Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Προπομπός «ρωσικού κόμματος» το «Ιβάν TV»;

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/propompos-rosikou-kommatos-to-iban-tv-/2.110664
Στην Ελλάδα οι συμπτώσεις πάντοτε ενοχοποιούνται. Πολλά περίεργα γεγονότα μερικές φορές «δένουν» με τέτοιο τρόπο που τελικά δεν αποκλείεται να χάνεις την πραγματικότητα από τη φαντασία.

Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν ενοχοποιούμε κανένα, αλλά δεν μπορεί να μην επισημάνουμε κάποια περίεργα «κόλπα» που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και τα οποία ενδεχομένως να μας απασχολήσουν στο μέλλον.
Ο πρόλογος για το κυρίως θέμα που είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο υποψήφιος καναλάρχης που καλείται να βάλει λεφτά και να φτιάξει ένα κανάλι το οποίο είναι άγνωστο προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Αλλά οι φήμες ήδη έχουν αρχίσει και φουντώνουν και μπορεί να γίνουν φωτιές να κάψουν τους εμπνευστές τους.
Μια φήμη που ακούγεται εντόνως π.χ. είναι το επίπεδο της σχέσης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Ιβάν Σαββίδη. Σε πρόσφατο άρθρο το Antinews αναφέρθηκε στα 7 μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που είχαν... βρεθεί τυχαία στον φάκελο που κατέθεσε ο εκ Ρωσίας επιχειρηματίας για να μπει στον διαγωνισμό.
Είναι επίσης γνωστές οι σχέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον κ. Σαββίδη, ο πρώτος ήταν επίτιμος καλεσμένος στο γάμο του γιου του προέδρου του ΠΑΟΚ. Οι φήμες λένε ότι έχουν κάνει ουκ ολίγες συναντήσεις που δεν έχουν μόνο επιχειρηματικό ενδιαφέρον αλλά και πολιτικό. Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις του κ. Σαββίδη με πολιτικό περιεχόμενο κι έχουν φουντώσει οι φήμες στη Θεσσαλονίκη ότι το «Ιβάν TV» θα μπορούσε να είναι το όχημα για τη δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος κεντροδεξιών αποχρώσεων. Εκτός από τον κ. Καμμένο και ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί αγαστές σχέσεις με τον επιχειρηματία, αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας και με τον Σαββίδη και με τον πρώην πρωθυπουργό.
Να θυμίσουμε ότι και ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Αν. Παπαμιμίκος έχει και συγγενικές σχέσεις με τον κ. Σαββίδη καθώς παντρεύτηκε την ανιψιά του. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης γνωστός για τις πολιτικές απόψεις του που αλλάζουν ανάλογα με το πως φυσάει ο Βαρδάρης. Και ο δήμαρχος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να παίξει ενεργό ρόλο ή ρόλο «κράχτη» για τους κεντρώους σε ένα νέο κόμμα.
Να τονίσουμε επίσης ότι εδώ και λίγους μήνες υπάρχει έντονη η φημολογία για ρήξη στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου με τον τελευταίο να αναζητά νέα πολιτική στέγη. Στη Νέα Δημοκρατία, όσο τουλάχιστον είναι ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης δεν θα περάσει ούτε έξω από την πόρτα. Στη Χρυσή Αυγή θα ήθελε αλλά θα τον πλακώσουν στις φάπες, στα άλλα κόμματα δεξιά της ΝΔ, που δεν θα ήθελαν ποτέ έναν «μνημονιακό» υπουργό που τον έχουν άλλωστε χαρακτηρίσει και «σκυλάκι» του Αλέξη.
Τι του μένει λοιπόν από τον να πουλήσει τον «καραμανλισμό» του και να τον περιφέρει ως... παράσημο για μελλοντικές πολιτικές του κινήσεις;
Ο Κ. Καραμανλής έχει τελευταία ρίξει τους τόνους με τον Κυριάκο και τη ΝΔ. Άλλωστε με το κόμμα κουτσά – στραβά να έχει αέρα υπεροχής, δύσκολα να παίξει ο πρώην πρωθυπουργός το ρόλο του σαμποτέρ. Αυτό δεν θα τον απέκλειε από το να στηρίξει υπογείως ένα νέο «καραμανλικό» κόμμα στο οποίο θα είναι μπροστάρηδες Καμμένος, Τζιτζικώστας, Παπαμιμίκος και διάφοροι άλλοι που βρίσκονται γύρω από τους συγκεκριμένους πολιτικούς.
Και κανείς δεν θα απέκλειε τον Ιβάν Σαββίδη από μια ξεκάθαρη στήριξη σ' αυτόν τον σχηματισμό, λόγω και των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με όλους. Και χρηματοδότηση αλλά και με το κανάλι που θα μπορούσε να πάρει.
Έτσι, σκέφτονται κάποια σατανικά μυαλά, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα... κόμμα Θεσσαλονίκης απέναντι στο «κράτος των Αθηνών» που θα ήταν το αντίβαρο στο κεντροαριστερό άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα και απέναντι στον Μητσοτάκη που πιστεύουν ότι δεν εκφράζει τις αρχές του φιλελευθερισμού.
Υπάρχει κι έντονο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον σε όλο αυτό το σκηνικό. Το μίσος του Σαββίδη για τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, η προσέγγιση του δεύτερου στον ΣΥΡΙΖΑ και η κόντρα που έχει ο Καμμένος με την ομάδα του Πειραιά παίζουν το ρόλο τους.
Και για να μην πούμε για γεωπολιτικό ενδιαφέρον. Ο Πάνος Καμμένος, ως υπουργός Άμυνας έχει αναπτύξει σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα, ο Ιβάν Σαββίδης είναι άνθρωπος των Ρώσων και δένει το γλυκό. Για να μην αναφέρουμε ότι πολλοί χρεώνουν στον Τσίπρα στροφή στον αμερικανικό παράγοντα ή προσκόλληση στη Γερμανία.

Έτσι, λοιπόν, θα μπορούσαμε να έχουμε ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στο οποίο θα εμπλέκονται πολλοί παράγοντες. Τώρα για το αν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα έκανε ένα τέτοιο βήμα, να στηρίξει δηλαδή κόμμα με Σαββίδηδες, Καμμένους κ.λπ. δεν το ξέρουμε. Ούτε ξέρουμε αν το «ρωσικό κόμμα» θα είχε ένα ισχυρό ποσοστό για να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτό που ξέρουμε καλά είναι ότι γίνονται πολύ υπόγειες διεργασίες και πολλά ύποπτα deal που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου