Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ> Ο Παντελής και το Κορίτσι με τα απασχολημένα χέρια

http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-pantelis-ke-koritsi-ta-apascholimena-cheria/

Στον Ιλιγγο Ιατροδικαστών και τηλεπαρουσιαστριών με ακόρεστη ανάγκη τηλεοπτικής επιβίωσης


Ενα συναρπαστικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στο οποίο εμπλέκονται ιατροδικαστές, δικηγόροι, ασφαλιστικές εταιρίες, Τροχαία, διψασμένες γενικότερα τηλεπαρουσιάστιες, δημοσιογράφοι (πως θα μπορούσαν να λείπουν άλλωστε αυτοί;) στην υπόθεση που αφορά το τελευταίο γκάζι για το θάνατο του Παντελή Παντελίδη.
 Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα από τα δύο κορίτσια που κατάφεραν να βγουν ζωντανές από το Τροχαίο “αρνούμενες” να ακολουθήσουν τον Παντελή στον Ουρανό. Μήλο της Εριδος οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις που διεκδικούν τα κορίτσια οι οποίες όταν άρχισε να νυχτώνει εκείνη την μοιραία νύχτα δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν ότι το ξημέρωμα θα τις έβρισκε στο Νοσοκομείο, τον διάσημο φίλο τους νεκρό και τις ίδιες να ζητούν αποζημίωση για το σωματικό και ψυχικό σακάτεμα.
 Κι όμως όλα αυτά συνέβησαν εκείνη την ιλιγγιώδη ξέφρενη νύχτα.

Τα όσα ακολούθησαν, τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται σήμερα είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για το κράτος οι πολίτες του οποίου ορκίζονται στην συμπαντική συνειδητότητα του Σώρρα, τον οποίο επέβαλε ο συρφετός των ΜΜΕ σε ένα βλαμμένο τηλεοπτικό κοινό-ψηφοφόρων που μπορούν να δεχθούν τα πάντα.
H οικογένεια του Παντελή μέσω πρόθυμων ιατροδικαστών υποστηρίζει ότι οδηγούσε η Φρόσω, το κορίτσι που βγήκε με τις λιγότερες “απώλειες” από το δυστύχημα. Πέρα από τις θεωρίες των ιατροδικαστών υπάρχει ένα ερώτημα που έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του Παντελή:
-Θα επέτρεπε ποτέ ένα σερνικό όπως ο Παντελής σε ένα κοριτσάκι να οδηγήσει το θηριώδες τζιπ του ή θα προτιμούσε εκείνη να βρίσκεται δίπλα του ασφαλής, ευτυχισμένη και απελευθερωμένη από την οδήγηση;
 Ποιος άνδρας θα επιθυμούσε ξημερώματα μετά από μια ξέφρενη νύχτα με φαγητό,ουίσκι, σαμπάνιες, πολύ τσόχα και πολύ καπνό μια νεαρή κούκλα με απασχολημένα στο τιμόνι χέρια και πόδια;
Εξάλλου η Τροχαία από την πρώτη στιγμή σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι οδηγούσε ο Παντελής.
Σε μια ακόμη ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook προχώρησε η Μίνα Αρναούτη εννέα μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, σε ηλικία 32 ετών. Η νεαρή κοπέλα που επέβαινε στο μοιραίο τζιπ ξεσπά, για ακόμη μια φορά, και αναφέρεται στα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι ο άτυχος τραγουδιστής δεν ήταν εκείνος που οδηγούσε το μοιραίο εκείνο πρωινό του Φεβρουαρίου.
«Ένα χρόνο ταλαιπωρούμαι και με χτυπάτε. Οδηγούσε εκείνος σας αρέσει δεν σας αρέσει και θα με αποζημιώσετε μέχρι τελευταίας γρατζουνιάς» γράφει μεταξύ άλλων η Μίνα Αρναούτη.

Δείτε το μήνυμα
ραδομένος στον ίλιγγο της απόλαυσης με δύο αγγέλους στο πλευρό του ταξίδεψε για τον Παράδεισο ο Παντελής Παντελίδης. Είχε ανάγκη αυτή την χάλαρωση μετά από μια άγρια νύχτα, στην κυριολεξία αξημέρωτη, η οποία δεν ήταν τόσο γούρικη για τον ίδιο. Στο πράσινο τραπέζι της Γλυφάδας είχε χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ και μέσα του ένιωθε την ανάγκη να τα αφήσει όλα αυτά πίσω του….
 Γράφει ο Ian Ford
pantelidis_3
 
Εξάλλου είχε όλη την ζωή μπροστά του-τον περίμενε μια συναρπαστική καριέρα και πολλά, πολλά, πολλά λεφτά. Τόσα πολλά που δεν μπορούσε να τα χωρέσει ο νους του. Τόσα πολλά που ούτε ο πολύ στενός του φίλος, το αδέλφι του, ο Αντώνης Ρέμος, δεν είχε βγάλει στην καριέρα του. Με τον Αντώνη τους ένωναν τόσα πολλά… Τώρα όμως ο Παντελής είχε ανάγκη να απολαύσει την στιγμή, να ανακουφισθεί από μια άγρια νύχτα με πολύ ουίσκι, σαμπάνιες, φαγητό, χορό, πόκερ…Μια ξέφρενη νύχτα που αντιστοιχούσε σε χρόνια στις ζωές κάποιων κοινών θνητών…Οχι, το ξημέρωμα της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016, το θηριώδες τζιπ του Παντελή Παντελίδη, αυτή η αυτοκινούμενη σουίτα, δεν έτρεχε…
121046-271087
Εάν συνέβαινε αυτό το μεταλικό κτήνος θα περνούσε στην άλλη πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης σαν αεροπλάνο που συντρίβεται στην προσγείωση. Ο Παντελής με δύο κούκλες συνοδηγούς στην χαλάρωση (μετά από μια ιλιγγιώδη νύχτα), την εκρηκτική Φρόσω και την όμορφη Μίνα δεν είχε λόγους να βιάζεται…Αλλωστε χρειάστηκε να ξημερώσει για να μείνουν μόνοι τους, οι τρεις τους, μετά από μια νύχτα ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Ο Παντελής πατούσε ελαφρά το πεντάλ του γκαζιού ίσα που το χαϊδευε…Τα κορίτσια έδειχναν να απολαμβάνουν την διαδρομή, η ατμόσφαιρα μέσα στο τζιπ του Παντελή με τους δύο αγγέλους συνοδηγούς στην ευτυχία της στιγμής είχε κάτι από πάρτυ που θα ζήλευε και ο Χιου Χέφνερ. Ξημερώματα στην Γλυφάδα με δύο εκρηκτικές καλλονές…
screenhunter_2317_mar._11_12.51_0
Και πάνω στην στιγμή της έκρηξης ευτυχίας είναι πολύ πιθανό ο Παντελής να πάτησε κάπως άτσαλα το πεντάλ του γκαζιού. Ακολούθησαν δευτερόλεπτα εκτός ελέγχου. Στιγμές πανικού και αδρεναλίνης…Ο Παντελής “αποχαιρέτησε” τα κορίτσια και ταξίδεψε για τον Παράδεισο… Η Μίνα λιγότερο εκτεθειμμένη στην καρδιά του θηρίου δίνει μάχη για την ζωή της…Η Φρόσω πιο καλά προστατευμένη, είχε προλάβει να κουλουριαστεί σε τέτοιο σημείο του εσωτερικού του SUV που λειτούργησε σαν ασπίδα για το κορμί της…Πετάχθηκε πρώτη έξω λένε κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες…Σημασία έχει ότι η μία από τους επίγειους αγγέλους που συνόδευαν τον Παντελή γλίτωσε την ζωή της…Η Μίνα δίνει τη μάχη της και ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει. Στο κάτω-κάτω εκεί πάνω, στον Παράδεισο, υπάρχουν πολλά κορίτσια-άγγελοι που τραγουδάνε αυτή την στιγμή στο πλευρό του Παντελή…
12705756_1172823899395946_239006290553936506_n
Ξημερώματα Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016, για την ακρίβεια περασμένες 4.
(To “Kουρδιστό Πορτοκάλι” παρουσιάζει την τελευταία νύχτα της ζωής του και την λάθος “διείσδυση” του Παντελή.)
Η Μυρσίνη Αρναούτη, το κορίτσι που λίγο αργότερα θα κάθονταν στο πίσω κάθισμα του θηριώδους SUV της Μercedes με τον Παντελή στη θέση του οδηγού, ανεβάζει τη γνωστή φωτογραφία στο προφίλ της στο Instagram.
mina
Ενα στιγμιότυπο από το παιχνίδι πόκερ που βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Μια μεγάλη παρέα φίλων βρίσκεται στο σπίτι της Γλυφάδας.
Εκτός από τον τραγουδιστή τουλάχιστο 5 άνδρες συμμετέχουν στο παιγνίδι. Είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν με τον τρόπο τους την  μεγάλη πρεμιέρα του φίλου τους. Κι αυτή την φορά ήταν αποφασισμένοι να τον πνίξουν στα πανέρια με τα γαρύφαλλα, όπως εκείνο το βράδι στην «Πύλη Αξιού» στην Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζονταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Εκείνες οι φωτογραφίες προκάλεσαν διάφορα σχόλια στα ΜΜΕ-πολλά από τα οποία πικρόχολα.
Ο τίτλος “τον έθαψαν κάτω από τα πανέρια με τα γαρύφαλλα” που έπαιξε πολύ στα ΜΜΕ εκείνες τις μέρες, σήμερα θα μπορούσε να μοιάζει σαν black χιούμορ ή κάτι σαν παιγνίδι της μοίρας.
Για το τελευταίο πόκερ του Παντελή, οι πληροφορίες θέλουν το παιχνίδι να είναι χαλαρό ανάμεσα σε φίλους (τα γούρια για να πάει καλά η πρεμιέρα θα λέγαμε), ενώ υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι  δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε φιλικό και πως κρατιούνταν ποσοστά. Στο τραπέζι υπήρχε ουίσκι και σαμπάνια.
Το αν είχε πιει ο Παντελής θα το δείξουν οι εξετάσεις. Το αν χάθηκαν χρήματα (κάποιοι κάνουν λόγο για 25.000 ευρώ), ποιοί τα έχασαν, ποιοι κέρδισαν και ποιοι “κάλυψαν” το ποσό, αυτό το γνωρίζουν οι φίλοι της τελευταίας βραδιάς, όπως επίσης και τα δύο κορίτσια, η Μυρσίνη και η Φρόσω, τις οποίες σημάδεψε για πάντα η απόδραση του ειδώλου στον Παράδεισο.
121046-271087
Glyfada-20120211-00490Glyfada-20120211-00491
Στην πάνω φωτογραφία το SUV της Μercedes παρκαρισμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας του Αντώνη Ρέμου στη Γλυφάδα. Με το ίδιο τζιπ ο Παντελής Παντελίδης απέδρασε από την ζωή στις 8.20 το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016.
pantelidis-ix-6_0
pat000
f15

Tι έκανε δυο λαϊκά παιδιά όπως ο Αντώνης Ρέμος και ο Παντελής Παντελίδης με τόσα κοινά χαρακτηριστικά να έχουν μια τόσο διαφορετική τύχη στη ζωή; Τι είναι αυτό που έδωσε την δυνατότητα στον Λάκη Λαζόπουλο, τον Γιώργο Λιάγκα, τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και πολλά άλλα “παιδιά του λαού” να απολαύσουν μια ζωή απρόσμενα χαρισάμενη, με ζηλευτό lifestyle, ενώ ο Παντελής μας παρακολουθεί πλέον από ψηλά, κάπου ανάμεσα στα σύννεφα.
Τι ήταν αυτό που έκανε “λάθος” ο αυτοδημιούργητος Παντελής από την γειτονιά της Νέας Ιωνίας; Kατά τη γνώμη μας ήταν θέμα “διείσδυσης” στο εγχώριο lifestyle και την λεγόμενη “καλή κοινωνία” η οποία θα του επέτρεπε να αποκτήσει τις κατάλληλες άκρες και να συνεχίσει την πορεία προς τη δόξα.
Ο Παντελής, ένα παιδί χωρίς “δεύτερες” σκέψεις-πόσο μάλλον “τρίτες”-μπήκε σαν ταύρος στο υαλοπωλείο της κοινωνίας του εγχώριου lifestyle. Iσως να είχε την ατυχία του ότι δεν βρέθηκε κάποιος να του ψιθυρίσει ορισμένους κανόνες επιβίωσης. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το πως οδηγούμε το αυτόματο θηρίο της Mercedes. H ιλιγγιώδης άνοδος μέσω του YouTube έβγαλε μεν τις δισκογραφικές εταιρίες έξω από την ζωή του, από την άλλη του στέρησε το πάρε-δώσε με ανθρώπους, κάποιος από τους οποίους θα μπορούσε να του πει
Παντελή, μην εμφανίζεσαι διαρκώς με κορίτσια στις δημόσιες εμφανίσεις σου. Κράτησέ τα για το κρεβάτι σου. Κι αυτό γιατί αποκλείεις ένα μεγάλο κομμάτι θαυμαστών, αν με εννοείς…
Ο Παντελής σαν άλλος Μάικ Τάισον δεν έδινε σημασία στις λεπτές αποχρώσεις της showbiz. Αδιαφόρησε για τα αγορίτσια που περίμεναν ένα νεύμα του για να τον αισθανθούν πιο κοντά, πιο οικείο.
Ο Παντελής θέλησε να μπει με χίλια στο νέο κόσμο χωρίς να παρατηρεί τις “αποχρώσεις” γύρω του.
Είναι οι αποχρώσεις εκείνες που επέτρεψαν στα υπόλοιπα λαικά παιδιά να απολαύσουν μια ζωή αναντίστοιχη με το ταλέντο τους, κομμένη και ραμμένη όμως στους κανόνες του εγχώριου ασανσέρ κοινωνικής ανόδου της showbiz, αν με εννοείς.
Ο Παντελής είχε όλα τα προσόντα να γίνει ένας θρύλος στην κατηγορία “παιδιά του λαού” που έγιναν αστέρες. Ολα εκτός από ένα: να μπορεί να κόβει ταχύτητα και να τρυγίζει τα προσφερόμενα άνθη. Ηταν πάντα γκαζωμένος, σίφουνας. Και πολύ νέος για να παραδειγματιστεί από ζωές άλλων αστέρων του είδους: Αρσιβαρίστες, τηλεαστέρες, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, ομότεχνοί του καλλιτέχνες, λαϊκά παιδιά όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, είχαν τα αντανακλαστικά να αφουγκραστούν τις ανάγκες ενός “κοινού” που αγνοούσε ο Παντελής γιατί του ήταν αδιάφορο.
Ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Πέτρος Κωστόπουλος, πολύ σωστά ανέδειξαν το σημείο Γάμα που ο Παντελής αγνόησε:
-To ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές…
απεκάλυψε ο δήμαρχος Στυλίδος, ο οποίος με μαεστρία διείσδυσε στην αθηναική κοινωνία.
Ηταν θέμα διείσδυσης λοιπόν. Θέμα λεπτών “αποχρώσεων” που ο εκρηκτικός Παντελίδης δεν συνυπολόγισε στην ξέφρενη ζωή του.
Ο Παντελής είχε με την μητέρα του την κλασσική σχέση του Ελληνα γιου: Της εμπιστεύονταν τα 2/5 από τα λεφτά που έβγαζε. Φρόντιζε να ζήσει την οικογένειά του.
Ως εκεί. Ο φίλος του Αντώνης Ρέμος για παράδειγμα, είχε μια πολύ πιο στενή σχέση με την μητέρα του-αφουγκράζονταν την θηλυκή πλευρά και πορεύονταν.
«Μετά το χωρισμό των γονιών μου, δεν είχα σχέση με τον πατέρα μου. Λίγο πριν πεθάνει, ένας φίλος μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Ο πατέρας σου πεθαίνει και θέλει να σε δει”. Πήγα, τα είπαμε, αφήσαμε το παρελθόν πίσω μας, ήρθε και η μητέρα μου. Δεν θα φύγει από τη μνήμη μου ότι είδα τον πατέρα μου και τη μητέρα μου μαζί στον ίδιο χώρο ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια».
Ο Αντώνης Ρέμος με τη μητέρα του Ελένη
Ο Αντώνης Ρέμος με τη μητέρα του Ελένη
 -Η μητέρα μου ήταν ο άνθρωπος που πάντα είχα στη ζωή μου και το γεγονός ότι το παιδί μου ήταν κορίτσι σήμαινε ότι θα πάρει το όνομά της. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη επάνω σ’ αυτό. Όταν μάθαμε ότι το παιδί θα ήταν κορίτσι, ήταν δεδομένο ότι θα πάρει το όνομα της μητέρας μου. Η μητέρα μου έχει παλέψει πολύ για να μας μεγαλώσει. Εργαζόταν ως καθαρίστρια σε σπίτια. Και δούλεψε πολύ σκληρά -και στη Γερμανία και αργότερα στην Ελλάδα- για να αναθρέψει σωστά τα παιδιά της. Η σχέση μου μαζί της είναι πολύ έντονη, όπως άλλωστε θεωρώ ότι συμβαίνει με όλα τα παιδιά, ίσως έχοντας κι ένα λόγο παραπάνω λόγω της απουσίας του πατέρα μου απ’ το σπίτι εξαιτίας του χωρισμού τους όσο ήμουν ακόμη μικρός. Ουσιαστικά η οικογένειά μου ήταν η μητέρα μου».
Δύο ιατροδικαστές της οικογένειας Παντελίδη μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εξήγησαν πως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τραγουδιστής ήταν συνοδηγός στο μοιραίο τζιπ. Και οι δύο, ο Σωκράτης Τσαντίρης και ο Κωνσταντίνος Ανδρέου, δήλωσαν πως παρέδωσαν ήδη την έκθεση τους προκειμένου να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα που θα αναλάβει την υπόθεση.Στο μεταξύ, μια ανάρτηση που λέει πολλά, χωρίς να αναφέρεται συγκεριμένα σε κάτι, έκανε το μεσημέρι στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η Μίνα Αρναούτη. Η Μίνα είναι το κορίτσι που καθόταν στο πίσω κάθισμα του μοιραίου τζιπ της 18ης Φεβρουαρίου. Η Μίνα έγραψε: «Έχω κάνει φάκελο στο κινητό μου “οδηγοί 2017”. Σε κάθε αμάξι που μπαίνω φωτογραφίζω τον οδηγό … δεν την ξαναπατάω!», θέλοντας να υπονοήσει ότι δεν οδηγούσε η Φρόσω και ότι δεν την πιστεύουν…
Οι καταθέσεις της Μίνας και της Φρόσως
Δεκαεπτά μόλις ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην αερογέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, η 20χρονη Φρόσω Κυριάκου μέσα από τον «Ευαγγελισμό» δίνει την πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού. «Ημουν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης και στις πίσω θέσεις επέβαινε η Μυρσίνη Αρναούτη. Κινούμασταν επί της γέφυρας του πρώην ανατολικού αεροδρομίου με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Κανένας μας δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Κάποια στιγμή ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγήκαμε από την πορεία μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής κινούμασταν με κανονική και σταθερή ταχύτητα. Στο ύψος της στροφής ο Παντελής ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Από τα λίγα που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι το αυτοκίνητο ανετράπη και ήμασταν και οι τρεις εγκλωβισμένοι. Στη συνέχεια μας απεγκλώβισαν, αλλά δεν θυμάμαι ποιοι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ημουν η πρώτη που απεγκλώβισαν από το όχημα και ήμουν στη θέση του συνοδηγού. Αυτά μπορώ να θυμηθώ προς το παρόν», ανέφερε συγκεκριμένα η Κυριάκου, επισημαίνοντας στο τέλος το εξής: «Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση».
Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά, στις 26 Απριλίου, η 20χρονη πηγαίνει στην Τροχαία Ελληνικού και δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Βρισκόμασταν σε φιλική οικία μαζί με τον Παντελή Παντελίδη και τη Μυρσίνη Αρναούτη. Καθόμασταν σε έναν καναπέ και δεν μπορούσαμε να δούμε τι κάνει ο Παντελίδης καθώς και αν έχει καταναλώσει αλκοόλ και σε τι ποσότητα. Τις πρωινές ώρες αποχωρήσαμε οι τρεις μας για να επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητο. Εγώ, όπως είχα καταθέσει, κάθισα στη θέση του συνοδηγού και η Αρναούτη στο πίσω κάθισμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποια πλευρά.
Στη θέση του οδηγού κάθισε ο Παντελίδης και ξεκινήσαμε. Μάλιστα βρεθήκαμε σε κάποιο αδιέξοδο και με οπισθοπορεία βγήκαμε από αυτό. Εγώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής κρατούσα το κινητό μου και δεν κοίταζα εμπρός. Μετά την πρόσκρουση δεν θυμάμαι κάτι και πιθανόν να έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα εντός του αυτοκινήτου από φωνές της Αρναούτη. Και πιθανόν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που με απεγκλώβισαν από το όχημα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για το ατύχημα και τον τραυματισμό μου αλλά επιθυμώ την πλήρη αστική μου αποκατάσταση».
Η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, που τραυματίστηκε σοβαρά και ακόμα βρίσκεται στον «Ευαγγελισμό», έκανε δύο μήνες να συνέλθει για να μπορέσει να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού. Στις 20 Απριλίου κλιμάκιο της Αστυνομίας την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και πήρε τη μία και μοναδική κατάθεσή της. «Τη 18η Φεβρουαρίου βρισκόμουν στην περιοχή του Ελληνικού σε φιλική οικία του Παντελή Παντελίδη, με τον οποίο ήμουν παρέα καθώς και με την Κυριάκου Ευφροσύνη. Και πριν ήμασταν όλοι μαζί και μεταβήκαμε στην οικία με το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο Παντελίδης.
Φύγαμε από το σπίτι χωρίς να προσέξω την ακριβή ώρα και επιβιβαστήκαμε πάλι στο όχημα. Εγώ κάθισα στο πίσω κάθισμα δεξιά και στη θέση του συνοδηγού η Κυριάκου, ενώ στη θέση του οδηγού ο Παντελίδης. Κατά την πορεία μας ο Παντελίδης μπήκε σε αδιέξοδο και με οπισθοπορεία κινηθήκαμε προς τη γέφυρα εξόδου του πρώην ανατολικού αεροδρομίου για τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Κατάλαβα ότι ο οδηγός ήταν σε θέση να οδηγεί και δεν μου έδωσε την εντύπωση ανθρώπου που να μην έχει τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αντιλήφθηκα ότι έχει αναπτύξει ταχύτητα και τον παρότρυνα να μειώσει την ταχύτητα, φορώντας αμέσως τη ζώνη ασφαλείας.
Ο οδηγός δεν μείωσε την ταχύτητα, αλλά αντίθετα ένιωσα ότι η ταχύτητα του οχήματος αυξήθηκε λίγο πριν τη γέφυρα. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και από το σημείο αυτό και ύστερα δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Συνήλθα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, σοβαρά τραυματισμένη και έμαθα για τον χαμό του οδηγού βρισκόμενη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης έμαθα ότι η Κυριάκου είχε τραυματιστεί ελαφρά», λέει η Αρναούτη.
Στην ερώτηση του αστυνομικού αν κατά τη διάρκεια της διαδρομής αντελήφθη κάποιο άλλο όχημα ή άνθρωπο να έχει παρεμβληθεί στην πορεία του οχήματος, είπε ότι δεν θυμάται και προσέθεσε: «Τη διάρκεια που βρισκόμασταν στην οικία που προανέφερα ήμουν καθισμένη με την Κυριάκου, και δεν είδα αν ο Παντελίδης είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και πόση. Εγώ είχα πιει 5 με 6 ποτά. Κατά την επιβίβασή μας ήμασταν μόνο οι τρεις μας και δεν φορέσαμε ζώνες ασφαλείας, την οποία, όπως προείπα, φόρεσα στη συνέχεια λόγω φόβου. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για τον τραυματισμό μου, επιθυμώ όμως την πλήρη αστική μου αποζημίωση».
Τι κατέθεσαν οι φίλοι του Παντελή
Τρεις μήνες μετά το τροχαίο της Βουλιαγμένης, μετά από έγγραφη απαίτηση της οικογένειας του τραγουδιστή, οι φίλοι του Παντελή Παντελίδη που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ στο διαμέρισμα της Γλυφάδας κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση. Πρώτος πήγε ο κοσμηματοπώλης Χ.Τ.: «Βρισκόμουν μαζί με άλλα άτομα στην περιοχή του Ελληνικού στο σπίτι της 29ης οδού και γύρω στις 04.00 ήρθε ο φίλος μου Παντελής Παντελίδης μαζί με την Κυριάκου και την Αρναούτη. Από ό,τι θυμάμαι είχαν έρθει από το κέντρο διασκέδασης “Απλά Ελληνικά”. Μαζευτήκαμε για να παίξουμε χαρτιά. Εγώ πρώτη φορά βρισκόμουν σε αυτή την οικία.
Ο Παντελίδης ζήτησε να του φέρουν ποτό, και μάλιστα ουίσκι, ενώ για τις γυναίκες, σαμπάνια. Στο σπίτι αυτό μείναμε μέχρι τις 08.00 και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε καταναλώσει 4-6 ποτήρια ουίσκι. Τα τελευταία 45 λεπτά δεν είχε πιει καθόλου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας και προς το τέλος είπα σε κάποιο άτομο που έβαζε ποτά: “Τι κάνεις; Είναι δυνατόν να του βάζεις ενώ βλέπεις ότι είναι πιωμένος;”. Επίσης είπα να του φτιάξουν καφέ, πράγμα το οποίο έγινε, αλλά ο Παντελής αρνήθηκε να πιει. Κατά την αποχώρηση, τους κάναμε πλάκα για τα χαρτιά, μιλήσαμε για την πρεμιέρα του και απευθύνθηκα στη Φρόσω: “Ρε Φρόσω, για καλό και για κακό μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητο;”.
Η Φρόσω μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της κι εγώ επανέλαβα την ίδια ερώτηση παίρνοντας την ίδια καταφατική απάντηση. Μου έδωσε να καταλάβω ότι θα οδηγούσε το αυτοκίνητο. Κατά την αποχώρηση ο Παντελίδης φαινόταν ότι είχε πιει και μάλιστα πολύ. Δεν παραπατούσε, αλλά δεν ήταν και νηφάλιος. Δεν είδα ποιος μπήκε στο αυτοκίνητο, ούτε ποιος οδήγησε».
Η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η Φρόσω Κυριάκου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι καθόταν μαζί με τη φίλη της Μίνα Αρναούτη στον καναπέ και όχι στο τραπέζι με την τσόχα, με αποτέλεσμα να μη βλέπει αν και πόσο είχε πιει ο Παντελίδης.
Ενας δεύτερος φίλος του Παντελίδη που βρισκόταν στο σπίτι της Γλυφάδας έδωσε μια σύντομη κατάθεση για όλα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες ώρες. «Είχαμε μαζευτεί στο σπίτι χωρίς να γνωρίζω τον αριθμό των ατόμων για να παίξουμε χαρτιά. Γύρω στις 03.30-04.00 ήρθε και ο Παντελίδης μαζί με την Κυριάκου και την Αρναούτη. Ζήτησαν να πιουν ποτά, ο Παντελίδης ουίσκι ενώ οι γυναίκες σαμπάνια. Παραμείναμε στο σπίτι αυτό μέχρι τις 07.50 και στη συνέχεια αφού αστειευτήκαμε αποχώρησε μαζί με τις γυναίκες. Μάλιστα του είπαμε να οδηγήσει άλλος το αυτοκίνητο, αλλά αρνήθηκε. Ο Χ.Τ. ρώτησε τη Φρόσω δύο φορές αν μπορεί να οδηγήσει, αυτή κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι της χωρίς συναίνεση. Φύγαμε από το σπίτι χωρίς να γνωρίζω ποιος οδήγησε, σε ποιες θέσεις καθόταν ο καθένας τους», ανέφερε ο δεύτερος φίλος του άτυχου τραγουδιστή Ε.Ζ.
Ο στενός του συνεργάτης Ιωάννης Ζακάκης που εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν για πολλές ώρες μαζί του αλλά αποχώρησε πριν ο Παντελίδης πάει στο σπίτι της Γλυφάδας για να παίξει χαρτιά, κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Κατευθύνθηκα προς το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου συνάντησα τη Φρόσω Κυριάκου, η οποία είχε τραυματιστεί πιο ελαφρά. Σε συνομιλία που είχαμε τη ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε: “Φύγαμε από τη φιλική οικία και πριν φτάσουμε στη γέφυρα εγώ κοίταζα το κινητό μου, ο Παντελής έτρεχε και την ώρα που χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος άπλωσε το χέρι του προς εμένα για να με προστατεύσει, τρακάραμε και βρέθηκε πάνω μου. Μετά την κηδεία του Παντελή ξαναπήγα στο νοσοκομείο και προτού μπω στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν, η μητέρα της μου είπε να περιμένω και ότι θα με ειδοποιήσει αυτή, όπως κι έγινε. Τη ρώτησα ξανά αν είπε κάτι ο Παντελής κατά τη στιγμή του ατυχήματος και μου είπε:
“Το μόνο που κατάλαβα κατά τη σύγκρουση και τη στιγμή που αναποδογυρίσαμε και βρέθηκα από πάνω του είναι ότι δεν έτρεχε πολύ”. Πράγματα τα οποία ήταν αντίθετα με αυτά που μου είπε πριν από λίγες ημέρες. Με την Κυριάκου Φρόσω είμαι φίλος και δούλευε στο κατάστημα που διατηρώ και μου είχε εμπιστοσύνη. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα συναντηθήκαμε ξανά σε καφετέρια στο κέντρο των Αθηνών. Εκεί τη ρώτησα: “Γιατί δεν έχεις πάει να πεις συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παντελή;”, κι εκείνη μου απάντησε: “Δεν ξέρω αν μπορώ και αν είναι να κανονίσουμε να πάμε μια μέρα μαζί”, και στη συνέχεια μου είπε:
“Εμαθα ότι η οικογένεια του Παντελή μου έχει κάνει μήνυση ότι μπορεί να οδηγούσα εγώ”. Εκείνη τη στιγμή απόρησα γιατί μου το είπε αυτό, κάτι το οποίο δεν υπήρχε και δεν είχε σκεφτεί κανένας. Τη ρώτησα: “Φρόσω, μήπως έχει συμβεί κάτι διαφορετικό;”. Κι εκείνη μου απάντησε: “Γιάννη, δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, το βράδυ εκείνο γίνανε πολλές άσχημες συγκυρίες για να φτάσουμε εκεί”. Και τις τρεις φορές που συναντηθήκαμε μου είπε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το ατύχημα. Θέλω να προσθέσω ότι ο Παντελίδης, επειδή έχει συμβεί αρκετές φορές να ξενυχτήσουμε, έδινε πάντα το αυτοκίνητο σε εμένα καθώς και σε άλλα φιλικά άτομα».
Τι άκουσε η μάρτυρας στο νοσοκομείο
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στην Τροχαία Ελληνικού κατέθεσε η μητέρα του Παντελίδη, Αθηνά, δηλώνοντας τα εξής: «Από το σύνολο των στοιχείων που έχω συλλέξει είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Κυριάκου Φρόσω. Επιφυλάσσομαι εντός 20 ημερών να σας προσκομίσω όλα τα σχετικά έγγραφα. […]. Επειδή χθες το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά και μας μετέφερε συγκλονιστικά γεγονότα η Ρ.Ε., η οποία νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Κυριάκου Φρόσω κατά το χρονικό διάστημα που και αυτή νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό» και μπορεί να καταθέσει πολύτιμα στοιχεία, αιτούμαι να ληφθεί ένορκη κατάθεσή της».
Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα η συγκεκριμένη μάρτυρας μετέβη στην Τροχαία Ελληνικού δίνοντας την εξής κατάθεση: «Κατά τις πρωινές ώρες της 18 Φεβρουαρίου ήρθε σε διπλανό κρεβάτι απέναντί μου η Κυριάκου Φρόσω για νοσηλεία από τροχαίο ατύχημα και αυτή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και περίπου στη 01.30 ήρθαν αστυνομικοί και πήραν κατάθεση από τη Φρόσω. Στην αρχή είπε ότι δεν θυμόταν τίποτα και κάποια στιγμή άκουσα ότι είπε στους αστυνομικούς ότι οδηγούσε ο Παντελίδης.
Την 20ή Φεβρουαρίου γύρω στις 19.00 ήρθε στο δωμάτιο κάποιος δικηγόρος και συζητούσε με τον πατέρα της Φρόσως στο διπλανό κρεβάτι από εμένα, ο οποίος είπε στο δικηγόρο ότι οδηγούσε η Φρόσω. Ο δικηγόρος απάντησε: “Να κάνει ακόμα ότι δεν θυμάται μέχρι να συνέλθει και το άλλο κορίτσι από την Εντατική για να πουν τα ίδια στις καταθέσεις τους και καλό θα ήταν να μην κινηθούν ακόμη δικαστικά εναντίον κάποιου γιατί μπορεί να δίνουν αντί να παίρνουν». Φοβόταν λόγω της έκτασης που είχε πάρει το ατύχημα ότι θα ερχόταν σε αντιπαράθεση με πολλούς. Στις 5 Ιουνίου αποφάσισα και τηλεφώνησα στη μητέρα του Παντελίδη και την ενημέρωσα για όσα κατέθεσα και αν μπορώ να τα καταθέσω όλα αυτά».
Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» τονίζει: «Η ένορκη κατάθεση μάρτυρος που βρέθηκε νοσηλευόμενη στο ίδιο δωμάτιο του “Ευαγγελισμού” με μία εκ των συνεπιβαινουσών και περιγράφει σημαντικά γεγονότα των ημερών εκείνων, είναι από τα πιο σοβαρά στοιχεία της τετράμηνης προανάκρισης. Μαζί με τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων που περιγράφουν τη στιγμή της αποχώρησης του Παντελή από την οικία που βρισκόταν και την εύρεση βιολογικού υλικού της συνεπιβαίνουσας στην κολό να του οδηγού του αυτοκινήτου, είναι, κατά τη γνώμη μου, σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που θα συναξιολογηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Πέραν αυτών, ουδένα νέο αποδεικτικό στοιχείο προέκυψε σχετικά με το αγωνιώδες ερώτημα “ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο”. Μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες πέραν των αναληθειών που αναφέρουν καταλήγουν -ακόμη και λίγες ώρες μετά το δυστύχημα- με τη φράση “επιθυμώ την πλήρη ΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ”, θα αξιολογηθούν αναλόγως. Φτάνει η ώρα της, με επιστημονικό τρόπο, αποκάλυψης της αλήθειας».
Τι είχε δηλώσει η Φρόσω Κυριάκου μέσω των δικηγόρων της
Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της η Φρόσω Κυριάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση στις 26 Μαρτίου. «Σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη τη 18.02.2016, η συνεπιβάτις του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, Φρόσω Κυριάκου, καθώς και η οικογένειά της αναφέρουν τα εξής: Η κα Φρόσω Κυριάκου παραμένει νοσηλευόμενη στην οικία της, έχοντας υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ισχυρότατη μετατραυματική διαταραχή. Ως προς τα σωματικά τραύματα, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς της και ακολουθεί ειδική αγωγή για τη σταδιακή αποκατάσταση της υγείας της.
Ο χρόνος περάτωσης της εν λόγω αποκατάστασης παραμένει, προς τοπαρόν, άγνωστος. Επιπροσθέτως, παρακολουθείται από ειδικούς, ψυχολόγο και ψυχίατρο, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότατο ψυχικό κλονισμό, το σοκ και το πένθος, από τα οποία διακατέχεται, συνέπεια του ως άνω βίαιου ατυχήματος με τις γνωστές σε όλους τραγικές συνέπειες”», αναφέρουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι στη δήλωση που δημοσίευσε η Real News.
Για τον λόγο που η Φρόσω Κυριακού, απέφυγε να μιλήσει δημόσια, αναφέρεται: «Κύριο μέλημα της οικογένειας, η οποία παραμένει στο πλευρό της Φρόσως, καταβάλλοντας μεγάλο αγώνα, καθ’υπέρβαση των δυνάμεων και των αντοχών της, είναι η αποκατάσταση της σωματική και ψυχικής της υγείας. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε και κατόπιν σχετικής συμβουλής θεραπόντων γιατρών, μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετέχει σε οιαδήποτε δημόσια συζήτηση και δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση, σεβόμενη, επιπλέον, το πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος, την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια της Μυρσίνης, αλλά και τη διενεργούμενη προανακριτική διαδικασία».
Μάλιστα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι αποκαλύπτουν πως η 21χρονη δέχεται απειλές μέσω διαδικτύου οι οποίες επιβαρύνουν την ήδη κλονισμένη ψυχική υγεία της. «Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η οικογένεια Κυριάκου αλλά και η ίδια η Φρόσω θα πράξουν ό,τι απαιτείται για να διαφυλάξουν τον υπέρτερο για εκείνους στόχο που είναι η πλήρης και βέλτιστη δυνατή αποκατάσταση των σωματικών και ψυχικών τραυμάτων της. Τα σενάρια που αναπαράγονται καθημερινά, αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αποσπασματική και μεροληπτική εκτίμηση δήθεν στοιχείων του προανακριτικού υλικού, η άμεση και έμμεση αναφορά σε “ενδείξεις” και “αποδείξεις” και η αναπαραγωγή εκτιμήσεων από εξωγενείς παράγοντες δεν συμβάλουν πουθενά.
Καλό θα ήταν, μετά από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα, το οποίο είχε ως τραγικό απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη και το τραυματισμό των συνεπιβατών, Φρόσως Κυριακού και Μυρσίνης Αρναούτη, να αναλογιστεί κανείς τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσουν τις δημόσιες τοποθετήσεις με τις οποίες αναπαράγονται αναλήθειες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.
‘Αλλωστε, πλέον των αποδεικτικών στοιχείων, των μαρτύρων και των επιστημονικών δεδομένων και πορισμάτων που θα προκύψουν κατά την πορεία της προανάκρισης, τα διδάγματα της κοινής πείρας, η κοινή λογική, κυρίως δε η μία και μόνη αλήθεια, δεν αφήνουν περιθώρια για οιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το ”θέμα” που έχει εσχάτως ανακινηθεί.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους αρμοδίους φορείς να εκτελέσουν το έργο τους απερίσπαστα και ας παύσει η απόπειρα μετατροπής των θυμάτων σε θύτες. Καλούμε δε τους αυτόκλητους υπερασπιστές της “αλήθειας”, οι οποίοι “απειλούν” δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποδώσουν δικαιοσύνη, να απέχουν από σχετικά λόγια ή/και πράξεις καθώς επιβαρύνουν την ήδη εξαιρετικά βεβαρυμένη κατάσταση. Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε από ψυχής τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του Παντελή Παντελίδη και να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στη Μυρσίνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου