Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή Διαμαρτυρίας Του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων - Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

http://www.synpeka.gr/index.php/editorial/item/45632-epistolh-diamartyrias-toy-syndikatoy-epaggelmatiwn-peripteroyxwn,-kapnopwlwn-psilikwn-eidwn-n-attikhs.htmlΕπιστολή διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων - Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών  Ν. Αττικής
Τέλος στα ψέματα για συγκυβέρνηση και καπνοβιομηχανίες
«Ταφόπλακα» για χιλιάδες επαγγελματίες της Μικρής Λιανικής βάζει η αυθαίρετη απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας καπνικών, καταδικάζοντας σε οριστικό αφανισμό τον κλάδο μας.
Το απίστευτο πολιτικοοικονομικό γαϊτανάκι που έχει στηθεί από την έναρξη εφαρμογής του Μνημονίου, μεταξύ Κυβερνήσεων και Πολυεθνικών Καπνοβιομηχανιών, εξακολουθεί να «στροβιλίζει» στη δίνη του τον πολύπαθο Κλάδο της Μικρής Λιανικής αλλά και την πατρίδα μας γενικότερα.
Άλλα προστάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα κάνουν όλες οι Κυβερνήσεις, αναφορικά με τη φορολόγηση καπνικών στην Ελλάδα. Ένας δαιδαλώδης ιστός αράχνης που εξυπηρετεί άνομα συμφέροντα εις βάρος της πατρίδας μας, υφαίνεται όλα αυτά τα χρόνια με στημένα άρθρα, παραπληροφόρηση καταναλωτών και επαγγελματιών του Κλάδου, χρησιμοποιώντας ακόμη και διάφορους θεσμικούς παράγοντες για τον σκοπό αυτό.
Το παρασκήνιο οργιάζει σε όλα τα επίπεδα της Εκτελεστικής Εξουσίας προσπαθώντας ο καθένας να προστατεύσει τα εταιρικά του συμφέροντα σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κος Μοσκοβισί με πρόσφατη επιστολή του έριξε όλες τις ευθύνες για τις αστοχίες όλων των Κυβερνήσεων του μνημονίου στο θέμα που αφορά την φορολόγηση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
Οι ευθύνες των Μητρικών Διοικήσεων των Πολυεθνικών Καπνοβιομηχανιών είναι πραγματικά τεράστιες! Οι ευθύνες των εκάστοτε Υπουργών Οικονομικών αλλά και των συναρμόδιων Υπουργών αγγίζουν τα όρια της πολιτικής προδοσίας εις βάρος των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.
Τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους αλλά δεν υπάρχει Εθνική πολιτική βούληση ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Οι χρονοτριβές στην εφαρμογή Ευρωπαϊκών Οδηγιών που πρέπει να νομοθετηθούν από την Ελληνική Βουλή και να εφαρμοστούν, ταυτόχρονα με ποινικές κυρώσεις είναι πολύ μεγάλες και αγγίζουν όλο τον πολιτικό κόσμο.
Σκοπιμότητες...
Η άγνοια, η ανευθυνο-υπευθυνότητα αλλά κυρίως οι σκοπιμότητες των ντόπιων συμφερόντων είναι το μελανό σημείο σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του Λιανεμπορίου Καπνικών.
Όλοι γνωρίζουν τα πάντα, όλοι μας λένε προφορικά ότι έχουμε δίκιο, όλοι υπόσχονται και στο τέλος κάνουν τα αντίθετα από αυτά που πρέπει. Εάν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, δηλαδή το σαμποτάρισμα των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, τότε βρείτε εσείς τις λέξεις για να δικαιολογήσετε τη στάση αυτή.
Το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής την Παρασκευή 30.12.2016 καταθέτει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση  προς Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες που αφορά την φορολόγηση καπνικών.
Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν όσον αφορά το μέλλον του Λιανεμπορίου καπνικών. Το τι προτείνει συγκεκριμένα το Συνδικάτο προς την Κυβέρνηση θα δημοσιευθεί μετά την συνάντηση που θα υπάρξει με το Υπουργείο Οικονομικών.
Ως πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον Κλάδο μας να επικρατήσει σύνεση στις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβουν όλοι ώστε να λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο θέμα ώστε να υπάρξει επιβίωση αλλά και αμοιβαία οφέλη για όλους μας.
Γιώργος Δούκας
Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου