Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ίδιοι και χειρότεροι

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/idioi-kai-xeiroteroi/2.110561
Αν μιλήσεις με κάποιον Συριζαίο για την υπόθεση της Αττικής και για τον Καλογρίτσα το πρώτο πράγμα που σου λέει είναι: «Αυτός σας πείραξε; Δε βλέπετε τι γινόταν τα τελευταία χρόνια»;
Κι έχει εν μέρει δίκιο. Αυτή η γραμμή άμυνας συνίσταται στο ότι δεν είναι και τίποτε σοβαρό ο «κόκκινος Χρήστος» μπροστά στα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών.
Δυστυχώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να έχουν τώρα ανθρώπους σαν τον Τσίπρα και τον Παππά να τους κουνάνε το δάκτυλο.
Όμως, η υπόθεση Καλογρίτσα είναι κάτι περισσότερο από μερικά δάνεια και μια τηλεοπτική άδεια. Αυτό που λέμε απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος έρχεται σε συνέχεια όσων ψεύτικων υποσχέσεων έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια έγιναν μέσα σε ένα χρόνο το ίδιο με εκείνους που δεκαετίες έστησαν πάρτι σε τράπεζες και δημόσιο. Έγιναν διαπλεκόμενοι αυτοί που θα πολεμούσαν τη διαπλοκή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν τους αφήσεις έναν ακόμη χρόνο ο Καλογρίτσας θα μοιάζει με Αρσακειάδα μπροστά σ’ αυτά που θα δούμε. Αν μέσα σε ένα χρόνο έστησαν κράτος και παρακράτος, έθρεψαν τους δικούς τους νταβατζήδες, έστησαν διαγωνισμούς για να πάρουν άδεια οι Εσκομπάρ της Ελλάδας και απειλούν όσους τα βάζουν μαζί τους, τότε του χρόνου δεν αποκλείεται να βάλουν αθώους στη φυλακή ή να τους εξοντώσουν.
Όμως, πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει περί ποίων ατόμων πρόκειται και περί ποίου συστήματος. Ποτέ άλλοτε κόμμα που κυβερνά και πρωθυπουργός δεν έχει τόσο χαμηλή αποδοχή. Και μάλιστα έχοντας απέναντί τους ένα κόμμα κι έναν Κυριάκο που δεν προκαλούν… δέος με την παρουσία και τις απόψεις τους. Η δημοσκόπηση της Marc απλά επιβεβαιώνει πως οι πολίτες δεν ξεγελιούνται τόσο εύκολα από τα παίγνια της μαφίας του Μαξίμου. Οργή, απογοήτευση και αποδοκιμασία των κομμάτων είναι τα κύρια συναισθήματα. Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα χρόνια που άφησε να γίνει το πάρτι στην οικονομία και του ΣΥΡΙΖΑ διότι είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Κι έγιναν το ίδιο «γουρούνια» μ’ αυτά που κορόιδευαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου