Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σκάνδαλο της Energa> Υπήρξε συνάντηση κορυφαίου υπουργού με πρόσωπο της οικογένειας του Β. Μηλιώνη;

Όπως θα θυμάστε, πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε από το δικαστήριο η απόφαση για το μεγάλο σκάνδαλο της Energa.
Βασικοί κατηγορούμενοι ήταν οι κ. Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης. Θα τους θυμάστε να τα σπάνε στη Μύκονο, κάνοντας τρελή ζωή με τα λεφτά που καταχράστηκαν. Θα τους θυμάστε να περνάνε στον εισαγγελέα με βραχιολάκια. Εν πάση περιπτώσει, η απόφαση που βγήκε ουσιαστικά καταδίκαζε ορισμένους, αθώωνε άλλους και τους περισσότερους τους κρατούσε εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.
Ο δικαστής αποφάσισε για τα δύο βασικά πρόσωπα του σκανδάλου:
Αριστείδης Φλώρος: Κάθειρξη 21 ετών κατά συγχώνευση για τις πράξεις της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της λαθρεμπορίας και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς απερρίφθη το αίτημά του για αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.
Βασίλης Μηλιώνης: Κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ και της εμφάνισής του σε οικείο Α.Τ.
Έτσι, λοιπόν, ο κ. Μηλιώνης αφέθηκε ελεύθερος προς έκπληξη πολλών καθώς τον θεωρούσαν εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.
Σας αποκαλύπτουμε σήμερα, κρατώντας τα ονόματα στο σκοτάδι (γιατί υπάρχει και η γνωστή φάμπρικα διώξεων κατά δημοσιογράφων) ένα πολύ σημαντικό περιστατικό.
Μια γάτα των Βορείων προαστίων μας ενημέρωσε για μια υπόθεση που ουσιαστικά αποτελεί μείζον πολιτικό σκάνδαλο και σε άλλες εποχές θα έριχνε την κυβέρνηση.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι μία εβδομάδα πριν από την έκδοση της απόφασης, υπήρξε μυστική συνάντηση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης με πρόσωπο της οικογένειας του Β. Μηλιώνη. Συναντήθηκαν και τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα και καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι λίγες ημέρες μετά ο Μηλιώνης ουσιαστικά αθωώθηκε αφού δεν βρίσκεται σε κανένα κελί κλεισμένος. Και θα συνεχίσει να περνά το χρόνο του στη Μύκονο σπάζοντας και πετώντας γαρύφαλλα στην υγεία των κορόιδων και του Δημοσίου που ζημιώθηκαν με ποσά πάνω από 150 εκατ. ευρώ.
Είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική δικαιοσύνη παραμένει ανεπηρέαστη από πολιτικές παρεμβάσεις και τηλέφωνα κορυφαίων, ακόμη κι αν αυτοί έχουν σχέση με τους δικαστές και... «μπορούν» να πουν και καμιά κουβέντα. Μπορεί όλα αυτά να είναι φήμες.

Όμως, σίγουρα στα Βόρεια προάστια και στη Μύκονο θα πανηγυρίζουν που επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, με αριστερή κυβέρνηση και με όλες αυτές τις «αριστερο-ηθικές» κουβεντούλες, η οικογένεια Μηλιώνη κατάφερε το ακατόρθωτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου