Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η εποχή του «δ» – Παρουσιάστηκε η πρώτη υπερκομματική εκστρατεία για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος

http://www.pontos-news.gr/article/155589/i-epohi-toy-d-paroysiastike-i-proti-yperkommatiki-ekstrateia-gia-tin-allagi-toy
  • Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του «δ» στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ένα από τα πλέον ιστορικά κτήρια της Αθήνας που συνδέεται άμεσα με το πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής το«δέλτα», η πρώτη πολιτική-υπερκομματική εκστρατεία για την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.

Ίσως η μόνη λύση –κατά τους εμπνευστές του– σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και οι πολίτες την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.
Παρουσία πλήθους κόσμου ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης και η δικηγόρος Αθηνών Ιωάννα Μετιτανίδου παρουσίασαν τις 10 μεταρρυθμίσεις-αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος και της «κομματικής δημοκρατίας».
Όπως χαρακτηριστικά είπαν, αν και πρόκειται για 10 ιδέες «κοινής λογικής» κανένας πολιτικός φορέας μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του σχετικά με αυτές, αντιθέτως έχει προστατεύσει και διαιωνίσει τις παθογένειες συντηρώντας έτσι το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που διαβρώνει την ελληνική κοινωνία. Για αυτό το λόγο κάλεσαν τους πολίτες να συστρατευτούν με το «δέλτα» που δεν είναι πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει στο επίκεντρο του πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.
Από την πλευρά του ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης έβαλε σε γεωπολιτικό πλαίσιο την ιδέα γέννησης της ελληνικής επανάστασης και του ελληνικού κράτους. Παράλληλα, παραθέτοντας ιστορικά γεγονότα από το 1828-2016 απέδειξε ότι η ελληνική επικράτεια είχε τεράστια γεωπολιτική αξία για τις Μεγάλες Δυνάμεις, που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στην εξέλιξη του ελληνικού κράτους και τη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τους συστήματος διαχείρισης της εξουσίας τα τελευταία 200 χρόνια.
Όπως είπε, είναι «βαθύτατα πεπεισμένος ότι τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον καταραμένο διχασμό, ο οποίος είναι αποτέλεσμα και επιδίωξη εκείνων που θέλουν να ορίζουν την τύχη της».
Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και πως πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν δράση, προχωρώντας σε δημοκρατική επανάσταση, με τους νέους να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο.
 
Ο πρώην Εφέτης Δ.Δ. Χρίστος Γ. Χουτόπουλος επισήμανε στη ομιλία του ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα και πως έχουμε δημοκρατία μόνο τύποις και κατ’επίφαση, μια αλήθεια στην οποία οδηγείται η χώρα επειδή η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. «Οι δικαστές διορίζονται και ελέγχονται από τους πολιτικούς, την εκάστοτε κυβέρνηση, την εκτελεστική λειτουργία» είπε.
Γι' αυτό και χαρακτήρισε σωστή την ιεράρχηση του «δέλτα» να ξεκινήσει την υπερκομματική εκστρατεία του από το αίτημα να τεθεί «τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστών από τους πολιτικούς».
Ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Μπαλακτάρης παρουσίασε το πώς από το φθαρμένο πολιτικό σύστημα μπορεί η Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή. Αναφέρθηκε στη Μεταπολίτευση ως μια περίοδο δημοσίου ψεύδους, τη διαφθορά και τη διαπλοκή που χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή δεκαετίες τώρα, τις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ πολιτικών και πολιτών, την προσωποκρατία και την κρίση που ταλανίζει σήμερα τη χώρα.
Την εκδήλωση συντόνισε η πολιτική επιστήμων-διεθνολόγος Κατερίνα Τσέλιου. Παραβρέθηκαν πολιτικοί, πρέσβεις, στρατιωτικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία και δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου