Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Χάος παντού

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/xaos-pantou/2.113230
H Ελλάδα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια πολλές περιόδους ξεφτίλας. Μπάχαλου, μιας αίσθησης διάλυσης του κράτους και της κυβέρνησης.
Από την πρώτη περίοδο του Γ. Παπανδρέου, κάποιες περιόδους (με τον ΕΝΦΙΑ π.χ.) της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι και σήμερα που ίσως να μην υπάρχει προηγούμενο.
Τέτοιο μπάχαλο σε όλες τις δομές, τέτοια αίσθηση ότι τίποτε δεν λειτουργεί, τίποτε δεν είναι σταθερό και από κάπου να πιαστεί ο κόσμος για να σταθεί στα πόδια του.
Το μπάχαλο με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών το βλέπουμε όλοι. Κανείς δεν ξέρει τι θα πληρώσει στο τέλος του μήνα, η εγκύκλιος για τα «μπλοκάκια» αναζητείται, απίστευτες διαμαρτυρίες έχουν γίνει από όλους τους κλάδους, μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι και κάθε λογής επιτηδευματίες μιλούν για απίστευτης έμπνευσης σύστημα το οποίο είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Κι όμως, η κυβέρνηση απλά κοιμάται. Σε μια κατάσταση χειμερίας νάρκης που δείχνει να μην έχει αίσθηση της πραγματικότητας.
Στο θέμα του πόθεν έσχες ακόμη μεγαλύτερη ξεφτίλα. Η ηλεκτρονική υποβολή του προκάλεσε τεράστια προβλήματα, κανείς δεν ξέρει πώς να συμπληρώσει τη δήλωση, του ζητούν απίστευτα στοιχεία, τον απειλούν με κυρώσεις, η γραφειοκρατία έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι δικαστές και οι καναλάρχες ζητούν εξαίρεση και τελικά η κυβέρνηση τι κάνει; Αναβάλλει για δύο μήνες, μπορεί και παραπάνω την όλη διαδικασία. Και πρόκειται για τη δήλωση που αφορά στα εισοδήματα του 2015, δύο χρόνια μετά.
Ένα απίστευτο χάος που δείχνει πόσο ανέτοιμοι ήταν οι μηχανισμοί για να κάνουν αυτή τη μεγάλη αλλαγή.
Μπάχαλο επικρατεί ακόμη και στο θέμα των αποδείξεων και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πήγε 10 στον πρώτο μήνα του Γενάρη και οι πολίτες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Τι να αγοράζουν με κάρτες, τι αποδείξεις να μαζεύουν, που θα τις δηλώσουν, πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα στο Taxis που θα μπαίνουν οι αγορές αυτόματα κλπ. Ένα σύστημα που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες, φτάσαμε στο νέο έτος αλλά το οικονομικό επιτελείο... αγρόν αγοράζει.
Για να μην πούμε για τον κρατικό μηχανισμό. Υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμος για τον χιονιά, έχει γίνει χαμός σε όλη την Ελλάδα αλλά ο Σκουρλέτης δηλώνει ικανοποιημένος. Ο ίδιος που θα ωρυόταν στα τηλεπαράθυρα αν στην κυβέρνηση ήταν άλλο κόμμα και το χιόνι απέκλειε χωριά και νησιά.
Τέλος, στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τρέχουμε, φαίνεται ότι συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι η 26 Ιανουαρίου χάνεται, τον Φεβρουάριο μπορεί και να μην τον προλάβουμε και καλό... Μάρτιο μήπως δούμε λύση στην αξιολόγηση. Το QE θα χαθεί, τα μέτρα για το χρέος πάνε για μετά τις γερμανικές εκλογές και η κυβέρνηση τι κάνει; Αισθάνεται ευχαριστημένη γιατί κερδίζει χρόνο. Λες και καίγονται οι δανειστές κι όχι εμείς.
Χάος παντού, μια κυβέρνηση αδύναμη να διαχειριστεί τα βασικά, πόσο μάλλον τα σύνθετα. Ένας πρωθυπουργός που κάνει περιοδείες και ενημερώνεται από τη Νοτοπούλου, υπουργοί που έχουν χάσει τον μπούσουλα και μια αίσθηση ότι όλα αφήνονται στην τύχη και όλοι ασχολούνται με τις επερχόμενες εκλογές και την προσωπική τους διάσωση. Λες κι έχει παγώσει ο χρόνος αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό; Έχει η Ελλάδα χρόνο για να χάσει;

Στο κάτω - κάτω αν δεν μπορούν να ξεκουμπιστούν και να φύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου