Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Ομάδα "Φίλοι του αγίου Κοσμά του Αιτωλού" εκπροσωπούμενη από τον Δημήτριο Β. Εμμανουήλ

-          <<Θαρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν ...;
-          Το σώμα σας μπορεί να το πάρουν. Την ψυχή, μόνο αν την δώσετε εσείς, τότε θα την πάρουν.... >> [Από το βιβλίο του Λάζαρου Τσακιρίδη, «Άγνωστες προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού», http://www.vimaorthodoxias.gr/didaches/profiteies-kosma   ].
Αγαπητοί εν χριστώ αδελφοί, ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης μας μιλάει με προφητικό  τρόπο για το ότι, οι εχθροί της πίστεως θα προσπαθήσουν να κόψουν το δέντρο από την «ρίζα»! Ως ρίζα, ονομάζει τους «θρησκευτικούς ανθρώπους» και προφητεύει!
-          <<Ἐκεῖ πᾶμε, σ’ αὐτὲς τὶς μέρες ὁδηγούμεθα… τότε(!) θὰ πᾶμε στὴν Ἐκκλησία τῶν κατακομβῶν, στὴν Ἐκκλησία τῆς διασπορᾶς…>> (π. Αυγουστίνος).

             Είναι λογικό να πούμε πως η διδασκαλεία και τα λόγια δεν έχουν καμία ωφέλεια αν οι μαθητές έχουν τα αυτιά τους κλειστά. Και κλειστά αυτιά έχουν, οι άνθρωποι του κόσμου αλλά και όσοι Χριστιανοί αγάπησαν τον νυν αιώνα και τα τρία αυτά’ την ηδονή,  την φιλοδοξία, και την απιστία (τι θα κάνω χωρίς τον μισθό μου;)! Εάν στην εποχή του αποστόλου Παύλου, υπήρξε μαθητής που εγκατέλειψε τον καλόν αγώνα εξ αιτίας της αγάπης του κόσμου φανταστείτε τι μπορεί να συμβαίνει σήμερα, που και η απουσία ενός Παύλου είναι πρόδηλη αλλά και οι Σειρήνες της εξαπάτησης υπάρχουν σε ποικίλες μορφές και είδη. Ο φανταστικά φωτεινός και ηλεκτροδοτούμενος κόσμος μας, χάρη στο υψηλό επιστημονικό επίπεδό του, χλευάζει τους νάνους του πνεύματος (δηλ. τους πιστούς ανθρώπους) εισάγοντας μια νέα θεώρηση της ζωής και του θανάτου. Δυστυχώς είναι αναπόφευκτο (για έναν λογικό άνθρωπο!) να μιλήσει μόνο για ένα από τα δύο, δηλαδή μόνο για «ζωή» ή πάλι μόνο για «θάνατο»! Αν και οι ανόητοι του καιρού μας υποστηρίζουν και στηρίζουν τον νέο κόσμο τους πάνω στο θεμέλιο της «Ζωής εν Ποικιλία», εμείς οι πιστοί γνωρίζουμε πως άλλο θεμέλιο εκτός της Ζωής και του Θανάτου, της Αναστάσεως και της Αναλήψεως, αλλά και της Β’ πάλι παρουσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δεν μπορεί να τεθεί (γιατί απλά δεν υπάρχει!).

           Η TV, ΓΕΜΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ!  Αυτό τώρα- ότι ο Χριστός είναι το θεμέλιό μας- το γνωρίζουν (καλύτερα και από εμάς τους χριστιανούς) οι δαίμονες και οι εχθροί του Θεού, δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που μισούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του (την Εκκλησία που αποτελεί το «Σώμα» Του και που είναι, ο ίδιος ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνες!)… και γι’ αυτό, η μόνιμη δουλειά και εργασία-των εχθρών Του- είναι να αποκόψουν, εμάς τους πιστούς, από το δέντρο της ζωής, παρουσιάζοντάς μας απλά έναν άλλο <<Χριστό>>. Αυτός (ο αντίχριστος) λένε τώρα πως είναι η νέα «Αντι-ζωή» με τις ωραίες ποικιλότροπες φάσεις και αντιφάσεις του! Και οι μοντέρνοι πάλι θεολόγοι του «Καιρού» μας λένε πως αυτός είναι και ο σύγχρονος «Χριστός», ο χρηστός άνθρωπος, ο «άνθρωπος καλής θελήσεως»! Αλήθεια αυτό δεν είναι απάτη θρησκευτική; Δεν μοιάζει με την εξαπάτηση της γυναίκας, μιας και η Εύα  είναι η «γυναίκα» αλλά και η Εκκλησία μας( η Μητρόπλή μας!), πάλι ως «Γυναίκα» θεωρείται;
         
  Ζήτω λοιπόν, η γυναικεία «Ποικιλία»! Ζήτω η ένωση «εν τη Ποικιλία»! Ζήτω οι αρσενικές «συνταγές», ζήτω οι «Αντιφάσεις της ζωής και του θανάτου», αλλά μπράβο και σε όλους τους «Ανθρώπους καλής θελήσεως» που υπηρετούν πιστά τα σχέδια (των εχθρών του Θεού) τα οποία και καταλήγουν σε μία <<Αγία και Μεγάλη πίστη>> ή αλλιώς σε μια <<Παγκόσμια πίστη>>, που ενώνει έξυπνα τον ανήσυχο κόσμο μας που βράζει μέσα στην αμαρτία του αίματος (του πολέμου και της αθεΐας!).

            Ο «Χριστός» αυτός, που δυστυχώς κηρύττουν (κατά τόπους!) και πολλοί ιεράρχες μας, τείνει να φανερώσει επί των ημερών μας έναν ακόμη αντίχριστο. Μικρό ή μεγάλο δεν γνωρίζουμε, όμως σίγουρα γνωρίζουμε ότι’ όταν μιλάμε για κάποια νέα αντίληψη περί «Χριστού» και σωτήρα του κόσμου, εννοούμε σίγουρα έναν νέο αιρεσιάρχη και μία σοβαρότατη διαστροφή των ορθών δογμάτων της Εκκλησίας μας. Και φυσικά τους τοιούτους δεν τους γεννά ο κόσμος, αλλά γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί με τους γνήσιους δούλους του Θεού και μαθητές των Αγίων πατέρων μας. Δίπλα σ’ αυτούς που γνωρίζουν ότι η ειρήνη και η ασφάλεια του κόσμου είναι μόνον ένας, ο Ιησούς Χριστός, ο πανταχού παρόν, ο θεός ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών!

Δυστυχώς!  Οι αρχιερείς αυτοί αντί να ενώνουν διχάζουν τον Ορθόδοξο κόσμο, διχάζουν έτσι τις Μητροπόλεις τους, διχάζουν τις κατά τόπους «Εκκλησίες» μας, αλλά και παρασύρουν και όλες τις άπειρες θρησκείες του Κόσμου, γιατί κηρύττουν τον έναν διαφορετικό «Χριστό»!!! Λένε πως αν και η κάθε θρησκεία ονομάζει διαφορετικά τον «Χριστό» της, όλοι αυτοί δεν αποτελούν πολλούς θεούς αλλά έναν, όλοι τους είναι ο «ίδιος θεός»! Ένας «Πολυ-αδικός θεός» και όχι απλά Τριαδικός….. Ένας σίγουρα «Πολύ άδικος θεός» που πρόκειται να φέρει την δίκαια οργή του αληθινού Θεού πάνω στα κεφάλια μας! <<Να γνωρίζετε και αυτό, ότι κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι>> (Ματ. 13,16).

           Η ευθύνη των δικών μας μεγάλων Ιεραρχών είναι φυσικά τεράστια, γι’ αυτό και τρομάζουμε από το μέγεθος της προδοσίας της πίστεώς μας! Τρομάζουμε δε και από τις εκδηλώσεις του ‘’φαινόμενου της Κρήτης’’ που έλαβε χώρα επί των ημερών μας και που οι μετασεισμικές δονήσεις του συνεχίζονται να καταγράφονται (ως καρδιογράφημα)... και να που επιβεβαιώνουν ότι δήθεν <<η ζωή ποτέ δεν πεθαίνει>>! Ενώ αδελφοί μου <<η ζωή πεθαίνει>>, σύμφωνα με το «Η ζωή πως θνήσκεις πως και τάφο οικείς»! Η Ζωή πεθαίνει και Ανασταίνετε. Και όπως της Ζωής χορηγός είναι ο θεός -και όχι οι μεγάλοι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων- έτσι πάλι και της αναστάσεως χορηγός είναι μόνο ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός!  

Από το «Καρδιογράφημα» της Κρήτης γνωματεύουμε ότι:
-          ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΑΠΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!
-           ΟΙ ΔΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ <<ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ>> ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ!
-           ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΓΩ ΗΔΟΝΗΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑΣ! ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑ ΜΑΣ)!

             Αν τώρα αυτά που γράφουμε θεωρούνται υπερβολικά, τότε μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα, ή να ζούμε εμείς σε κάποια άλλη (προφητευμένη) εποχή ή ο σύγχρονος πιστός άνθρωπος ζει με αυταπάτες ή αλλιώς με άνεση και αναισθησία για τα πράγματα της Εκκλησίας Του.

 Αλήθεια, <<Ἐκεῖ πᾶμε, σ’ αὐτὲς τὶς μέρες ὁδηγούμεθα…>>; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ;
 Ο αείμνηστος π. Αυγουστίνος μας μιλάει για τον θεό (που είναι τα πάντα), αλλά και για τους εχθρούς Του, που ζητούν και πάλι τον θάνατο Του ή πιστότερα τον θάνατο της Εκκλησίας Του, της Ορθόδοξης, μέσα από την εισαγωγή μολυσμένου «Οικουμενιστικού Αίματος» στους επισκοπικούς «αόμματους» κύκλους της Εκκλησίας μας. Τα λόγια του π. Αυγουστίνου, επειδή είναι άκρως προφητικά, θα παρακαλούσα να πούμε πρώτα ένα «Κύριε ελέησον»… και τώρα ας ακούσουμε τι μας λέγει:
-          <<Ἐκείνους ποὺ θὰ καταδιώξουν οἱ ἐχθροί τῆς πίστεως δὲν θὰ ’νε οὔτε παπάδες, οὔτε δεσποτάδες, γιατὶ αὐτοὶ θὰ τὰ ’χουν πάντοτε καλά μαζί τους, βολεμένα μὲ τὸ κράτος. Ἂν τοὺς ποῦνε νὰ φορέσουν και κόκκινα ράσα, θὰ τὰ φορέσουν…
-          Τὰ ξέρουν οἱ διῶκτες, ἔξυπνοι εἶνε, τετραπέρατοι εἶνε, ἡ ρίζα εἶνε οἱ θρησκευτικοὶ ἄνθρωποι. Τὸ γνωρίζουν καλὰ καὶ χτυποῦνε δυνατὰ τὰ καρποφόρα δέντρα, τὰ δέντρα τὰ ἄκαρπα δὲν τὰ χτυποῦνε.
-          Καὶ ἐδῶ (στὴ Φλώρινα) ποὺ ὑψώνεται ἡ σημαία τοῦ Χριστοῦ θὰ τὴν καταλάβουν καὶ τότε θὰ πᾶμε στὴν Ἐκκλησία τῶν κατακομβῶν, στὴν Ἐκκλησία τῆς διασπορᾶς καὶ θὰ ἀντιγράψουμε, ἂν θέλῃ ὁ Θεός, τὰ ἡρωϊκὰ παραδείγματα τῆς Φαβιόλας καὶ τῶν ὅλων ἐκείνων προσώπων, ποὺ δακρύζουμε ὅταν τὰ διαβάζουμε, τὰ ὁποία δὲν εἶνε μῦθος, ἀλλὰ μιὰ πραγματικότης καὶ ὡχρὰ ἀπόδοσις τῆς φοβερᾶς ἐκείνης καταστάσεως. Ἐκεῖ πᾶμε, σ’ αὐτὲς τὶς μέρες ὁδηγούμεθα…
-           Πρέπει νὰ ἐξετάζουμε τὸν ἑαυτό μας, ἄν εἴμεθα πιστοί. Καὶ ἂν πιστεύουμε, νὰ δείξουμε τὴν πίστι μας με τὰ ἔργα μας.   Ἂν πάρουμε κόσκινο καὶ κοσκινίσουμε τὸν ἑαυτό μας, θὰ τον βροῦμε σκάρτο, «μανή, θεκέλ, φάρες» (Δανιήλ. 5, 25), ἐζυγίσθης, ἐμετρήθης καὶ εὑρέθης ἐλλειπής. Εἴμεθα πολὺ πίσω ὅλοι, στὸ στόμα ἔχουμε τὸ Χριστὸ καὶ στὴν καρδιὰ τὸ διάβολο. Θὰ μᾶς δοκιμάσῃ ὁ Θεός.
-          Καὶ αὐτὸ ποὺ συνέβει σὲ μᾶς, μιὰ ἀρχὴ εἶνε, «πατάξω τὸν ποιμένα καὶ διασκορπισθήσονται τὰ πρόβατα». Καὶ θὰ ρθῃ ὥρα κατὰ τὴν ὁποίαν – καὶ τὸ Χριστὸ τὸν ἐγκαταλείψανε καὶ ἄπαντες ἔφυγαν. Ποῦ ’νε ὁ Πέτρος; Ποῦ ’νε ὁ Ἰωάννης; Φύγανε, καὶ ἕνας νέος ἀπὸ τὸ φόβο του ἄφησε τὸ σεντόνι καὶ ἔφυγε γυμνός.
-          Χρειάζεται προετοιμασία. Ἔχουμε;
-          Εἴδατε, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός; Ζητοῦσε ὡς χάρη ἀπὸ τὸ Θεό· «Ἀξίωσε με Κύριε νὰ χύσω τὸ αἷμα μου γιὰ σένα, ὅπως ἐσὺ ἔχυσες τὸ αἷμα Σου γιὰ μένα». Εἶχε πόθο μαρτυρίου. Νὰ καλλιεργοῦμε αὐτὸν τὸν πόθο καὶ ἐμεῖς>> [ΟΜΙΛΙΑ: Σὲ στελέχη των Κατασκηνώσεων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φλωρίνης στὶς 24-8-1975 (ἀπομαγνητοφωνημένο)http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=54390#more-54390 ].

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

<<Καὶ τότε θὰ πᾶμε στὴν Ἐκκλησία τῶν κατακομβῶν, στὴν Ἐκκλησία τῆς διασπορᾶς>> (π. Αγουστίνος). Από τότε, από τις 24 Αυγούστου 1975 και μέχρι σήμερα 24 Αυγούστου 2016, έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά έτσι πάντοτε συνέβαινε με τους αγαπημένους του Χριστού! Αυτοί πάντοτε ενδιαφέρονταν και γι’ αυτούς που ακόμη δεν γεννήθηκαν και πάλι αυτοί οι γνήσιοι δούλοι του θεού, φρόντιζαν να θωρακίσουν το σώμα της Εκκλησίας μας με ισχυρά τείχη…. Και για αυτό έπαιρναν πληροφορία από τον θεό και έσπερναν το λόγο Του και έγραφαν:
-           <<Να γνωρίζετε και αυτό, ότι κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι>> (Ματ. 13,16).
-           <<Καὶ τότε θὰ πᾶμε στὴν Ἐκκλησία τῶν κατακομβῶν, στὴν Ἐκκλησία τῆς διασπορᾶς>> (π. Αγουστίνος).

Με τιμή προς τον μητροπολίτη μας π. θεόκλητο, τον οποίο οδηγεί στα βήματά του ο αείμνηστος π. Αυγουστίνος Καντιώτης και τον οποίο παρακαλούμε και λέμε: ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ:Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ! (ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!). ΕΜΠΡΟΣ! ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ>>, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ.
Με τιμή όμως και προς όλους του πιστούς που δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι <<Ἐκεῖ πᾶμε, σ’ αὐτὲς τὶς μέρες ὁδηγούμεθα...  Πρέπει νὰ ἐξετάζουμε τὸν ἑαυτό μας, ἄν εἴμεθα πιστοί. Καὶ ἂν πιστεύουμε, νὰ δείξουμε τὴν πίστι μας με τὰ ἔργα μας.....  Χρειάζεται προετοιμασία. Ἔχουμε;>>, αν ναι, τότε αν δεν πάμε <<στὴν Ἐκκλησία τῆς διασπορᾶς>> θα πάμε σίγουρα <<στὴν Ἐκκλησία τῶν κατακομβῶν>> που σημαίνει μακριά από τους Ιερούς Ναούς των Φιλοοικουμενιστών.... ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ!!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΦΙΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ‘’41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ’’ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου