρα να σε δει ο κόσμος σε πανελλήνια μετάδοση από την… αγαπημένη ΕΡΤ, να ψέλνεις; Τι νομίζει ότι κάνει ο Καμμένος; Ότι κερδίζει ψήφους από τους χριστιανούς;
Ίσως θα μπορούσε να παραδειγματιστεί ο υπουργός από το Πιστεύω που έψαλε με τόση χαρά. Για παράδειγμα είναι σίγουρο ότι… εκ δεξιών του πατρός δεν πρόκειται να ξανακαθίσει ποτέ, αυτός που το παίζει δύο χρόνια τώρα το δεξιό δεκανίκι του Τσίπρα.

Επίσης… αναστάντας κατά τις γραφές δεν πρόκειται να γίνει. Ας μην προσδοκά ανάσταση νεκρών. Τέλειωσε το παραμύθι με τους ψεκασμένους και με τους Πόντιους Πιλάτους που βλέπουν τη χώρα να διαλύεται και το παίζουν πατριώτες. Όλοι τους, και ο Καμμένος κι όσοι στηρίζουν τη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου