Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Φώτης Αλεξόπουλος: Ληξιπρόθεσμα χρέη στον Ο.Γ.Α; Μάθε τι να κάνεις .

Κατόπιν τηλεφωνικών οχλήσεων από πολίτες,  ενημερώθηκα ότι ο Ο.Γ.Α ( Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) έχει αποστείλει χιλιάδες ειδοποιητήρια σε πολίτες για ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον Οργανισμό .
Να θυμίσω ότι ο  Οργανισμός με επιστολή προς  τους ασφαλισμένους παρακαλεί όπως εξοφληθούν εμπρόθεσμα οι ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα επισημαίνει ότι οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που δεν εξοφληθούν άμεσα θα σταλούν στο ΚΕΑΟ .
Όπως καταλαβαίνετε το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση τους πολίτες.
   Το πρόβλημα όμως  είναι ότι,  η  παρούσα ειδοποίηση έχει αποσταλεί και σε πολίτες που είναι ασφαλισμένοι εδώ και δεκαετίες και σε άλλους ασφαλιστικούς Φορείς,  που δεν έχουν καμιά σχέση με αγροτικά εισοδήματα .
Ετσι λοιπόν επικοινώνησα με τον Ο.Γ.Α (Πατησίων 30)  όπου και οι ευγενέστατοι υπάλληλοι με πληροφόρησαν  ότι σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι είναι αποδεδειγμένα σε άλλον φορέα , μπορούν να απευθύνονται στον ανταποκριτή του Ο.Γ.Α που εδρεύει στον Δήμο Κατοικίας τους καθώς και στα κεντρικά περιφερειακά γραφεία του Ο.Γ.Α, προκειμένου να καταθέσουν την απαραίτητη αίτηση εξαίρεσης  .
Τι θα πρέπει να έχουν  μαζί τους οι πολίτες για την κατάθεση της Αίτησης   :
Βεβαίωση της Δημόσιας υπηρεσίας η της ιδιωτικής  Εταιρείας που εργάζονται ( Από πότε έως πότε ) καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα ( ΥΠΟΙΚ) από τα οποία να μην προκύπτουν αγροτικά εισοδήματα .
Επίσης να ενημερώσω ότι  υπάρχει στην διάθεση των πολιτών η ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr  για περισσότερες πληροφορίες.
Για κάθε διευκρίνιση βρίσκομαι στην διάθεση των πολιτών στο τηλ.  6942915786 και στο emailinka.ilias@yahoo.gr .

Με εκτίμηση

Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Γραμματέας για θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία καταναλωτών Ελλάδος
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς
Βαρθολομιό 24 /9/2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου