Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ζήτω... η μετριότητα

http://www.antinews.gr/action.read/ellada/zito-i-metriotita/4.109851
Φοιτητές με βαθμό εισαγωγής από 1,5 έως 5. Δηλαδή ουσιαστικά με λευκή κόλλα.
Ένα στους 4 επιτυχόντες πέρασε σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ με βαθμό κάτω από τη βάση. Νεαρός πέρασε σε σχολή με 1,5 βαθμό, όμως άλλος δεν πέρασε με 18.
Είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα που βγήκαν από την ανακοίνωση των βάσεων και αποδεικνύουν περίτρανα την αποτυχία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Και δεν φταίει μόνον αυτή η κυβέρνηση, πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο όμως επιδεινώνεται και στην παρούσα φάση με την Αριστερά των μετρίων στην εξουσία απλά παίρνει τις διαστάσεις που του αναλογούν.
Κι ενώ εμείς ασχολούμαστε με το τι θα φάνε και τι θα πιούνε οι καναλάρχες που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό – παρωδία των παπατζήδων, η ελληνική παιδεία βουλιάζει και αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα για το οποίο η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά.
Πανηγυρίζει σήμερα η Αυγή στην πρώτη της σελίδα γιατί λέει «7 στους 10 πέρασαν στο Πανεπιστήμιο». Τόσο τους κόφτει ή πρόκειται απλά για επιβεβαίωση της μετριότητάς τους. Γιατί να πανηγυρίσει κάποιος που οι σχολές θα γεμίσουν με τενεκέδες ξεγάνωτους και να μας συγχωρήσουν τα παιδιά; Γιατί να πανηγυρίσουμε; Επειδή η μετριότητα και οι κάτω από τη βάση Έλληνες κυριαρχούν σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας; Τη λογική του αποκλεισμού των αρίστων που υπηρετεί η κυβέρνηση της Αριστεράς βλέπουμε και καλό είναι να μην το αλλάξει το σύστημα ο Φίλης. Μια χαρά είναι για να βγάζει αμόρφωτους, τεμπέληδες, φοιτητοπατέρες που μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο αλλά δεν βγαίνουν ποτέ. Τζάμπα ψηφαλάκια είναι αυτά. Να τα αφήσει να πάνε χαμένα;
Ένας φοιτητής που μπαίνει με βαθμό 1,5 είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει καλύτερος στη σχολή που πέρασε. Το πολύ – πολύ θα πάει 4-5 χρόνια, θα φάει τα λεφτά του μεροκαματιάρη πατέρα του, θα καταχραστεί το δημόσιο χρήμα και θα εμποδίσει τη γνώση από εκείνους που πράγματι έχουν ικανότητες και ταλέντα. Που είναι η επαγγελματική εκπαίδευση να πάνε τα παιδιά που δεν έχουν τις δυνατότητες για πανεπιστημιακό πτυχίο; Γιατί σώνει και καλά κάθε χρόνο πρέπει να μπαίνουν στις σχολές όλο και περισσότεροι αφού τελικά θα καταλήξουν αιώνιοι; Άλλωστε, με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ οι αιώνιοι φοιτητές δεν πειράζονται ποτέ, αφήστε δε που μπορεί μέχρι και… πρωθυπουργοί να γίνουν.
Η ουσία είναι ότι αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα έχει αποτύχει γιατί «μπουκώνει» με κόσμο τα πανεπιστήμια και τελικά ακόμη κι εκεί που γίνεται συστηματική δουλειά, τα καταστρέφει. Ριζική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης απαιτείται ώστε να μην βγαίνουν φελλοί που μπήκαν με βαθμό κάτω από τη βάση και φτάνουν στο σημείο να διεκδικούν επί ίσοις όροις θέσεις στο Δημόσιο κι όχι μόνο.
Κάποτε έβριζαν οι τεμπέληδες της εύφορης αριστερής κοιλάδας την Γιαννάκου που τόλμησε να βάλει βάση το 10 ώστε να υπάρχει ένα ξεσκαρτάρισμα και να μην φτάνουμε στα σημερινά φαινόμενα. Δυστυχώς, το εκπαιδευτικό σύστημα που προάγει τη μετριότητα και πιέζει προς τα κάτω τους άριστους αντί να κάνει καλύτερους τους μέτριους, είναι η αιτία της κατάντιας της Ελλάδας. Από χώρα που έβγαλε σπουδαία μυαλά έχει καταντήσει η χώρα από την οποία φεύγουν οι καλύτεροι για να υπηρετήσουν άλλα κράτη κι άλλες οικονομίες.

Χιλιάδες παιδιά έφυγαν λόγω της αναξιοκρατίας, της έλλειψης κουλτούρας που θα ενισχύει την δια βίου μάθηση αλλά και θα δίνει ευκαιρίες εργασίας και ανέλιξης. Σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα έχουν απομείνει οι μέτριοι και θα φύγουν οι άριστοι. Και τότε θα έρθει η πραγματική καταστροφή, όχι με την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου