Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΘΕΜΑ στα επιτελικά γραφεία δεν είναι γιατί θα μας επιτεθεί ο ¨σουλτάνος¨ αλλά πότε θα μας επιτεθεί;

https://hellasforce.com/2016/10/21/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1/
%cf%83%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%b7
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάντα ήθελαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις να έχουν καλές σχέσεις με τους γείτονες αλλά στην σημερινή χρονική συγκυρία το κακό θριάμβευσε.

Διεθνείς κύκλοι χαρακτηρίζουν τον κ Ερντογάν ως νεκρό άνθρωπο και άλλοι ως έχοντα ψυχολογικά προβλήματα.
Σκεφτείτε τώρα έναν φρενοβλαβή να έχει πάρει τις αποφάσεις του και να του μένει να ορίσει την ημερομηνία πραγματοποίησης των .
Τα προσωπεία κατέπεσαν…
«Αμετανόητος Ερντογάν: Δεχθήκαμε από ανάγκη την Λωζάννη, την αρνούμαστε»
«Ο Σουλτάνος θέτει και πάλι θέματα εδαφικής ακεραιότητας»
«Αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάννης»
«Την δεχθήκαμε από ανάγκη και εγκλωβιστήκαμε αλλά την αρνούμαστε»
«Θέλει να πάρει πίσω τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»
«Καλεί την νεολαία να αλλάξει τα σύνορα: Το 2016 δεν είναι 1923»
«Το 1914 είχαμε 2 εκατ τετραγωνικά χιλιόμετρα και με τη Λωζάννη πέσαμε στα 780.000 τ.χ» iefimerida.gr/ 20 Οκτωβρίου 2016
Το επικείμενο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα τρελαίνει τον Σουλτάνο, τον ανεβάζει ουσιαστικά στα κάγκελα.
«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και ενώ η Αθήνα προσδοκά απαντήσεις στο κομβικό ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους..
Όσον αφορά την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, από την κυβέρνηση επισήμως δεν την είχαν ανακοινώσει μέχρι αργά χθες, καθώς, όπως ανέφεραν, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει ταυτόχρονα με τον Λευκό Οίκο όταν οριστικοποιηθεί το συνολικό πρόγραμμα της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη.
Ωστόσο, κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια συγκυρία κατά την οποία στην ευρύτερη περιοχή εξελίσσονται ταυτόχρονα πάρα πολλά θέματα, υπάρχουν μεγάλα μέτωπα ανοικτά, για τα οποία υπάρχει εκπεφρασμένο έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ.
Οι εξελίξεις στη Συρία, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη Βόρεια Αφρική προσελκύουν σταθερά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, ενώ η απειλή της τρομοκρατίας παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο για την αποτροπή των προσφυγικών ροών» ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ kathimerini.gr/ 19 Οκτωβρίου 2016
Όταν η Γεωπολιτική συναντά την Οικονομία μιας στενάζουσας μνημονιακής χώρας βλ. Ελλάδα.
Όταν το κούρεμα του χρέους , η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις συναντούν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει την ΑΟΖ της.
Όταν οι Αμερικάνοι έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.
Τότε τα 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ γίνονται το απόλυτο εργαλείο χάραξης γεωστρατηγικών δράσεων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ όσο ποτέ άλλοτε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:
«-Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πρέπει να φοβάστε, αυτοί είναι οι Τούρκοι.
-Μην τους υπολογίζεται καθόλου , μην τους δίνεται σημασία.
– Όσο τους υποστηρίζουν οι Δυτικοί , τόσο θα υπάρχουν.
-Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι.
-Σε κάποια στιγμή , θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς , γιατί θα καταλάβουν , ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.» Σελ. 399-340 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ -ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση.
ΓΙΑΤΊ έρχεται το αμερικανικό ιππικό;
Από τον περασμένο Μάιο οι Αμερικάνοι εκτίμησαν και δρομολόγησαν καταστάσεις.
«Οι Αμερικανοί έχουν θορυβηθεί από την πρωτοφανή ελληνική «κατατονικότητα» απέναντι στη θρασύτατη Τουρκία του Προέδρου της, Recep Tayyip Erdoan, του οποίου οι πειρατικές τακτικές βρίσκουν ανταπόκριση πλέον μόνο μέσα στη θεσμική καρικατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουν θορυβηθεί από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όπου κινείται στα όρια της διπλωματικής ανοχής και που δεν εντάσσεται σε καμία λογική διεθνοπολιτικών συμφερόντων, άρα και σε κανένα πλαίσιο συνεννόησης μαζί τους.
Επίσης έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.
Κυρίως όμως φοβούνται ότι την κατάσταση θα σπεύσει -ακούσια ή εκούσια- να εκμεταλλευτεί η Ρωσία και να βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση το ΝΑΤΟ» Του Βασίλη Κοψαχείλη. Greek Citizen greekcitizen.pblogs.gr/http://www.liberal.gr/Πέμπτη 05 Μαΐου 2016, 00:06
Λόγω της αυξανόμενης μέρα με την μέρα επιθετικότητας των τούρκων επί της Εθνικής Επικράτειας των νησιών του Αρχιπελάγους μας , της Δυτ.Θράκης αλλά και της ίδιας Κυπριακής Δημοκρατίας γινόμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι , κάτι βέβαια που βολεύει και τρίτους να ασκήσουμε το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε ακόμη και είναι τα 12 ναυτικά μίλια;
Τα γεγονότα και οι στιγμές που θα βιώσουμε εγγύς μας φέρνουν στην ενθύμηση του λόγους του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη
«Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.»
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου