Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ο Σώρρας και το “νερό του Καματερού”: Ποιος βοήθησε στην αποκάλυψη της απάτης…

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_477.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)
Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης (φωτογραφία από το προσωπικό του αρχείο) JANUARY 6, 2017
Του Ελευθέριου Ρήνου 

Με λύπη μου βλέπω να χρησιμοποιείται το όνομά του Καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη και πάλι από κάποιους κύκλους στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, αν και με παρρησία πήρε θέση και πρώτος αποχώρησε από τα αρχικά στάδια της όποιας προσπάθειας, πολύ πριν αυτή μετεξελιχθεί στην εγκληματική οργάνωση που είναι σήμερα. 
Ναι, πραγματικά ο Καρυώτης έσφαλε και το παραδέχτηκε. Βγήκε στο τηλεοπτικό παράθυρο, με παρρησία και ανέλαβε τις ευθύνες του, πράγμα πολύ σπάνιο στις μέρες μας, όταν οι πολιτικοί μας επιμένουν πως διατηρούν το «παπικό αλάθητο». Έσφαλε γιατί άφησε συναισθήματα και προσωπικές σχέσεις να επικρατήσουν της λογικής. Όμως με τα πρώτα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, διαχώρισε πλήρως τη θέση του και αποχώρησε από το 2012, ενημερώνοντας τους απλούς πολίτες με κάθε τρόπο, ώστε να μην πέσουν θύματα αυτής της κατάστασης.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ο Καρυώτης ουδέποτε είχε εμπλοκή με το θέμα των πλαστών «αμερικανικών χρεογράφων» των 600 δις. Θυμίζω ότι ο Καθηγητής Καρυώτης ήταν από τους πρώτους που κατήγγειλε με απόλυτα, πραγματικά στοιχεία τα πλαστά χρεόγραφα, με ανακοίνωσή που μοιράστηκε τον Μάρτιο 2013 στον Τύπο, την οποία συνυπέγραφε μαζί με εμένα και με το Γιώργο Γιαλτουρίδη («Να σταματήσουν στην Κύπρο τα επικίνδυνα παιχνίδια με τα ακάλυπτα “αμερικάνικα ομόλογα” των 600 δις» – http://www.greeknewsonline.com/?p=26025). Ήταν η πρώτη φορά που εκτός από τη παραφιλολογία και της εκτιμήσεις υπήρξαν απόλυτα στοιχεία της προέλευσης αυτών των «σκουπιδιών».
Ήδη από το καλοκαίρι του 2012, ο Καθηγητής Καρυώτης είχε έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές, ειδικά για τα πλαστά χρεόγραφα, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το γεγονός αυτό το αναφέρω για πρώτη φορά, γιατί ήμουν μάρτυρας αυτής της ιστορίας και έχω δει τις καταγγελίες με τα ίδια μου τα μάτια.
Και κάτι άλλο που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει.
Τον Σεπτέμβρη του 2012 ο κ. Καρυώτης έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Μαξίμου, από την γραμματέα του πρωθυπουργού, που του είπε «ο κ. Σαμαράς θέλει το τηλέφωνο του γιατρού Μανώλη Λαμπράκη». Αμέσως πανικοβλήθηκε και εξήγησε στην κυρία ότι δεν είχε το τηλέφωνο μαζί του και θα την καλούσε αργότερα. Απ΄ ότι είπε αργότερα, σε έναν στενό του φίλο, ενημέρωσε ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και του εξήγησε ότι δεν πρέπει ο Σαμαράς να τηλεφωνήσει στους Λαμπράκη και Σώρρα διότι είναι απατεώνες. Πράγματι μετά από αυτή την παρέμβαση του Καρυώτη ο πρωθυπουργός ουδέποτε μίλησε στον Λαμπράκη.
Η πραγματικότητα είναι πως ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης δεν είχε την παραμικρή σχέση με το μόρφωμα αυτό, όπως σήμερα έχει μετεξελιχθεί. Άλλωστε, τα σημερινά φανατικά μέλη της οργάνωσης, στο σύνολό τους τον μισούν και τον αποκαλούν «προδότη», όπως και όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Η οργάνωση στην οποία συμμετείχε στην ομογένεια στο μεγαλύτερο μέρος της είχε μια «παρεϊστική» φιλοσοφία και τη διαβεβαίωση πως ό,τι διαλαμβάνεται στους κόλπους της, θα μείνει ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό μεταξύ τυριού και αχλαδιού. Η επαφή με το Σώρρα τότε ήταν ακόμη περιορισμένη και ουσιαστικά υπήρχαν δύο κομμάτια, το αμερικανικό υπό τον Λαμπράκη και το ελληνικό υπό το Σώρρα.
Όταν είδε αυτό το «μυστικό» που συνόδευε τα γεύματα και τις φιλοσοφικές συζητήσεις τους, να κρεμιέται στα εξώφυλλα των εφημερίδων, ήταν πλέον αναγκασμένος να μιλήσει δημόσια, λόγω της φιλικής σχέσης του με τα υπόλοιπα μέλη. Ήταν πια αργά να κάνει πίσω, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι είχε παγιδευτεί έντεχνα από κάποιους, που του παρίσταναν τους φίλους, λόγω του κύρους του ονόματός και της σημαντικής παρακαταθήκης του στην «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη». Δεν θεωρείται άδικα άλλωστε ο «Πατέρας της ΑΟΖ».
Αυτό που δεν έχω αφήσει ποτέ μέχρι σήμερα να διαρρεύσει είναι πως μια από τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές πηγές μου για το ξεκίνημα αυτής της παρέας, το ρόλο των μελών της, τα πρώτα βήματα, αλλά και την επικίνδυνη εξέλιξή της υπό τον Σώρρα και τον Λαμπράκη, ήταν ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης. Θεωρώ πως αν ο Καθηγητής δεν με εμπιστευόταν, για να δώσει σημαντικά στοιχεία για την έρευνα, πολύ περισσότερος κόσμος θα είχε μπλέξει στα γρανάζια του Σώρρα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Συνεπώς, θα πρέπει να διορθώσω τη δήθεν συσχέτιση του Καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη με τα πλαστά «ομόλογα» των 600 δις» και τις απάτες Σώρρα. Ο Καθηγητής δεν είχε την παραμικρή σχέση με τα πλαστά χρεόγραφα. Από την πρώτη στιγμή ήταν πολέμιος τους, σε σημείο που, παρά τις όποιες φιλικές σχέσεις είχε τότε με άλλους ομογενείς, αποχώρησε και σιωπηλά υπέμεινε χειμάρρους απειλών και ύβρεων μέχρι σήμερα.
Στον άνθρωπο, λοιπόν, που στον επιστημονικό του τομέα θεωρείται από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) είναι άδικο να πετάει κάποιος λάσπη, με βάση μια σύντομη, κακή του στιγμή, για την οποία έχει εξιλεωθεί στο δεκαπλάσιο με τη μετέπειτα πορεία του. Για όσους υποστηρίζουν πως ο Σώρρας «φτιάχτηκε» λόγω του Καρυώτη, να υπενθυμίσω πως μετά την αποχώρηση του, ο Σώρρας εξαφανίστηκε και η δυναμική του επάνοδος πραγματοποιήθηκε χωρίς την παραμικρή συμμετοχή Καρυώτη. Κλειδί για την επανεμφάνιση του Σώρρα ήταν η δικαστική απόφαση μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη και όποιος δεν το κατανοεί αυτό, καλύτερα να μην προβαίνει σε εκδικητικά σχόλια χωρίς ουσία. Ας μην γινόμαστε «Σώρρες» στη θέση του «Σώρρα» τώρα που ο τελευταίος βαδίζει προς τη φυσική του θέση.
Πριν πολλά χρόνια ο καθηγητής γνωρίζοντας τι θα συμβεί κάποια μέρα είχε αναφερθεί στα ομόλογα του Σώρρα αποκαλώντας ¨το νερό του Καματερού».

Πηγή: Ο Σώρρας και το “νερό του Καματερού”: Ποιος βοήθησε στην αποκάλυψη της απάτης… http://mignatiou.com/2017/01/aparadekti-laspi-enantion-tou-karioti-pou-voithise-afantasta-stin-apokalipsi-tis-simmorias-tou-sorra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου