Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Περί σχεδίων αποσταθεροποίησης και άλλων... φαντασμάτων

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/peri-sxedion-apostatheropoiisis-kai-allon-fantasmaton/2.114197
Για πρώτη φορά, αν θυμόμαστε καλά, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκαν μια τέτοιας έκτασης επίθεση από μπαχαλάκηδες οι οποίοι δεν ήταν κουκουλοφόροι αλλά μασκαράδες.
Ασφαλώς και είναι καταδικαστέα μια τέτοια επίθεση, όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει τι πιστεύει το κυβερνών κόμμα γι’ αυτήν.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υπουργό Δημόσιας… Αταξίας, Νίκο Τόσκα που μίλησε το πρωί σε ραδιόφωνο: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση αλλά τη χώρα.
Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διάφορες επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς. Έχουν γίνει πιθανότατα και λάθη από πλευράς αστυνομικής φύλαξης», παραδέχθηκε ο κος Τόσκας ενώ επεσήμανε ότι «είναι γνωστό πότε πυροδοτήθηκε αυτό το φαινόμενο και τί έγινε από το 2008 και την περίοδο της κρίσης. Προφανώς είναι ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η επανάσταση. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες».
Όπως είπε «παραλάβαμε έναν τομέα που είχε «μηδέν» πληροφορίες και τους συνέφερε (μπαχαλάκηδες) ένα περιβάλλον συγκρουσιακό όπου οι ομάδες ΔΕΛΤΑ φόραγαν κουκούλες λες και δεν ήταν νόμιμα οργανωμένο σύνολο του κράτους. Τώρα έχει μπει μια τάξη και η αστυνομία δουλεύει πολύ πιο οργανωμένα και έχει μειωθεί η εγκληματικότητα».
Εκτίμησε ότι «κάποιους βόλευε και βολεύει αυτή η κατάσταση όχι μόνο για τηλεθέαση αλλά και για αποσταθεροποίηση. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από πλευράς της αστυνομίας, είδαμε και χτες ότι έγιναν 30 προσαγωγές. Οι περισσότεροι προέρχονται όχι από εργατικές περιοχές. Θα πρέπει τα ακραία στοιχεία που είπα, να καταδικαστούν πολιτικά αλλά να μην δοθεί σημασία στη δράση τους γιατί αυτή είναι η επιδίωξή τους».
Τόνισε ότι «η σταθεροποίηση της χώρας θα πρέπει να είναι σκοπός όλων των κυβερνώντων για να προχωρήσουμε χωρίς μνημόνια σε καλύτερες συνθήκες».
Καταλάβατε λοιπόν. Μία φορά χτύπησαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι σχέδιο αποσταθεροποίησης, αλλά δεν μας το αποκάλυψε ο υπουργός, το κρατάει για αργότερα.
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν καεί καμιά εκατοστή φορές. Τα γραφεία της ΝΔ έχουν δεχθεί μέχρι και όλμο από τρομοκράτες. Το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στα Εξάρχεια έχει καεί τρεις – τέσσερις φορές. Τεράστιας αξίας δημόσια περιουσία, αλλά και ιδιωτική, έχει καταστραφεί. Έχουν κινδυνεύει αστυνομικοί, έχουν τραυματιστεί σοβαρά από μπαχαλάκηδες, το Πολυτεχνείο είναι πλέον χώρος διακίνησης παρανόμων και ορμητήριο καταστροφέων.
Κι όμως, σήμερα είδε ο Τόσκας σχέδιο αποσταθεροποίησης. Ποιος θέλει δηλαδή να ρίξει την κυβέρνηση; Συνασπίστηκαν οι ποιοι για να ρίξουν τον λαοπρόβλητο Τσίπρα;
Μήπως οι χθεσινοί δράστες είναι βαλτοί, αλλά από ποιους; Τους έβαλαν ακροδεξιοί; Μήπως η Νέα Δημοκρατία, ή ο Σόιμπλε;
Πρόκειται περί αστείων ισχυρισμών που δεν χρήζουν ιδιαίτερα σοβαρής αντιμετώπισης, αλλά που δείχνουν που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο κόμμα που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποσταθεροποίηση του 2008. Τότε που καιγόταν η Αθήνα από τους κουκουλοφόρους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά τους υπέθαλπε ή τουλάχιστον τους κάλυπτε.

Σχέδιο αποσταθεροποίησης ήταν όταν από το 2012 κάποια συγκεκριμένα ακροαριστερά και ακροδεξιά κέντρα εκμεταλλεύτηκαν το κίνημα των Αγανακτισμένων και μ’ αυτό έριξαν και την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτά είναι σχέδια αποσταθεροποίησης κύριε Τόσκα στα οποία συνέβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι πέντε μολότοφ που έριξαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου