Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

O ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

https://hellasforce.com/2016/08/17/o-%CF%84%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%AD/
Κατέφτασαν και τα επίσημα χαρτιά από τον Σουλτάνο ανήμερα του τριήμερου της ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Όπως κάποτε κατέφτασαν και οι φασιστικές τορπίλες στην Τήνο ανήμερα του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

¨Η Άγκυρα ζήτησε επισήμως την έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτών που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, όπως αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας απέστειλε σήμερα τον φάκελο στην Ελλάδα μέσω του υπουργείο Εξωτερικών, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Η Γενική Διεύθυνση Δικαίου και Εξωτερικών Σχέσεων του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλε το σχετικό αίτημα στο πλαίσιο της συμφωνίας έκδοσης που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.¨capital.gr/ Τρίτη, 16-Αυγ-2016 14:14
Την στιγμή που επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της θανατικής ποινής στην γειτονική χώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και φυσικό θα ήταν να παρακολουθούνται παράλληλα με το μείζον θέμα της απέλασης του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.
¨Την πιθανή έκδοση Φετουλάζ Γκιουλέν συζήτησαν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Τζον Κέρι σύμφωνα με τουρκικές πηγές.
Η Άγκυρα επιρρίπτει στον Γκιουλέν την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα κι αξιώνει την έκδοσή του από την Ουάσινγκτον. Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού καθεστώτος και την καταδίκασε εξαρχής.
Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να δει αποδεικτικά στοιχεία πριν αντιδράσει στο αίτημα έκδοσης του ιεροκήρυκα.¨ iefimerida.gr/ Τρίτη, 16-Αυγ-2016
Όμως η Άγκυρα ρίχνει την πρώτη διπλωματική τορπίλη λες και της οφείλουμε καμία χάρη ¨Πρωτοφανής επίθεση της Τουρκίας στον Παυλόπουλο για τους Πόντιους: «Είναι δημαγωγός» Επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να γίνει η Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα εξαπέλυσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για δημαγωγία από την πλευρά του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ειδικότερα στην ανακοίνωση, τονίζεται:
«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημoκρατίας Παυλόπουλου ότι “ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου η απόγονος των θυτών Τουρκία αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και ζητήσει ειλικρινή συγνώμη” συνιστούν δημαγωγία που απέχει από την καλή πρόθεση και την ευθύνη ενός κρατικού αξιωματούχου.
Οι εν λόγω ανακοινώσεις, που υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος των φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό, είναι αντίθετες στο πνεύμα των σχέσεων φιλίας και γειτονίας και δεν βοηθούν στην εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών»iefimerida.gr/ Τρίτη, 16-Αυγ-2016
Με το ζόρι κρατιούνται οι ισλαμιστές του Ερντογάν για να δείξουν την δήθεν παλληκαριά τους- τα ψοφίμια λες και έχουμε ξεχάσει τις ανείπωτες γενοκτονίες του που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 22 στον Μικρασιατικό Ελληνισμό και την δεύτερη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο τον Αύγουστο του 74 ,μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις να συμπίπτουν ανήμερα των ημερών που γιορτάζαμε την ΚΟΙΜΗΣΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Ήρθε λοιπόν και η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ τέτοιες άγιες ημέρες που θα έχουν το επόμενο διάστημα διπλωματικές δυνατές εμπλοκές συν τα ¨κόλλυβα των τούρκων¨.
Ουσιαστικά οι προσγειωθέντες στην Αλεξανδρούπολη 8 τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στην Ελλάδα μέσα Ιουλίου την παραμονή της μνήμης του πρώτου Αττίλα στην Κύπρο το 74.
Και φτάνει κάποιος στο σημείο εύλογα να αναρωτιέται αν όλες οι παραπάνω συμπτώσεις είναι ένας ιστορικός κύκλος που προσπαθεί να κλείσει;
Από της 19 ΙΟΥΛΙΟΥ οι νεοθωμανοί λύσσαξαν.
Περίμεναν με συνοπτικές διαδικασίες να πάρουν τους 8 αιτούντες άσυλο τούρκους από την Αλεξανδρούπολη.
Ο λόγος που βιάζονται είναι για να επαναφέρουν δια της νόμιμης οδού την Θανατική Ποινή.
Αν το κάνουν πριν τους πάρουν γνωρίζουν ότι δεν θα τους πάρουν και αυτό διότι θα παραβιαστούν βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.
Ήδη η Δυτικοί τους ξεκαθάρισαν , ΕΕ και Θανατική Ποινή δεν ταιριάζουν σαν ζευγάρι.
Έβαλαν μάλιστα και το πρέσβη τους να μας κάνει τον καμπόσο την στιγμή που την κοπανούσαν δυο στρατιωτικοί ακόλουθοι τους από την Ελλάδα. ¨Ο Τούρκος πρέσβης απείλησε με επιδείνωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Κερίμ Ουράς προειδοποίησε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα πληγούν αν η Ελλάδα δεν εκδώσει στην Τουρκία τους οκτώ στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της διπλωματίας, ο Τούρκος πρεσβευτής έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 καταζητούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας.
«ήταν λάθος το γεγονός ότι τους δόθηκε άδεια να προσγειωθούν», είπε ο Κερίμ Ουράς ενώ προειδοποίησε ότι η μη έκδοση των 8 Τούρκων θα ζημιώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.¨ πηγή: pentapostagma.gr/2016/07/
Ο τορπιλισμός των Ελληνοτουρκικών σχέσεων ήδη ξεκίνησε με το παραπάνω γεγονός ΑΨΕΥΔΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ αυτά που ειπώθηκαν από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ το 1990.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ του 1990 που την οφείλουμε σε ανθρώπους που την ανέδειξαν στο διαδίκτυο- ιστολόγιο hggiken το 2012
¨Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη( βλ. Αλεξανδρούπολη) . Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!¨.
«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. Με έβαλε μέσα στο κελλί του και καθόταν στο πάσι. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, του πήγαινα καμιά μάλλινη φανέλα για το κρύο. Πήρα και τον σάκκο μαζί μου και τον έβαλα σε μια γωνιά.
Μου λέει «μην τον πειράζεις τον σάκκο»…
Εγώ μέσα στον σάκκο είχα ένα μαγνητοφωνάκι που κατέγραφε από απόσταση συνομιλίες και είχα σκοπό μόλις πάω να βγάλω την φανέλα να το πατήσω και να αρχίσει να καταγράφει τα λόγια του γέροντα.
Μόλις σηκώθηκα μου λέει «Κ. μην το ανοίγεις, δεν πρόκειται να δουλέψει. Φέρ’ το εδώ να το δω κι εγώ.»
Αφού με κατάλαβε το πήρα και του το έδωσα. Μου λέει «τίνος είναι αυτό;». Του λέω «είναι του φίλου μας του Β.» ο οποίος ήταν γνωστός του γέροντα. Άρχισε να το περιεργάζεται και λέει «είναι πολύ ωραίο αλλά να ξέρεις δεν θα λειτουργούσε. Αφού δεν είχες ευλογία δεν θα λειτουργούσε.»
Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.
Μόλις ήρθε μέσα του λέω «γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».
Μου λέει ο γέροντας
«θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό…
Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…hggiken.pblogs.gr/2012/09/anekdoth-martyria-apo-ton-geronta-pa-sio-gia-ta-ellhnotoyrkika.html
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου