Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Tι ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ έχει αυτός ο άνθρωπος;

http://kourdistoportocali.com/news-desk/ti-dynami-psychis-echi-aftos-o-anthropos/

Η περιπέτεια με το γιο του που έφυγε από τη ζωή


Tι δύναμη ψυχής είχε αυτός ο άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για τον Γιώργο Γεωργίου που σήκωνε με αξιοπρέπεια τον Σταυρό του Μαρτυρίου, την Μοίρα που είχε σημαδέψει με τόσο άγριο τρόπο τη ζωή του παιδιού του.

Ο άτυχος νέος έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, με το όνομα “Αταξία του Φρίντριχ”. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση, που “χτυπά” εγκέφαλο, νωτιαίο μυελό και περιφερειακά νεύρα.
Πριν δυο χρόνια, μάλιστα, ο Γιώργος Γεωργίου είχε μιλήσει στον Θοδωρή Αθερίδη και την εκπομπή “Αργά” για τη σκληρή μάχη που έδινε ο γιος του, ο οποίος βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. “Ο γιος μου αρρώστησε το 1992 με μια πολύ σπάνια και ανίατη ασθένεια. Τον πήγα στην Αγγλία και μου είπαν πως έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που εμφανίζεται μια φορά στο 1,5 εκατομμύριο παιδιά και ονομάζεται Φρίντριχ”, είχε δηλώσει.
Ο ίδιος μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως η ασθένεια που εμφανίστηκε στον γιο του ήταν κληρονομική: “Είναι κληρονομική η ασθένεια. Εγώ και η μητέρα του είμαστε φορείς της ασθένειας. Ο γιος μου είναι τώρα 33 χρόνων, έχουν παραλύσει τα πόδια του και είναι σε αναπηρική πολυθρόνα”, είχε αναφέρει, δηλώνοντας πως μόλις έμαθε για την κατάσταση του παιδιού του από τους γιατρούς άσπρισαν τα μαλλιά του σε ένα βράδυ. Ωστόσο, ο Τάσος Γεωργίου, μετά το δύσκολο αγώνα που έδωσε, δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή στα 35 του χρόνια. Η κηδεία του γιου του γνωστού δημοσιογράφου θα γίνει την Τετάρτη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.
«Πιστεύω ότι η κλάση του ήταν τεράστια. Τον βρήκε αυτή η ατυχία της πολύ σπάνιας ασθένειας. Είναι 1 παιδί στο 1,5 εκ. Το όνειρο του ήταν να γίνει σκηνοθέτης. Δεν μπορούσε να το κάνει μετά, μπήκε στην αναπηρική πολυθρόνα. Ο Τάσος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από όλους τους Έλληνες, είτε τον ξέρουν είτε όχι. Παλιά είχε κάνει και εκπομπές, πιτσιρικάς με ροκ εκπομπές. Έφυγε. Έφυγε.
Έγινε ξαφνικά αυτή η ιστορία και οφείλεται στην αρρώστια του. Να φανταστείς ότι όταν έπαθε το εγκεφαλικό η πίεση του πήγε 2. Και μας είπαν οι γιατροί ότι εγκεφαλικά είναι νεκρός. Η καρδιά του όσο αντέξει. Δεν άντεξε η καρδιά του. Καμιά βδομάδα έζησε. Ήταν η ασθένεια η οποία του έκανε καρδιακή ανεπάρκεια, το ανοσοποιητικό του σύστημα λόγω της ασθένειας του Φρίντριχ του στέρησε τα πάντα. Το μόνο καλό είναι ότι όπως τον είδα τώρα ήταν πολύ ήρεμος. Πολύ ήρεμος. Δεν το περίμενα. Τόσο όμορφος» είπε «λυγίζοντας» ο Γιώργος Γεωργίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου