Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ προς Υπουργό κο Παπαδημητρίου

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 621 15.03.2017


15.03.17. Εκδήλωση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
κύριε Υπουργέ μας, κύριε Παπαδημητρίου, θα προσπαθήσω να είναι ευγενής και μαζί σας όπως λέτε και στον Κώδικα να είμαστε προς την αγορά, αλλά σας παρακαλώ να δεχθείτε ως παραγωγική προσπάθεια κάθε παράπονο του ΙΝΚΑ που αναπτύσσουμε εδώ.

1.      Μας λέτε χαρούμενος ότι είναι εδώ ο κώδικας δεοντολογίας που έχει πρόβλεψη και για τους καταναλωτές ότι πρέπει να είναι ευγενικοί προς τα καταστήματα και το προσωπικό τους. Αυτό είναι ο δικός σας νεωτερισμός, μοιάζει να είναι ο νεωτερισμός μιας κυβερνητικής οδηγίας περαιτέρω υποταγής του πολίτη, εκτός από στην ευρέως σχολιαζόμενη πολιτική αυθαιρεσία και ασυνέπεια, υποταγή και χαμηλά το κεφάλι και όταν μπαίνουν στα καταστήματα.
2.      Ενώ καλύπτεται όλη η δραστηριότητα και όλες οι σχέσεις με τον 2251/94 όπως ισχύει σήμερα, μπαίνει το πρωτοφανές, με Νόμο σε κώδικα δεοντολογίας να είναι ευγενικοί οι καταναλωτές προς τους συντελεστές της Ελληνικής αγοράς, της αγοράς που αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχημένου καρτέλ με θεόρατες τιμές σε όλο το εύρος της σε όλα τα είδη που διαθέτει.
3.      Ενώ οι τράπεζες έχουν ξεπετσώσει σαν τον Δασκαλογιάννη που την ίδια ώρα τόβλεπε ο αδερφός του και τρελάθηκε, όλους τους Έλληνες σε διαρκή και ατέλειωτη ενοχή, μας υποδεικνύετε με νόμο ευγένεια προς τους υπαλλήλους και τους τραπεζίτες που μας έχουν κατακλέψει με τα επιτόκια και τις καταχρηστικές συμβάσεις τους.
4.      Μη μας πείτε : Μην τα παίρνατε τα δάνεια και τις κάρτες, γιατί ξέρετε πως ήταν ανώτερη κυβερνητική εντολή να τα πάρουμε, άλλωστε….. μας τα χώνανε με το ζόρι στα σπίτια μας και στις πλατείες.
5.     Ενώ ο τελευταίος Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Φώλιας με την Υπουργική του απόφαση ενσωμάτωσε στο πολιτειακό δίκαιο την απαγόρευση καταχρηστικών όρων των αποφάσεων της Εκποιζώ και οι τράπεζες συνεχίζουν να τους διατηρούν, εσείς τώρα ενώ μπορείτε δεν εκδίδετε Υπουργική Απόφαση - Νόμο να αλλάξουν αναδρομικά όλες τις συμβάσεις τους, αλλά μας υποδεικνύετε με Νόμο να είμαστε ευγενικοί με τους τραπεζοϋπάλληλους και τους τραπεζίτες, χωρίς να έχετε αποδείξεις για αντίθετη δική μας συμπεριφορά.
6.      Ενώ έχετε θέσει στην ουρά των συρρικνωμένων τραπεζών όλους τους Έλληνες στις κλουβοπόρτες τους που μας λένε Ναζιστικά κοιτάξτε την κάμερα, δεν έχετε καμία καλοσύνη να τους πείτε να βάλουν υπαλλήλους για συντομότερη εξυπηρέτηση αλλά τους επιτρέπετε να έχουν τηλεοράσεις μπροστά από τα ταμεία τους που αποσπούν την προσοχή του συναλλασσομένου.
7.      Ενώ έχουμε το ΙΝΚΑ πρωτοκολλήσει στην Εισαγγελία του Α.Π. Αίτηση Αναφορά Καταγγελία, οι δικαστές να μην εκδίδουν διαταγές πληρωμής σε συμβάσεις με καταχρηστικούς όρους όπως υποχρεούνται, αδιαφορούν και συνεχίζουν να εκδίδουν, και ήδη για παραλήψεις οργάνου της κυβέρνησης κατατέθηκε προσφυγή αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο του δανειολήπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εσείς βρήκατε να κάμετε Νόμο ότι πρέπει να είμαστε ευγενείς με τους τραπεζίτες όπως και εσείς ο ίδιος και η διαδοχικές κυβερνήσεις που τα ανέχεστε αυτά για τη δόξα.
8.       Ενώ ξέρετε πως όλες οι Ενώσεις Καταναλωτών συντηρούνται με εισφορές των μελλών του Δ.Σ. δεν επαναφέρετε τις επιχορηγήσεις μας, από τις φιάλες υγραερίου έστω, μας αφήνετε στο σύρμα του τσίρκου, ενώ κυριολεκτικά την προστασία του κεφαλαίου να μην πηγαίνει στου κλέφτες αλλά στους σωστούς της αγοράς, αφού αυτή κυβερνά, εσείς δεν το υποστηρίζετε παρά μόνο εικονικά. Μας διαλύετε. Τα διαλύετε, γίνονται όλα σούπα.
9.      Ο κος Φλαμπουράρης στην Καθημερινότητα, προσπαθεί να καλύψει την τρύπα της Λίμνης Υλίκη, που άνοιξε στην Δημόσια Διοίκηση ο τ. Υπουργός και αναφερόμενος ως αυριανός πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης καταργώντας την αποζημίωση του πολίτη για μη απάντηση από την Δημόσια Αρχή. Η σελίδα αυτή της Καθημερινότητας έχει δεχθεί σε 60 μέρες 180.000 καταγγελίες κατά την αγοράς και της Δημόσιας Διοίκησης. Εκεί φαίνεται στο Καπιτώλιο με τα άγρια θηρία όλοι οι Έλληνες επί των νέων ημών ημερών.
10. Οι εταιρίες τηλεφωνίας, που μόνο με την αγορά της άδειας και καμία εκταμένη επένδυση, μαζευτούν τα τάληρα σε λίμνες Ευρώ, μόνο που θα σχηματίσεις αριθμό, με λογαριασμούς ακατανόητους και παραπλανητικούς, όπως και του Ηλεκτρικού και οι νέοι πάροχοι.
11. Ενώ κανένας σουβλατζής δεν θα τολμούσε να πουλήσει το σουβλάκι 950 δραχμές, εμείς ποτέ δεν του είπαμε Ντροπή σου ορέ κλέφτη και παρά τούτο, εσείς για επίφαση στις 950 δραχμές, μας υποδεικνύετε σήμερα και χωρίς λόγο να είμαστε ευγενείς μαζί του. Διπλοταπεινωτική κυβερνητική εκ μέρους σας υπόδειξη. Απαράδεκτη. Μοιάζει να μην ξέρετε ούτε τα δικά σας ούτε τα δικά μας συμφέροντα. Είστε βέβαια νέος στην Ελλάδα. Αργείτε όμως να μάθετε και πριν δεν πρέπει να νομοθετείτε.
12. Σας ζητούμε με 47 χρόνια δράσης στην Ελλάδα, το ΙΝΚΑ, που διδάσκεται στα εκπαιδευτικά βιβλία των Σχολείων και των Πανεπιστημίων, να αφαιρέσετε κάθε όρο από τον Κώδικα Δεοντολογία που αναφέρει να είναι ευγενικοί οι καταναλωτές, γιατί απλά και σύμφωνα με τον νόμο μας προσβάλλετε, χωρίς να έχετε αποδείξεις για το αντίθετο.

Για το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιάννης Αννουσάκης πρόεδρος και Α/δρος του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου