Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά!

http://www.antinews.gr/action.read/oikonomia/kato-ta-xeria-apo-ta-apothematika/3.114184
Το Σάββατο η εφημερίδα Επένδυση δημοσίευσε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο υπάρχει μυστική εισήγηση στην κυβέρνηση για Plan B σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αναζητήσει κεφάλαια για να πληρώσει δόσεις άνω των 6 δις ευρώ τον Ιούλιο καθώς δεν θα έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ.
Αυτά θα τα βρει με πάγωμα πληρωμών σε ιδιώτες αλλά και με έναν «κρυφό» λογαριασμό που υπάρχει μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι η διαρροή αυτή προήλθε από ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα και είτε πρόκειται για αληθινό σενάριο, προετοιμάζονται δηλαδή για ένα νέο 2015, είτε έριξαν δόλωμα για να δουν τι ψάρια θα πιάσουν.
Πέρα από επικίνδυνες, αυτές οι διαρροές ή ακόμη και οι σκέψεις για plan B, είναι και εγκληματικές. Δείχνουν με πόση προχειρότητα χειρίζονται τα θέματα άνθρωποι που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, όμως, είναι παντελώς άσχετοι. Και βάζουν την Ελλάδα σε σοβαρό κίνδυνο. Και μόνο που ακούνε οι ξένοι ότι υπάρχει plan B τύπου Βαρουφάκη καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με ηλίθιους, στην καλύτερη περίπτωση.
Όμως, το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει αφορά σ’ αυτόν τον λογαριασμό που υποτίθεται ότι είναι κρυφός και βρίσκεται στην ΤτΕ. Αυτός που έκανε τη διαρροή προφανώς ξέρει τι κάνει καθώς γνωρίζει ότι τέτοιος λογαριασμός δεν υπάρχει. Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στην κεντρική τράπεζα δεν υπάρχουν λεφτά που θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξι και πλέον δις ευρώ που πρέπει να πληρώσουμε τον Ιούλιο.
Όπως θα θυμάστε, τον Μάιο του 2015, εκείνη την δραματική για την Ελλάδα περίοδο, η οικονομία ουσιαστικά χρεοκόπησε. Δεν είχε να πληρώσει το ΔΝΤ και δεν κηρύχθηκε επίσημη χρεοκοπία γιατί είχε βρει ο Γ. Στουρνάρας χρήματα τα οποία βρίσκονταν για να δοθούν στο ΔΝΤ για τη συμμετοχή που δίνει η Ελλάδα, όπως και κάθε χώρα στο Ταμείο.
Τώρα αυτά δεν υπάρχουν, οπότε… τι εννοεί ο ποιητής για κρυφό λογαριασμό; Αυτό που εννοεί είναι τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν κατατεθεί στην ΤτΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια. Θέλουν δηλαδή να επαναλάβουν το σενάριο του 2015. Στάση πληρωμών και να αρπάξουν τα λεφτά των Ταμείων που βρίσκονται στην ΤτΕ για να προστατευτούν. Δεν ντρέπονται καθόλου, είναι εγκληματίες και δεν έχουν ούτε το φιλότιμο να σταματήσουν σενάρια που καταστρέφουν τη χώρα και «τρώνε» τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Δε φτάνει που διέλυσαν το ασφαλιστικό και γελάει ο κόσμος με τον ΕΦΚΑ τώρα θέλουν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά γιατί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν και να κλείσουν την αξιολόγηση.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Είναι ικανοί να κάψουν και τα σπαρτά, να δηλητηριάσουν και το νερό τώρα που υποχωρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου