Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

BREXIT: Στα χνάρια της κωλοτούμπας του Τσίπρα?


http://www.e-koutsobola.gr/2016/11/brexit.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+e-koutsobola%2FZNjE+%28%CE%9B%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%82+%29



Γράφει η Dreamworks

Όλοι εμείς οι ευρωσκεπτικιστές πήραμε μια δόση χαράς και αισιοδοξίας όταν τον Ιούνιο οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit, εν μέσω ακόμη και δολοφονιών ή "δολοφονιών".  Ίσως γιατί ενδόμυχα πιστεύαμε ότι έρχεται και η δική μας σειρά, ότι θα έχουμε μια ευκαιρία ακόμα.

Έγινε ο μεγάλος ντόρος του πως, πότε και με ποιο χρονοδιάγραμμα και άπειρες αναλύσεις για την "επόμενη μέρα" όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και των υπολοίπων χωρών κυρίως αυτών που είναι ακόμη στην ΟΝΕ.

Αφού έκατσε λίγο η σκόνη και ψιλοξεχάστηκε από τους πολλούς, το θέμα BREXIT σκάει μύτη και πάλι.

Ο εμπνευστής του περιβόητου άρθρου 50 της Ε.Ε. βάσει του οποίου ορίζονται οι παράμετροι για την αποχώρηση ενός κράτους από την Ευρωζώνη αρχίζει να τα "μασάει" λέγοντας ότι το Brexit δεν είναι αμετάκλητο και ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη η Βρετανία ακόμη και αφού αρχίσουν οι διαδικασίες εξόδου.

Γερμανία:  Το καλύτερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα ήταν… να αποφευχθεί το Brexit.  Αυτό τονίζεται στην ετήσια έκθεση της επιτροπής «σοφών» της Γερμανίας, που παραδόθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ.

Βρετανία: Μία απόφαση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση Brexit πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.  Σύμφωνα μ’ αυτή, το Κοινοβούλιο είναι αυτό που πρέπει να ψηφίσει για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας για να ξεκινήσει από μόνη της τις επίσημες συζητήσεις για την έξοδο της από την Ε.Ε.

Νάιτζελ Φάρατζ στο BBC: «Οδεύουμε προς μισο-Brexit… Είμαι όλο και πιο ανήσυχος.  Ακούω βουλευτές από όλα τα κόμματα να υποστηρίζουν πως θα πρέπει να παραμείνουμε τμήμα της ενιαίας αγοράς». Νομίζω ότι η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια διαδικασία όπου υπάρχει σκόπιμη, ηθελημένη προσπάθεια από την πολιτική τάξη να προδώσει 17.400.000 ψηφοφόρους», είπε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP.

Γεννιούνται πολλά ερωτηματικά λοιπόν.  Μήπως η Βρετανία θέλει να αποδείξει τη σκληρή της διπλωματία?  Μήπως όλα έγιναν για μια καλύτερη συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ?  Σε περίπτωση μετρίασης ή ακύρωσης του Brexit ποια θα είναι η αντίδραση του Βρετανικού λαού?  Θα αντιδράσουν τα σχεδόν 17,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι ή θα το κάνουν γαργάρα όπως εμείς?
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αlexis λοιπόν!

Τουλάχιστον στη Βρετανία το ΟΧΙ ίσως γίνει ΝΑΙ ή κάτι ενδιάμεσο αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει και μια απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου στη μέση.

Στην Ελλάδα, έχουν άλλες δουλειές στη Δικαιοσύνη: τις τηλεοπτικές άδειες και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας.

με πληροφορίες από enikos, cnn.

Dreamwork Nora Sarissa
www.facebook.com/DREAMWORKS22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου